Следва

Moments In Between - да си подарим време

Месечен ХОРОСКОП - Декември 2015

През декември, поради влиянието на Марс, преминаващ през Везни, всички дела ще се решават на принципа "който върви бавно, стига далеч”...

Astro преди 8 години

През декември, поради влиянието на Марс, преминаващ през Везни, всички дела ще се решават на принципа "който върви бавно, стига далеч”. За да постигнем успех в нашите начинания, не трябва да бързаме, а да действаме бавно и планомерно. Да бъдем гъвкави и да се адаптираме към това, което не можем да променим - така ще ни бъде по-лесно да контролираме ситуацията и да я управляваме.

А благодарение влиянието на Юпитер, преминаващ през Дева, животът ще бъде по-спокоен и предсказуем, но пък малко скучен. Ако обичаш тръпката и мразиш еднообразието, ще се наложи сам да мислиш и решаваш с какво и как да се забавляваш. Този период е добър за бизнесмени и предприемачи - най-ловките и предприемчиви бизнесмени ще могат значително да разширят бизнеса си и да направят добри пари. А мечтателите, които често витаят в облаците, ще трябва да слязат на земята и да се заемат спешно с решаване на настоящите проблеми.

Второто десетдневие на декември предвещава бурни събития в личния живот. Венера, преминаваща през знака Скорпион, ще разпали страстите и ще ни принуди да се вслушваме повече в дълбоките си желания и нужди. Късмет и щастие в любовта очаква онези, които са привикнали да живеят в хармония със своите вътрешни стремежи и слушат съветите на сърцето. А стремежът да потиснем своите желания и да постъпим не както ни се иска, а както трябва, няма да ни доведе до нищо добро и ще предизвика вътрешен дискомфорт. Който има проблеми в любовта, със сигурност ще бъде в състояние да намери изход от тях, ако се порови в душата си и осъзнае, че всички лични терзания, всъщност са резултат от несъответствие между това, което искаш и начинът, по който живееш. В средата на декември ще започнат много любовни отношения, които ще се основават на искрени, силни и дълбоки взаимни чувства.

Третата декада на декември е подходящо време за преосмисляне на основните събития от живота, както и за правене на грандиозни планове за бъдещето. Меркурий, преминаващ през Козирог, ще предразполага към сериозни размисли и интензивна умствена работа. Ако си замислен и сериозен човек, свикнал да подлагаш на анализ случващото се и не се страхуваш от самокритика, в този период, ще разбереш как да направиш себе си и близките си малко по-щастливи. Това е подходящо време за решаване не само на професионални, но и на лични проблеми. В любовта ще върви на тези, които покажат в отношенията с партньора сериозност, надеждност и ангажираност.

11 декември - Новолуние

25 декември - Пълнолуние

На 22 декември Слънцето преминава в Козирог



ОВЕН 21.03 – 20.04

За Овните декември - не е най-комфортният месец. Горещите, емоционален, импулсивни представители на знака трудно ще се "впишат" в спокойната и балансирана картина на месец декември. Трябва да те ръководи здравият разум, само в този случай можем да говорим за постигане на някои реални резултати. Ако в професионално отношение някак си успееш да се примириш с това, то в областта на личните отношения, тази тенденция ще създаде истински дисонанс. Представителите на този знак трудно могат да разберат кога какво е нужно да се каже и какво да се премълчи, трябва ли да се показва недоволство или е по-добре да крие чувствата и емоциите си. Не забравяй, че през декември ще ти бъде особено трудно да се погледнеш от страни, да забележиш дребните неща, да се анализираш и това е причината да правиш всичко както "трябва", а след това да се оказваш в капан. Декември е месец, през който тези, които обмислят действията си, ще постигат желания резултат, а тези, които вършат нещата "просто така", ще допускат грешки и ще създават проблеми.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

За теб този месец ще бъде доста успешен. Принадлежността към елемента Земя дава на Телците стабилност, която сега е много необходима. Декември е време за дългосрочни планове от всякакъв вид - с личен характер, професионални, дори обществено-държавни. Имаш всички качества, необходими за да се придвижиш нагоре по професионалната стълбица, с изключение, може би, на едно - способността да преговаряш с хора, които не ти вдъхват нито уважение, нито доверие. Тук ще ти трябват помощници. Благодарение на щастливо стечение на обстоятелствата Телците ще успеят да завършат много работи, започнати по-рано, а дори и проекти, които някога са били смятани за безнадеждни. Нараства и влиянието на представителите на знака, въпреки че не винаги ще бъде очевидно за другите. Телците имат всички шансове да станат "сив кардинал" или доверено лице на някоя много известна и уважавана особа.

