Следва

Усмивка преди смъртта. Тези божествени снимки и краят, 8 месеца по-късно

Детска София: ГОРСКА ПРИКАЗКА ЗА ТРОЛОВЕ И ФЕИ

Интерактивен театрален спектакъл за деца, родители, учители и..... други

Events преди 8 години

Интерактивен театрален спектакъл за деца, родители, учители и..... други

На сцената артисти и деца заедно разказват приказка за страха от непознатото, което крие външния свят, за освобождаването от него и радостта от пътуването и откривателството. В разказа им помагат една кукла (Муминтрол, вдъхновен от творбите на Туве Янсон) и едно копче. Спектакълът е изграден със изразните средства на куклен театър, театър на маската, танц и ритъмлаборатория и предоставя възможност на децата участници да опитат различни перкусионни инструменти, да играят с маска и измислят персонаж, да създадат импровизирана кукла и танц и съвместно с актьорите да изиграят представлението. Публиката от родители, учители и .....други е поставена в динамична ситуация да наблюдава и съпреживява събитията на сюжетната линия и взаимодействието им със събитията, които се случват с техните деца, реакциите, и промените предизвикани в тях.

Участват: Маргарита Петрова, Василия Дребова, Росица Гущерова, Соня Рупова, Ани Вълчева, Деница Дончева, Тома Бранкованов,
Постановка: Вероника Петрова; Консултант сценична среда и костюм: Анна Кирилова
Проектът е финансиран от Столична програма „Култура”, 2015 и НДФ „13века България”



Спектакълът е първият от поредица активности на Сдружение „Академия Артисти за Деца”, в София за популяризиране на уникален подход за развитие на детската креативност и личностен потенциал чрез смесване на средства от съвременни визуални и изпълнителски изкуства и игрови модел на общуване между артисти и деца. Подходът е резултат от дългогодишен опит на екип от специалисти на Международна програма „Артисти за Деца”, която стартира през 2002 като инициатива на Фондация „ДЕН ГРИ” и до този момент е осъществила над 20 проекта в различни райони на България, а от 5 години се реализира успешно и в Кения. До момента в програмата са участвали над 800 деца от България, 600 деца от Кения, повече от 70 артисти от Европа (България, Македония, Холандия, Дания, Великобритания, Германия, Сърбия), от Африка (Кения и Танзания) и САЩ.

Спектакълът ще се състои на на 6 и 19 декември от 11.00 часа в Червената къща Център за култура и дебат
София, ул. Любен Каравелов, 15

Времетраене на представлението – 60 минути
Цена на билета:
за деца – 8 лв.
за възрастни – 5 лв.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?