Следва

Скъпи Дядо Коледа, искам LG!

Остават 11 дни. Конкурсът на Ideal Standard "Баня на годината" 2015 приема участия до 1 февруари

За дванадесети път Ideal Standard обявиха конкурс за баня на годината. Както знаете, това е един от малкото марки...

All About Life преди 8 години

За дванадесета поредна година Ideal Standard обявиха конкурс за баня на годината. От опит знаем, че това е една от марки, които държат на перфектно проектираните и произведени изделия, гарантирайки престиж и усещане за висок стандарт. Продуктите на Ideal Standard напълно задоволяват изискванията на разглезения клиент, какъвто сме и ние, като представят на пазара елегантни и функционални дизайнерски решения за това наистина специално място.

Точно това търси и журито от участниците в престижния конкурс "Баня на годината", 2015, който стартира на 20 октомври 2015 и до 1 февруари ще продължи да приема идейни проекти. Основните критерии са оригинален дизайн, максимална функционалност за пространството, иновативност и естествено - осъществимост, а категориите са три: Идеална баня TONIC II; Оптимизирана баня; Иновативната баня.



Защо банята е толкова важна? Защото е интимно място. Там държим тайни, които не разкриваме пред всеки, взимаме си дълги зареждащи душове, затваряме се сами със себе си, без това да е необичайно или странно за някого. Там сме в уединение, там е нашата изповедалня. Затова и често държим в нея книга, тефтер, цветя, защото именно в това пространство избистряме ума и правим най-добрите си равносметки.

Така че, да проектираш качествена баня изисква да се съобразиш с много неща. Като начало - с обстоятелствата, пред които си поставен като свършен факт. Размери, сградни инсталации и съоражения, изисквания, материали, специфични желания и пр. Да се стигне до изпълнение е най-добрият случай, уви той също не е лек. С такива предизвикателства ще трябва да се справят участниците в този конкурс за свежа творческа мисъл.



20 човека жури ще оценява най-смислените дизайнерски хрумки в Баня на годината, като оценката зависи от спазените по-горе изброени критерии. Миналата година подборът стана на основа 170 включили се архитекти и дизайнери, а победителите получиха ползотворна среща с водещите дизайнери на Ideal Standard в Лондон, Дик Пауъл и Робин Левин, с последния направихме страхотно интервю съвсем наскоро.

Самите проекти ще може да разгледа всеки на страницата на конкурса, banianagodinata.com, като посетителите му могат да дадат гласа си онлайн за някой предпочитан проект, като най-одобряваният ще вземе приза „Ideal Standard Баня на публиката 2015”.



Проектите се приемат до 1 февруари, така че всички креативни млади, а и опитни вече дизайнери и архитекти, които още не са изпратили предложение за идеалната баня в 3D формат, могат да го направят на сайта на конкурса.

Ще се гласува и избира победител във всяка категория от 2 до 29 февруари, а официалната церемония за наградените ще е на 16 март.
 



 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.