Следва

Сексът ги събра: Шон Пен и Чарлийз Терон пак заедно

Един от най-добрите танцови спектакли на Испания „Мразобичам те” или Je te haime идва в София

Как телата и емоциите общуват чрез танца, гледаме този петък , 11 декември на сцената на ДНК...

Music преди 8 години

Как телата и емоциите общуват чрез танца, гледаме този петък , 11 декември
на сцената на ДНК (подлеза срещу фонтаните на НДК) с представлението “Je te haime”

„Мразобичам те” е силно органичен пърформанс, създаден с много чувство за хумор, откровеност, ирония и смелост. Той превръща комуникацията в движение, залагайки на танца. Общуването е на ниво движения и мимики, оставяйки широко поле на човешкото въображение. Човешките отношения са изразени чрез формите на пластичност и емоции.

Това представление е реализирано от продуцентската компния HURyCAN - една от най-успешните и млади компании в Испания, с участието на младите Канделария Антело и Артур Бернард Базин.

Премиерата е през 2013 година на Международния театрален и танцов фестивал в Уеска, Испания, където представлението получава първа награда за най-добър съвременен танцов пърформанс. Следват покани от фестивали в цяла Европа, както и много награди.

Спектакълът е носител на 6 награди от редица Международни форуми за съвременен танц и пърформанс, както първа награда за най-добър танцов пърформанс от фестивала Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca в Испания.

След Холандия, Испания, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Белгия, Дания, Аржентина, Ливан, Словакия, представлението „Мразобразие” пристига и в България.

 

 

Представянето на спектакъла в ДНК е част от платформата Aerowaves – Dance Across Europe в партньорство с Derida Dance Center и е финансирано от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г., програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и Фонд за развитие на публики към платформа Aerowaves.

Очакваме ви на 11-ти декември (петък) в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс към Национален Дворец на Културата (в подлеза срещу фонтаните на НДК) Началото е 19:30 часа.


 

More Music