Следва

Pretty in the city: Елизабет

Гримът от подиума – стъпка по стъпка. Тенденция ТРЕТА: Щипнати бузки

Обичаме гримът да е съвършен...

Beauty News преди 8 години

Обичаме гримът да е съвършен. Да дава обем в устните ни и блясък в очите ни. Обичаме свежест да гали скулите ни, леко, уж небрежно, но прецизно и много ефектно. Обичаме най-вече да знаем как да го постигнем.

Наш верен пътеводител са тенденциите, ето, намигват ни закачливо иззад ъгъла с изящна очна линия, пращат ни керемидено-червени целувки. Избираме 5 от тях, въодушевяващи, любими, изтънчени. Връщат ни назад, когато носехме черния молив най-вече долу, във водната линия, леко зацапана сякаш, леко грънджи, с един бунтарски афинитет към всичко, което не трябва.

Долавяме познатата паника, онази, когато, с четката за грим в ръка се чудим какво ВСЪЩНОСТ правим. А то е лесно, толкова лесно. Затова стъпка по стъпка разнищихме тайните на всяка една в бюти-история.

Разказахме първите две, третата посвещаваме на щипнатите от студа бузки, очарователен, младежки, много секси начин да нансяме ружа.



Ще го постигнем точно така, както го видяхме на ревютата на Michael Kors. С внимание към тена определяме нюанса, най-подходящият за чаровно усмихнати слънчеви, градски момичета! Как го постигнахме:



За всеки грим, без значение дневен или вечерен ключова роля играе добрият фон дьо тен. Дали просто ще изравни тена ни или имаме малки проблеми за криене, той трябва да е способен да се справи със задачата. Според типа кожа има различни нужди и изисквания. Ние избрахме да се доверим на Vichy, а изборът ни този път е DERMABLEND. Защото се случват и онези дни, когато кожата ни има своите bad skin days и ние сме на ход да ѝ помогнем за по-добрият външен вид. В допълнение към фон дьо тена има и коректор от същата гама за по-тежките несъвършенства и по-тежките следуикендни сутрини. Идеално издръжливата тектура (16 часа) и защита от цели 35 SPF са страхотни активи и затова ще се възползваме. Нанасяме с четка за ФДТ и наблягаме на зоната около очите. Оставяме кожата да попие за около минута и сме готови за стъпка номер две.



Матираме Т-зоната с пудра, сресваме с гел прекрасните вежди на Антония и със щрих спирала завършва работата ни по очите. Има един лесен трик да определим точният цвят на ружа и той е точно този от вътрешната страна на долната ни устна. Нанасянето започва от средата на бузите, до ухото и се следва естествената извивка на скулите. Четката трябва да е гъста, за да поеме равномерно пигмента и при нанасяне да не се получи „брашнен“ ефект. За да светне още кожата добавяме и малко хайлайтър от края на веждите до най-издадената част на скулите. С лек слой безцветен гланц завършваме визията, готови съвсем кокетно да се впуснем в приключения.

 

Модел: Антония@ IVET FASHION
Грим и коса: Александра Рамирез
Фотография: Александър Михайлов
 

More Beauty News