Следва

Животът в първия миг: Най-добрите фотографии на 2015-та

Предградията на Bill Owens, преди и сега

Шейсетте и седемдесетте години на миналия век, времето малко преди да се предадем напълно на цветната фотография...

Viva 4 U преди 8 години

Шейсетте и седемдесетте години на миналия век, времето малко преди да се предадем напълно на цветната фотография. Някъде по това време, снимайки за три града в щата Калифорния, Бил Оуенс, току що завърнал се от европейските си скитания, започва да трупа актив като фотожурналист. Пътуващ почти непрестанно от град на град, той става част от градската среда, от жужащия мравуняк на новосформиращите се квартали и предградия.




Заснема съвсем обикновени хора, в тяхното обикновено ежедневие. И някъде към 1973 година в главата му се избистря идеята за фотоалбум. Който претърпява три преиздавания и се радва на огромен интерес.

”Повечето фотографи са привлечени от по-динамични гледки, а моята цел беше да разбера кои сме ние като личности в едно общество, с какво се ограждаме." - споделя той. 




И успява да покаже точно това, което представлява животът на средностатистическия американец, който наксоро се е преместил в квартала, в града, в щата, в опит да сбъдне своята американска мечта.

Изложбата на фотографиите му в Vivacom Art Hall е първата им поява в Източна и Централна Европа.
„SUBURBIA, Now and Then“ е осъществена в сътрудничество с „Бил Оуенс Архиви в САЩ и Милано” и с куратор Клаудия Занфи от „Архива на Бил Оуeнс”. Експозицията е част от платформата „Майстори на фотографията“ на фондация „Мусиз“, която за пети пореден път се реализира във VIVACOM Art Hall.



Изложбата е в Vivacom Art Hall до 10 януари 2016 г.


Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg. 

More Viva 4 U