Следва

Премиери през декември по bTV Cinema

Вижте новата екранизация на литературния епос "Война и мир"!

"...той разбра,че в света няма нищо страшно.Той разбра, че както в света няма положение, в което човек да е щастлив и напълно свободен, също тъй няма положение, в което да е напълно нещастен и несвободен...

Movies & TV преди 8 години

"...той разбра, че в света няма нищо страшно. Той разбра, че както в света няма положение, в което човек да е щастлив и напълно свободен, също тъй няма положение, в което да е напълно нещастен и несвободен.Той разбра, че има предел на страданията и предел на свободата и че тия предели много се доближават..."

Спомнихме си тази реплика на Граф Пиер Безухов, един от главните герои в литературния шедьовър на Лев Толстой "Война и Мир", по повод новоизлезлия трейлър на поредната екранизация по романа, който не се сдържахме да не ти покажем. И защото не бихме пропуснали шанса да се подсетим за тази невероятна литературна класика, която никога няма да се изморим да препрочитаме и препрочитаме, и защото не бихме пропуснали да видим ангелското личице на Лили Джеймс в ролята на красивата Наташа Ростова.





Очаквано, филмовият проект е превърнат в мини-сериал, както и своите екранизации-предшественици, тъй като огромното литературно произведение е трудно да се обхване само в няколко часа екранно време. В първия трейлър виждаме познатите картини от руския и европейския живот, които романът гениално описва и украсява с детайли, както само Толстой си може. От това, което наблюдаваме в показаната 1 минута от лентата, предполагаме, че зрителят едва ли ще скучае.

Онова, което ни привлече най-много обаче, е присъствието на младата Джеймс. Да, същата, която гледахме с удоволствие като Пепеляшка, в началото на годината, умело режисирана от Сър Кенет Брана. Интересно ни е да я видим отново в корсети, с изискано прибрани коси и дълги пищни рокли, но с такава сюжетна линия, ни се иска да погледнем на нея и по-сериозно, извън детските филмчета и романтични комедии. Компания ù правят британските мъжки надежди Джеймс Нортън и Пол Дано, последният наскоро гледахме в "Младост" на Паоло Сорентино, по време на Киномания.



От първите кадри си личи, че за продукцията на BBC не са пестени пари, а напротив, декорите са разточителни, статистите са многобройни, а актьорският състав изпипано подбран. Е, онова странно усещане, което се появява, щом гледаме неруска екранизация на руско класическо произведение, си го има отново... Но никога не е излишен един Андрей Болконски, който да заяви със затаен дъх "Обичам я!", нали?!

Трейлърът завършва с плашещо мъдрите думи - "Всичко свършва със смъртта, всичко.", след които ни остава просто да замълчим, почетем, а защо не и да изгледаме отново!


 

More Movies & TV