Един от най-добрите танцови спектакли на Испания „Мразобичам те” или Je te haime идва в София

Как телата и емоциите общуват чрез танца, гледаме този петък , 11 декември на сцената на ДНК...

Как телата и емоциите общуват чрез танца, гледаме този петък , 11 декември
на сцената на ДНК (подлеза срещу фонтаните на НДК) с представлението “Je te haime”

„Мразобичам те” е силно органичен пърформанс, създаден с много чувство за хумор, откровеност, ирония и смелост. Той превръща комуникацията в движение, залагайки на танца. Общуването е на ниво движения и мимики, оставяйки широко поле на човешкото въображение. Човешките отношения са изразени чрез формите на пластичност и емоции.

Това представление е реализирано от продуцентската компния HURyCAN - една от най-успешните и млади компании в Испания, с участието на младите Канделария Антело и Артур Бернард Базин.

Премиерата е през 2013 година на Международния театрален и танцов фестивал в Уеска, Испания, където представлението получава първа награда за най-добър съвременен танцов пърформанс. Следват покани от фестивали в цяла Европа, както и много награди.

Спектакълът е носител на 6 награди от редица Международни форуми за съвременен танц и пърформанс, както първа награда за най-добър танцов пърформанс от фестивала Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca в Испания.

След Холандия, Испания, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Белгия, Дания, Аржентина, Ливан, Словакия, представлението „Мразобразие” пристига и в България.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.