Следва

Помощ: семейни кризи и всички възможни решения

Area 51 - достъп забранен! Или какво е да пищиш от кеф

Всичко, което може да се причисли към групата на загадките и мистериите, е много по-интересно и от най-добре разказаната история...

All About Life преди 8 години

Всичко, което може да се причисли към групата на загадките и мистериите, е много по-интересно и от най-добре разказаната история. Колкото повече неизвестни има в уравнението, толкова по-интересно става. Нищо, че не сме математици. Пъзели, ребуси, кодове задействат любопитството ни. Спомняме си куест игрите от времето, в което ги играехме на компютър. Неусетно отлитаха няколко часа от вечерта в решаване на загадки.

Сега тези игри са изпълзели от статичното си място в компа, за да се настанят в пълни с динамика и съспенс стаи, чиято цел е да ни забавляват отново. Само че не витруално, а реално. 

 



Имаме нужда от адреналин, имаме нужда от разтреперване, имаме нужда от смяна на блендата. Готово!
Area 51 е единствената куест и екшън едновременно стая в София. Правят я готини хора, идеята е супер, трепериш, пищиш, без да си уплашен чак до припадък. Мериш сили със зомбита и кървав сценарий, в който има страховити намеци за отрова, трупове, обреченост, но и спасение. Спасението дебне след две врати, през другото време /имаш точно час, за да се измъкнеш!!!/ звънти от потаен соц телефон - ако много ти се припишка от страх, още преди да си настръхнал, звънът идва да те ориентира как, къде, накъде към отговорите, които пък значат спасение, което е равно на излизане. През останалото време сте ти, компанията и вашите интелект, находчивост, бързина, съобразителност и комбинативност.  



Влизаме, с уговорката, че никога преди не сме били в куест стая. Максимумът на отбора е петима, ние сме точно толкова. След като е екшън, преди да влезем, всеки си избира оръжие. Имаме шейсет минути да излезем. Да видим дали сме достатъчно умни...

Стаята се задейства от момента, в който влезем вътре. За човек, който не е наясно какво точно прави, първият въпрос е откъде да почна. Логично звучи да се разпръснем, все пак сме петима. Отнема ни около пет минути, след като сме разровили на няколко места, да намерим официално подсказка за начало. 



Зона 51, подсещаме се, е една много известна секретна база в САЩ, за която се носят всякакви митове и легенди, свързани с извънземни, зомбита и тъй нататък. Тематично, разбираме, че сме попаднали в засекретена лаборатория и не случайно тези неща вътре, които предизвикват писъци от време на време, а после много смях, са зомбита. Понеже си е забавно да сочиш с пръст първия изпищял. 





Предварително сме казали, че не искаме много подсказване, но след като прекарваме около десет минути в суетене пред една врата и всеки натиска копчета след копчета, сме благодарни за насоката. Хората сме логични същества, но в ежедневието не ни се налага да извършваме твърде много изискващи аналитично мислене дейности. Най-хубавото на прекараните, в нашия случай четирдесет минути в тази стая (бяхме бързи, даже много бързи, и сръчни, като за първи път, така ни казаха) е, че успяхме да се изкараме напълно от обвивката на ежедневието. Накараха ни да се разсмеем, да се почувстваме объркани,понеже не знаем какво да правим и ... признаваме си, попищяхме ухилени доста. 





Останахме очаровани от Джоана, която в мъничък екип е направила цялото това смешно-страшно и забавно-нестандартно пространство възможно. Затова и си запазихме час от времето й извън Стаята, за да си поговорим и да попитаме как се прави екшън стая, с много фантазия и въображение и желание. С едни две млади ръце и една огромна усмивка.

Предстои....


Джоана, с която съвсем скоро ще си поговорим за загадки, мистерии и как се сбъдват мечти...
 
Area 51 се намира на адрес: ул. Клокотница 71
За да се посети стаята е нужно просто да се заяви дата в календара тук
Или едно обаждан на телефон: 0886666633

 

More All About Life