Следва

Гримът от подиума - стъпка по стъпка. Тенденция ВТОРА - Котешка линия

Гримът от подиума. Стъпка по стъпка. Тенденция ПЪРВА: Керемидено-червени устни

Обичаме гримът да е съвършен...

Beauty News преди 8 години

Обичаме гримът да е съвършен. Да дава обем в устните ни и блясък в очите ни. Обичаме свежест да гали скулите ни, леко, уж небрежно, но прецизно и много ефектно. Обичаме най-вече да знаем как да го постигнем.

Наш верен пътеводител са тенденциите в есенно-зимния сезон, ето, намигват ни закачливо иззад ъгъла с изящна очна линия, пращат ни керемидено-червени целувки. Избираме 5 от тях, въодушевяващи, любими, изтънчени. Връщат ни назад, когато носехме черния молив най-вече долу, във водната линия, леко зацапана сякаш, леко грънджи, с един бунтарски афинитет към всичко, което не трябва.

Долавяме познатата паника, онази, когато, с четката за грим в ръка се чудим какво ВСЪЩНОСТ правим. А то е лесно, толкова лесно. Затова стъпка по стъпка разнищихме тайните на всяка една от любимите ни пет тенденции в бюти-история.


3.1 Phillip Lim


Carolina Herrera

Честта да бъде първа даваме на тенденцията „Керемидено-червени устни“. Обичаме ги леко матови, но не съвсем, нека има повече живот. Повече усещане за топлина и уют, по-тухлено червеникаво, красиво, точно както го видяхме при Phillip Lim и Carolina Herrera. Как го постигнахме:

Преди





За всеки грим, без значение дневен или вечерен ключова роля играе добрият фон дьо тен. Дали просто ще изравни тена ни или имаме малки проблеми за криене, той трябва да е способен да се справи със задачата. Според типа кожа има различни нужди и изисквания. Ние избрахме да се доверим на Vichy, а кожата на Дани се напасна перфектно с Normaderm BB крем и Normaderm ФДТ, и освен чиста и гладка, тенът вече е абсолютно равномерен, лицето – подхранено и защитено с фактор 20 SPF. Нанасяме с четка за ФДТ и наблягаме на зоната около очите. Оставяме кожата да го попие за около минута и сме готови за стъпка номер две.





Матираме Т-зоната с пудра, очите са стриктен нюд – допуснахме само леки перлени сенки в арката на веждите и щрих спирала на миглите. Според тена на модела избрахме червилото от палитра на M.A.C. и със съответстващ на нюнса му цвят първо очертахме контурите на устните. За максимална симетрия започваме от средата, както на горната, така и на долната устна. Червилото се нанася с четка, отново от средата към края. В сърцевината – линията на ръбчето на горната слагаме малко оптични ефекти за повече обем – светъл блестящ пигмент, за който впрочем няма да сгрешим ако използваме и вече наличните ни перлени сенки.

Et voila:




 
Модел: ДАНИ@ IVET FASHION
Грим и коса: Александра Рамирез
Фотография: Александър Михайлов
 

More Beauty News