В личната сфера настъпва много неясно време. Телците, които са успели да се ориентират в своите чувства и желания, ще бъдат щастливи. А на тези, които се намират под властта на "неясни копнежи", ще им бъде трудно. Сега си в състояние да преговаряш със своята съвест и да правиш неща, които са в противоречие с принципите ти. Но по-късно може да съжаляваш.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Събитията през декември до голяма степен ще зависят от това дали ще можеш да извадиш на преден план своята сериозна същност, а лекомислената да оставиш за новогодишните празници. Ако успееш да направиш този трик, ще имаш успех: комбинацията от остър ум, наблюдателност, креативност с отговорност, здрав разум и бизнес пресметливост носи невероятни резултати. Но ако връх вземе, мързелът, блуждаещите мисли и липсата на ясно определени цели, декември ще премине като на шега, но доста глупаво и през януари ще трябва да поправяш допуснатите грешки. Така че, какви са възможностите през декември, пред "сериозните" Близнаци? Например, израстване в кариерата. Много добра е ситуацията и във финансовия сектор. През декември са възможни не само сключване на сделки, но и генериране на значителни ползи.

В личния живот да се постигне хармония е трудно, но шансове все пак има. В семейните или романтични връзки, бъди готов да отидеш на втори план. Ти като ярка, творческа, ексцентрична личност малко си засенчил своята "сродна душа" и тази ситуация сега малко ще я дистанцира.

РАК 22.06 – 23.07

Събитията от декември ще заставят Раците много да се вълнуват: сякаш в живота се случва нещо много важно, сякаш всяка стъпка има сериозни последици, а за всяка изречена дума се налага да се носи отговорност. Прекалената чувствителност те сковава и ти пречи да предприемаш тези стъпки, които са ти необходими по пътя към успеха. Бъди решителен, смел, находчив; не се страхувай да правиш грешки - можеш да си го позволиш. И да не се получи така, че след няколко месеца, анализирайки събитията от декември, да съжаляваш за пропуснатите възможности. Как да се избегне това? По-малко мисли за бъдещето, повече вярвай в себе си! Например, получавайки предложение, което звучи съблазнително, но твърде смело (опасно, шокиращо, неуместно...) не бързай да отказваш! Може да се намери компромис и да получиш максимални ползи с минимален риск; трябва само максимално ясно да формулираш своите условия и да бъдеш последователен, въпреки трудностите и проблемите, които възникват.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Ще те оценяват по външния вид. Разбира се, в най-широк смисъл - по имиджа, по първото впечатление. Така че, постарай се да изглеждаш сериозен човек, отговорен, опитен и важен. Това ще бъде полезно и в личната и в деловата сфера. Ако си помислят, че все още не си Лъв, а си там някакво си лъвче - до края на декември нищо интересно няма да се случи: нито интересни предложения, нито изгодни сделки. Поради това, още в началото на месеца, реши как ще се "позиционираш", прегледай гардероба си, посети салон за красота. Ако усилията ти се увенчаят с успех, ще ти обърнат внимание не само представителите на противоположния пол, но също така и много влиятелни хора. Сега, за съжаление, съществуват рискове, да се свържеш с човек напълно неподходящ, да проявиш снизхождение към слабостите му, да не забелязваш недостатъците му. Затова не бъди доверчив, съди строго!

ДЕВА 24.08 – 23.09

Девите винаги имат много работа, но през декември – тя е особено много. Най-трудно ще бъде за тези представители на знака, които не са успели да станат началници, те ще се трудят с пот на челото. И няма защо да се изненадваш. Девите са умни, сериозни и отговорни - кой по-добре от тях ще се справи със скучната, монотонна, но изискваща безупречно изпълнение работа? И какво от това, че имаш изключителен творчески потенциал, за съжаление, в момента много малко хора се интересуват от това.

