Следва

11 минути "Once and Forever" - Пълната версия на новия филм на Карл Лагерфелд с Кристен Стюарт

Като на кино! Chanel Metiers d’Art 2016, дестинация Рим

От неприветливия сив декемврийски ден потъваме в легерфелдовия сюжет, който се случва на фона на парижка...

All fashion преди 8 години

800 чифта очи гледаха снощи монументалния спектакъл Chanel Metiers d’Art в емблематичното кино студио Чинечита в Рим, за да станат свидетели на поредния "филм" на Лагерфелд, творецът, който залага на внушителната сценография, защото неговите дефилета ттрябва да се преживяват, не просто да се гледат. Кристен Стюарт, поредна муза и главна героиня в последния му филм, заедно с тежка артилерия от знаменити модни хора и актриси, пристигнаха на мястото, където някога Лиз Тейлър и Ричард Бъртън се снимат в „Клеопатра”, а Фелини създава прелестните "Сладък живот" и "Сатирикон".

От неприветливия сив декемврийски ден потъваме в легерфелдовия сюжет, който се случва на фона на парижка улица, през нощта, когато градът е още по-красив, в друго време, някъде през 60-те, годините, когато Чинечита е сърцето на европейското кино, а Роми Шнайдер носи Шанел в Бокачо '70 на Лукино Висконти. Шанел във филмите носи и друга френска актриса от тези благодатни години - Анук Еме. И двете се оказват достатъчно вдъхновение за цялата Pre-fall колекция.

В кожите и сексапила на европейските кино икони от 60-те влизат 62 модела, толкова много! Сред тях са Фрея Беха, Лара Стоун, Сам Ролинсън, Одри Марни, Кремена Оташлийска, всички те са обути в черни дантелени чорапи и украсени с перли обувки.



88 са творенията на Маестро Лагерфелд. Някои от тях се запечатват като върху кино лента в умовете ни. Например офицерските палта, стеснените кожени поли, някои много дълги, в ансамбъл с туидени сака. И още, и още! И този път туденият костюм има безкрайно много версии и шарки, както във всяко дефиле, като цяло обаче колекцията е силно черно-бяла, но и дума не може да става за минимализъм. Разкошът и изобилието омагьосват. Достатъчно е да погледнем вечерните ансамбли, където викторианските високи яки и обемни поли имат своите прекрасни шестдесетарски версии, детайли като апликации, пайети, дантелени кантове, които смайват, както смайва и декорът.



Благодарение на Instagram можем да погледнем в детайли, за да осъзнаем мащабите на това дефиле, което ни оставя в трепетно очакване до следващото, питайки се, къде ли ще ни отведе тогава Лагерфелд. Може би на светлинни години оттук, или май вече го направи!
















 

More All fashion