Следва

Гримът от подиума – стъпка по стъпка. Тенденция ТРЕТА: Щипнати бузки

Гримът от подиума - стъпка по стъпка. Тенденция ВТОРА - Котешка линия

Обичаме гримът да е съвършен...

Hair преди 8 години

Обичаме гримът да е съвършен. Да дава обем в устните ни и блясък в очите ни. Обичаме свежест да гали скулите ни, леко, уж небрежно, но прецизно и много ефектно. Обичаме най-вече да знаем как да го постигнем.

Наш верен пътеводител са тенденциите, ето, намигват ни закачливо иззад ъгъла с изящна очна линия, пращат ни керемидено-червени целувки. Избираме 5 от тях, въодушевяващи, любими, изтънчени. Връщат ни назад, когато носехме черния молив най-вече долу, във водната линия, леко зацапана сякаш, леко грънджи, с един бунтарски афинитет към всичко, което не трябва.

Долавяме познатата паника, онази, когато, с четката за грим в ръка се чудим какво ВСЪЩНОСТ правим. А то е лесно, толкова лесно. Затова стъпка по стъпка разнищихме тайните на всяка една от любимите ни пет тенденции в бюти-история.


Suno

Първа любима ни е тази на керемидено-червените устни

Втора ще бъде очната линия, неконвенционална, но все пак носеща своята котешка загадъчност. Заиграваме се с геометрията и я поставяме само в края на клепача по-плътна от обикновеното, такава, каквато ни вдъхнови Suno, но я заостряме за един по-секси нестандартен поглед. Как го постигнахме:



За всеки грим, без значение дневен или вечерен ключова роля играе добрият фон дьо тен. Дали просто ще изравни тена ни или имаме малки проблеми за криене, той трябва да е способен да се справи със задачата. Според типа кожа има различни нужди и изисквания. Ние избрахме да се доверим на Vichy, а изборът ни за основа на втория грим с Дани пада върху TEINT IDÉAL. Текстурата му е перфектна, тенът засиява, идеално равномерен, а това че е издържа 14 часа, е водещ фактор, ако решим да акцентираме с такъв грим за перфектната парти вечер. Нанасяме с четка за ФДТ и наблягаме на зоната около очите. Оставяме кожата да попие за около минута и сме готови за стъпка номер две.

Матираме Т-зоната с пудра, отново леко поставяме блясък в арката на веждите. След това с kohl молив правим фина вертикална черта, точно над зеницата. За максимална прецизност погледът е насочен право напред. Очертаваме външната линия след сгъвката на горния клепач нагоре, съобразявайки се с формата на лицето. Запълваме леко с молива получената форма и повтаряме с очна линия. За улеснение използваме фина плоска четка. Финално добавяме щрих спирала за миглите и леко сресваме веждите с гел. Готови сме. Мяу!!!




 

 
 
Модел: ДАНИ@ IVET FASHION
Грим и коса: Александра Рамирез
Фотография: Александър Михайлов
 

More Hair