А какво се случва в личната сфера? На пръв поглед нищо особено. Но не може да се каже, че е напълно спокойно, тъй като подводните течения все още са налице. Много Деви през декември ще "преживяват" някоя стара, изчерпа, но оставяща много емоционални рани любовна история. Този месец е най-подходящ да се постави край.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

През този месец Везните ще се отнасят резервирано към много неща и ако не от високо, то със сигурност от разстояние ще гледат на суетата и безпокойствата на другите. Най-важните събития ще имат "вътрешна" природа: преосмисляне на собствените действия, преоценка на приоритетите. Припомни си, колко е трудно понякога да се измисли най-съкровеното желание в Новогодишната нощ? Така и ще се чувстваш през целия декември - сякаш избираш това желание. Мислиш си, че би било хубаво да правиш кариера, но когато започнеш да претегляш "за" и "против", разбираш, че ще трябва да положиш много усилия, а само по себе си, удовлетворяването на амбициите, за теб не означава толкова много. Размишляваш за хармонията в личните отношения и осъзнаваш, че сам е трудно да я постигнеш, а намеренията на твоята "половинка" са неясни. Искаш да дадеш добър пример на децата, но подозираш, че по този начин ги лишаваш от възможността да направят своя избор самостоятелно. Като цяло, декември ще се превърне по скоро във философски месец, отколкото в събитиен.



СКОРПИОН 24.10 – 22.11

През този месец, Скорпионите ще се отличават с отчаяна храброст и с почти необяснима решителност. Всичко е срещу теб? Глупости! Ако малко помислиш, проявиш известна хитрост, може да спечелиш и тези, които са били против теб. Един Скорпион може да се изплаши единствено от друг Скорпион и то не за дълго - уважавайки се взаимно, двата представители на знака ще сформират коалиция, на която достойно може да се противопостави само някоя друга подобна лига. И все пак, не можем да наречем този месец напълно успешен. Основният проблем - това си ти самия, собствените ти противоречиви желания, неясни цели и приоритети, които по някаква причина не можеш да подредиш. Всичко това може да доведе до там, че да започнеш едно нещо, да продължиш друго, а да постигнеш успех в трето. В резултат на това, вместо добре обмислени действия, се озоваваш в невероятна и неразбираема бъркотия. Много е важно, първо, да спреш навреме и второ, да погледнеш на себе си отстрани.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Зарови томахавките! Декември категорично не е подходящ да се бориш за място под слънцето. Ако нещо ти донесе добри резултати, това ще е точно пресметната до последния детайл обмислена игра на шах, която трябва да водиш с напълно непроницаемо лице, за да не бъдат отгатнати твоите намерения. Изчакай докато конкурентите се навоюват един с друг; веднага след като те се уморят, бързо ще победиш всички. Няма за какво да бързаш - твоето време все още не е дошло. Ако много ти се иска да действаш, избери област, където няма да пречиш на никого. Спорт, зала за танци, творчество, собствен бизнес - каквото и да е, важното е да не се създават конфликти. Представителите на знака Стрелец през декември ще бъдат едновременно деспотични и противоречиви, с тях ще могат да работят само хора с ангелско търпение.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Този месец е много благоприятен за теб. Няма нужда да се стремиш към нещо, да се бориш или съревноваваш с някой. Може спокойно да се занимаваш със собствените си дела, да работиш и живееш в комфортен ритъм - всички останали ще са принудени да се приспособяват към теб. Козирозите ще бъдат незаменими в работата и у дома, ще ги ценят, ще са заобиколени от внимание. Ако искаш да се издигаш в кариерата, да се утвърдиш като глава на семейство, или да оглавиш малко (или голямо) политическо движение - опитай да го направиш сега: вероятността за успех е много голяма.

ВОДОЛЕЙ 21.01 19.02

Спокоен месец, умерено интересен. Може да се появят нови хобита, има шанс да определиш целите за близкото и далечно бъдеще. Водолеите сега ще могат да правят отлични планове - логични, изпълними и ефективни. Много добри идеи може да се появят сега; не мързелувай, записвай ги дори, защото иначе се забравят. Успех ще имат тези, които знаят как да постигат баланс и да се справят с еднообразието. В противен случай ще се натрупа твърде много умора и вече в средата на месец декември, ще започнеш да си мечтаеш за новогодишните празници.

РИБИ 20.02 – 20.03

Много труден месец, при това и ти самият трудно ще разбереш какво се случва. Мрачни предчувствия и неясно безпокойство. Сякаш стоиш на прага на тъмна стая, в която трябва да влезеш, но кой знае защо се чувстваш застрашен. Много е важно присъствието на човек до теб, който да те подкрепя и насърчава, но в никакъв случай да не се ползва от теб и твоите страхове. Като цяло, Рибите през декември, ще имат проблеми с чувството за хумор. Някои шеги няма да бъдат възприети напълно, а други ще се разбират напълно погрешно; в резултат през декември може да се натрупат огромно количество обиди, непонятни за никой освен теб. Старай се да изясняваш веднага всяко недоразумение: негативните емоции растат като снежна топка и вече след няколко часа, е почти невъзможно да разбереш как е започнало всичко.

More Astro