Следва

Печена сьомга с бекон, розмарин и копър

Тайните френски изкушения на Chez Fefe

Любовта към Франция е в розето, парфюмите, онова “р”, което прави завой към небцето и се връща обратно, и макароните, разбира се макароните...

All About Life преди 8 години

Любовта към Франция е в розето, Париж, парфюмите, онова “р”, което прави завой към небцето и се връща обратно, и макароните, разбира се, макароните. Тези сладки изкушения, за чието родословие и произход се борят много легенди и няколко държави. Факт е обаче, че французите са приели най-присърце това изкушение и са превърнали сътворяването му в традиция. Желан подарък, който ни кара да настръхнем от удоволствие, когато отворим кутията и цветните превъплащения на идеята за нещо вкусно, нещо красиво, нещо много шик, ни очакват вътре. От известно време се улавяме, че си мечтаем в София да се появят такива, истински ама истински френски макарони. Автентични. Изящни. Страшно вкусни. По най-точната рецепта. Е, Весела Коледа! Случи се!



На централната Солунска, по средата между Витошка и Графа, следобедната разходка ни спира пред витрина, отрупана с макарони. Дъхът ни секва от щастие, любуваме се няколко секунди и сме вътре в Chez Fefe. Малко и  уютно царство на макарони , пребогато със своите 14!!! автентични вкуса на любимите сладкиши. Разтапяща се няколко сантиметрова хапка, с леко крупкава повърхност и съвършен течен център. Това се казва Pierre, не е мъж, но е много готин - грамадно количество ендорфин се разпръсва и ни подарява истинска наслада. Спомняме си онзи паметен момент, в който през 1830 година в Париж, Пиер Дефонтен решава да съедини две сладки в една с шоколадов ганаш по средата. Покланяме се на ум до долу, заради раждането на le macaron Рarisien. През 90-те започват най-големите експерименти с вкусовете, рожба на Пиер Ерме, дизайнерът на Ladurée, който не най-малко не се бои от лайм, босилек, роза, плодове и всичко, до което си струва да се докосне небцето. А Ladurée както знаем е домът на френския макарон, такъв какъвто го познаваме днес. 



В царството на Chez Fefe ни очакват точно такива неочаквани вкусове, редом с класическите. Прекарваме предиобеда там, осведомяваме се, че правят най-страхотните шейкове, в които също присъстват макарони. Предлагат и сандвичи, когато нивото на захарта в организма ни се покачи двойно. И възможността да занесем кутия, две или три, пълни с любимите френски сладки за подарък на любимите у дома. Или на гости, или на бизнес среща. И възможността, ако не ни се мърда от вкъщи, да ги поръчаме онлайн от тук. Защото няма по-голямо удобство, докато украсяваме елхата, да посегнем към лаптопа и да планираме сладките изкушения за коледното парти, като поръчаме  от сайта на Chez Fefe. И споделим щастието, което малките кръгли разноцветни френски вълшебства носят. Защото истинското щастие е споделено. 

След като вече сме ги опитали и сме заклети аристкократи, извинявам се, почитатели. Или и двете.

 


Chez Fefe се намира на ул. Солунска 12
Тел. за връзка: 087 730 4077
Онлайн тук

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.