Следва

Street style вдъхновения... Шшшшшапки

10 неща, които да изхвърлим от гардероба ВЕДНАГА!!!

Няколко на брой, колкото безумни, толкова ужасни, това са артикули, които никога не трябва да позволяваме да се...

Fashion преди 8 години

Няколко на брой, колкото безумни, толкова ужасни, това са артикули, които никога не трябва да позволяваме да се появяват върху нас. Или да ги крием срамно в гардероба – е, купили сме ги, ще им намерим приложение. Категорично НЕ!!!

Урокът е научен и за да не се подхлъзнем отново към подобни стилово "нетактични" покупки, ориентираме всяко такова парче плат или чепик към кошчето за отпадъци.

1. Джегингс или фалшивите дънки



Все още не проумяваме как изобщо съществува подобно нещо. Дънковият плат е един от най-тачените в модата, самият Ив Сен Лоран отбелязва, че единственото нещо, за което съжалява е, че не е открил той денима. С каква нагласа ще го заменим с нещо, произведено от гаден полиестер, спарващо, ГРОЗНО и с отпечатани джобове и цип?!?

2. UGGs



За тези, които не знаят, преводът им означава „грозен“. Ами, правилно, няма по-подходящо название за този безформен ботуш. Още във времето 2003-2006, когато беше тяхната масовка, бяха лоша идея, а днес вече е чудовищно модно нарушение да се появиш с тях. Знаете ли, собственикът на компанията, която започва масово производство в края на 50-те години, пита жена си какво мисли за тях. Отговорът ѝ е еднозначен – “Ugly”. Истината е една - пантофите се носят само и единствено вкъщи и никакви техни подобия не трябва да кръстосват улиците.

3. Чантите на Longchamp



Е, стига де! Имаме малко повече въображение от това да излезем с чанта от видимо евтин найлон, дори и да е с лого на Longchamp. Те са откровено противни – от бляскавото в полиестера и тънката материя до „кожените“ елементи, повече приличат на голям козметичен несесер, който носим при пътуване. Несесерът няма нужда да бъде с такива размери обаче, нито да го разхождаме из града, а честно казано една платнена торба с щампа е много по-добро решение. Щом ни трябва голяма чанта, която да побира половината ни живот на всяко излизане, си купуваме такава с малко повече усет към детайла и лично отношение към продукта.

4. Късо-дълго





Спомняте ли си през 80-те как нашите родители носеха гривите си подстригани късо отпред, а долният пласт коса се пускаше да расте? Спомняте ли си колко беше шик? И майките, и бащите имаха по един такъв период. Да, обаче сега ни напушва яко смях. Мълетите (mullet) от косите на нашите скочиха в кройките на полите ни. През последните 2-3 години полите и роклите с къса предна и дълга задна част завзеха гардеробите, улиците и акълите ни. Затова излизат в пенсия. Изхвърляме ги, за да не ни се смеят нашите деца какво сме носили.

5. Гривни за приятелство до лакътя



Някога, когато бяхме още в училище, това беше много модерно – събирахме се и си подарявахме гривнички, цветни, с мъниста, с пайети. И колкото повече имаш, толкова по-готин си. Само че вече завършихме даже университет и нямаме нужда да си доказваме кой колко е по-готин. Е, няма да ги изхвърлим, но ще им отредим специално място в кутията на спомените.

6. Мъжки мокасини



Момичета, недейте! Има съществена разлика между мокасините, и в случай, че сгрешим, вероятността да изглеждаме недодялано в краката е много голяма. Освен ако не облечем и мъжки дрехи, запалим една лула и се острижем ъндъркът.

7. Свръхприлепналата Bandage рокля



Освен свръхприлепнала, и свръхпопулярна, нещо като парти униформа. Така де, но в повечето случай никак не съответства на тялото на носителката ѝ, подчертавайки точно грешните места. Защо ли? Защото е свръхкъсо парче плат с претенцията да бъде секси, но не е. Седи евтино, кабаретно, но не по хубавия начин и всички я имат. В кофата!

8. Анцуг с букви на дупето



Когато бяхме в гимназията, почти всяка от нас имаше анцуг с букви по него. Особено модерни бяха тези с "PINK" или "JUICY" на дупето. Сигурно сме се чувствали една идея по-атрактивни, може би, но това, което сме носили тогава, можем спокойно да пропуснем сега.

9. Поларът на North Face



И изобщо всякакъв полар. Някои така и не се научиха, че такива дрехи са изключително за спорт. Слагаме го за планински разходки и сутрешния джогинг в парка, а не за среща в центъра на града. Имаме безброй опции – тренчкот, дънково яке, пухенка, кожено яке, палто... Нека запазим градската среда красива и стилна.

10. Маратонка с токче/платформа



Сериозно ли? Това е безумно, може и да си мислим, че сме лоши момичета като Риана в последния клип, ама сори, не сме. Още повече, че тази тенденция излезе извън контрол и станахме свидетели на някои от най-грозните обувки, създавани някога. С уважение към Изабел Маран, откъдето тръгна това недоразумение, не го правете, не ги носете. Атлетичното не върви с токчета. Дори и тя самата признава няколко пъти в интервюта, че е шокирана от ужасните копия на обувките ѝ. Не че оригиналът...
 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.