Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 7.12 –13.12

Помощ: Недоверието към партньора руши връзката. Решението!

Искаш ли да разбираш любимия човек, да бъдеш за него доверено лице? Отърви се от недоверието...

All About Life преди 8 години

Искаш ли да разбираш любимия човек, да бъдеш за него доверено лице? Отърви се от недоверието!
Човек е социално същество и трябва по някакъв начин да гради отношенията си с другите. Особено важно е как ще се развият отношенията ти с втората половина, човекът, който ще бъде до теб. Една от най-честите причини за неразбирателство, кавги и конфликти е липсата на доверие в отношенията.

Недоверието е враг на хармоничните отношения. Подозренията, съмненията, ревността ни пречат да градим пълноценни отношения. Всичко това провокира трудности във взаимното разбиране и води до отчуждение. Но защо възниква недоверието между партньорите? Причините могат да бъдат няколко.

Сред причините, формиращи най-често проявата на недоверие към партньора са:


- Горчив опит от предишни отношения. Може би вече си попадал в ситуация, в която те е мамил човек, на който си имал доверие. Такива ситуации се преживяват много трудно и се помнят дълго.

- Неувереност в себе си, в собствените си сили, чувството, че не си достоен за любов и преданост, също може да бъде причина за недоверие и подозрение към партньора. Смяташ се за твърде дребен, незначителен, невзрачен, грозен. И тогава ти е трудно да разбереш защо някой би градил с теб отношения, при положение, че може да намери някой по-добър.



- Ревност и страх от загуба на партньора. Страхът от самотата и ревността провокират появата на прекомерна подозрителност към партньора.

- Поведение на партньора, ако той вече ти е изневерявал; неприятни ситуации, възникнали между вас.

- Поведение на партньора, ако той вече е лъгал и неприятните ситуации вече са възникнали.

- Хората, които сами са склонни към лъжи и интриги, често смятат, че околните също са такива. Ако ти самия си неискрен и нечестен, то и партньорът ти също ще те мами и лъже.

- Възникналото недоверие не води до нищо добро. Ако не се направи нещо, чувството на недоверие само ще се задълбочава и може да премине в параноя. На тази основа не може да се градят комфортни отношения.

Как да победиш недоверието?

За се избавиш от недоверието в отношенията трябва да се научиш да се доверяваш на любимия човек. Но как?

Потърси причината за недоверието. Важно е да се разбере откъде идват тези чувства и негативни емоции. Разкривайки причините за недоверието, ще можеш да се отървеш от това неприятно чувство.

Да разбереш оправдано ли е недоверието. Ако проблемът е в твоето отношение към някои дреболии, можеш да го промениш и по този начин да повлияеш на ситуацията. Най-вероятно, след това ще се промени и поведението на партньора. Но има ситуации, в които не можеш да промениш нищо кардинално и за това също трябва да си готов.

Не се паникьосвай. Дори ако най-лошите ти страхове се потвърдят и се отвори някаква "ужасна тайна" - това не е краят на света. Важно е спокойно да обмислиш по-нататъшните си действия и да вземеш информирано решение. Ако страховете ти са неоснователни, което е по-вероятно - тогава паниката е неуместна.

Говори. Най-добрият начин да се изяснят отношенията е да говорим за проблемите с партньора. Но това не трябва да се прави, когато сме под емоция, веднага, след като в главата се е прокраднало поредното подозрение, а в спокойно състояние и в подходящия момент. Тогава имаме добър шанс, заедно с партньора, да разберем всичко и да намерим пътища за излизане от създалата се ситуация.

Да обичаш - не означава, че притежаваш. Недоверието поражда опити да ограничиш свободата на партньора си. А това затормозява развитието на отношенията. Позволи на партньора си да има известна свобода, не се опитвай да контролираш всяка негова стъпка и да прекарваш цялото време с него.



Самоуважение и достойнство.
Изчисти се от всички вини, чувство за малоценност и комплекси. Открий своите способности и се постарай да ги реализираш, така че да си удовлетворен от себе си. Почувствай се пълноценна личност, която е интересна за другите, тогава ще ти бъде по-лесно да се отървеш от прекомерната подозрителност.

Заеми се с някое важно дело. Абстрахирай се от своите страхове и подозрения. Намери си интересно занимание и превключи вниманието си към него. Най-вероятно, с течение на времето, много от подозренията ще изчезнат от само себе си, а неясните ситуации ще се изяснят.

Мисли позитивно - това помага да преодолееш проблемите и неприятностите.

Доверието е важен аспект на отношенията между партньорите и е необходима стъпка по пътя към взаимното разбирателство. Трябва да стремим да градим живота си на доверие, за да живеем в хармония с партньора си!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.