Следва

Казаха си ДА! Мери-Кейт Олсън и Оливие Саркози са съпрузи

Bill Owens и неговата Suburbia

Бил Оуенс е име във фотографията...

Events преди 8 години

Бил Оуенс е име във фотографията. Доказано. Служило и служещо за пример на поколение американски фотографи, следващи линията на социалната документалистика. Серията от черно-бели фотографии Suburbia е една епохална хроника на бума в жилищното стрителство. Предградията на Калифорния се появяват през седемдесетте години на миналия век, от когато са датирани и поредицата фотографии, които са проследили от близо този процес. 


“SUBURBIA, now and then”

Семейства, тревни площи, домове, мебели и всички компоненти за американската мечта. 
Успоредно с “Suburbia” Оуeнс ще представи своята по-скорошна цветна серия “New Suburbia”, която документира завръщането му към някои от снимачните площадки, използвани в първоначалната му серия. Предлагайки едно по-съвременно разбиране за тези конкретни американски общности, Оуeнс ни предоставя една неповторима социологическа гледна точка за това как тези крайградски райони са се развили и съзрели.
Изложбата се провежда в сътрудничество с „Бил Оуънс Архиви в САЩ и Милано” и Клаудия Занфи, куратор в „Архива на Бил Оуeнс”.


“SUBURBIA, now and then”

Бил Оуънс е роден в Сан Хосе, Калифорния, и живее и работи в Хейуърд в района на залива на Сан Франциско. Завършва бакалавърска по Индустриален дизайн в Калифорнийския щатски университет в Чико, Калифорния, през 1963 г. и е приет в Щатския колеж в Сан Франциско през 1966 г., където следва фотография. Неговите образи често са възпроизвеждани в книги, публикации и списания като Rolling Stone, Bomb, Esquire и Newsweek. Негови творби са включени в най-значимите частни и публични колекции: Музея на модерното изкуство, Ню Йорк; Музея на модерното изкуство в Сан Франциско; Музея на изкуствата в област Лос Анджелис; Музея на модерното изкуство в Стокхолм; както и много други. Първата ретроспекция на творчеството на Оуънс е организирана от Музея на изкуството в Сан Хосе през 2000 г.


“SUBURBIA, now and then”


Изложбата се открива на 30.11. 2015 в VIVACOM ART HALL 
И ще може да се види до 10.01.2016

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?