Шапки долу, Властелинът на пръстените влиза!

Питали ли сте се на какво е способен един гений? Вероятно отговорите са много, но в крайна сметка се свеждат до един – да промени света...

Питали ли сте се на какво е способен един гений? Вероятно отговорите са много, но в крайна сметка се свеждат до един – да промени света! Каквито и суперлативи да използваме, името е това, което олицетворява гения най-безпогрешно. А то е Джон Роналд Руел Толкин. Човекът, сам създал една цяла пълнокръвна вселена. Това е мъжът, надарен дотолкова, че сътворява дори азбука, за да могат неговите герои да говорят на собствен език. Това е същият този мъж, който кара авиолиниите в Нова Зеландия да променят облика си, а служителите им да облекат костюми в духа на гениалното му творение. Това е създателят на книгите Lord Of The Rings, които провокират велики умове да пресъздадат фентъзито на лента и да покорят сърцата на милиарди зрители.

Реализацията на филми по толкова популярни и обичани книги е изключително трудна. Но историята на киното не познава много феномени като филмовата трилогия Lord Of The Rings. Проектът събира най-талантливите и способни хора в екип, а успехът им е повече от грандиозен. Първата част (The Fellowship Of The Ring) има 9 номинации и 4 „Оскар“-а, втората (TheTwo Towers) се сдобива с 4 номинации и 2 „Оскар“-а, а третата (The Return Of The King) – цели 11 номинации и 11 „Оскар“-а.

Коментари: 3

G
Green Woman (2015/12/02 / 15:33)
Едно от малкото истински чакани неща! :) Браво!
H
harley_quinn (2015/12/01 / 21:15)
Жестокоооооо
A
Axmakis (2015/12/01 / 17:49)
Уникален филм, уникална статия! Нямам търпение за концерта! :)

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.