Следва

"Добрият динозавър" на Disney Pixar раздава страхотни награди - печелившите!

Грациозна като балерина. Диетата на Мая Плисецкая

Много хора знаят, че мазната риба е пълна с омега-3 мастни киселини, полезни за съдовете. Но малцина се досещат, че тези вещества са необходими и за имунната система...

Health преди 8 години

За да танцуваш красиво, трябва да се поддържаш в добра форма, много важен съвет преди задаващата се поредица от партита. При това е важно не само гъвкавостта на тялото, но също така и теглото. А то е много ясно регламентирано в света на танца. Като цяло, храненето на балерините е един много добър вариант за момичета и жени, които искат винаги да са във форма. 

Диетата на балерините има два етапа: когато е необходимо бързо да свалиш килограми и когато трябва просто да ги поддържаш. За втория етап не е нужна специална диета - достатъчно е само да се придържаш към принципите на храненето на балерините. С този подход теглото може да се поддържа без усилие. Великата руска балерина Мая Плисецкая спазва подобен режим през годините на голямата си кариера.

ПРИНЦИПИ НА ДИЕТАТА

От менюто трябва да се изключи майонезата, колбасите, пърженото, соленото и пушеното. Също така забранено е храненето с фаст фууд.

Намаляване на порциите

Основното правило в диетата на балерините е да се намали обичайната порция на половина. Това ще ти позволи да се храниш с обичайната храна, без да качваш килограми. Това правило може да го приложиш още днес.

Супа, смути и сок - отделна храна
Обикновено, в обичайното меню, супи, смути и сокове, се смятат за добавка към обичайната храна. Ако искаш да запазиш теглото си за дълго време, смятай тези храни като отделни (хапвай ги в следобедните часове).

Правилно пиене
Трябва да се пие много и редовно. Важно е също така да се създаде режим за пиене: течностите трябва да се приемат не по-късно от 30 минути преди хранене или един час след хранене. По време на храненето не се пие. Като цяло, трябва да се изпиват 2 литра вода на ден.

Разделно хранене

Не може да се смесват различните видове протеини. Така че, месото, рибата и сиренето се ядат по отделно. Също така не е желателно да се смесват картофи с месо, тази гарнитура може да се замени с каша или зеленчуци. Картофите може да се ядат със сирене или зеленчуци.

Ограничаване на захарта и солта
Ако твоята цел е да намалиш теглото си за кратък период от време, тогава изключи захарта от менюто си, по принцип. Ако си на етап поддържане на теглото, тогава можеш да си позволиш да я използваш в малки количества в първата половина на деня. От сладките неща са позволени черен шоколад, желирани бонбони.
Що се отнася до солта, в идеалния случай трябва да се изключи напълно, тъй като тя има свойството да задържа вода. Ако този подход не е подходящ за теб, ограничи количеството й.

МЕНЮ

Когато е необходимо да се свалят няколко килограма, диетата може да продължи от 4 до 10 дни в зависимост от това от колко килограма искаш да се отървеш. Като цяло за 10 дни може да се свалят 12-14 кг излишно тегло.
Трябва да се отбележи, че тази диета се смята за доста балансирана, лесно се понася и не дава силно чувство на глад. Също така, паралелно с нея, може да се занимаваш с фитнес, танци или с кардио тренировки.

Закуска: Овесена каша с вода, 100 грама извара с плодове и мед, чай или кафе.

Втора закуска: тост със сирене и домати.

Обяд: елда с парче риба, зеленчукова салата. За десерт можете да се яде малко черен шоколад.

Следобед: зеленчукова супа без хляб.

Вечеря: печено пиле със зеленчуци.

Не забравяй, че една порция не трябва да надвишава 250 грама.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.