Следва

Новото видео на Jeremy? е тук!

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Седмото изкуство напълно ни е завладяло през последните няколко седмици, не само защото скуката е взела превес, а и заради много чаканите заглавия, които...

Movies & TV преди 8 години

Седмото изкуство напълно ни е завладяло през последните няколко седмици, не само защото скуката е взела превес, а и заради многото чакани заглавия, които съвсем навреме идват в края на годината, когато така или иначе ни се мързелува на воля. 

Но знаем, че не е много добре и да се отпускаме прекалено, празници идват все пак, трябва да се погрижим за много неща - коледното парти, планове за пътуване, трапезата, как да се облечем на въпросното парти, какви подаръци да подарим и още куп други неща. С две думи, в един момент, скуката се превръща в работа, много работа. И за това, един филм никому няма да навреди, особено когато е на голям екран и особено когато е седмата част на сагата "Междузвездни войни". 

Няма по-подходящо време за малко космически истории, а те идват в утрешния декемврийски петък, когато, сигурни сме, бързо ще забравим за всякакви коледно-новогодишни приготовления и ще ходим на кино.

А може и да поостанем за още някоя свежа история, но след това директно по магазините, за да събираме коледно щастие.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" ("Star Wars: The Force Awakens")

Актьорите: Бенисио Дел Торо, Адам Драйвър, Лупита Нионго, Оскар Айзък, Анди Съркис, Домнал Глийсън, Марк Хамил, Кари Фишър, Харисън Форд, Джон Бойега, Били Лурд

Режисьорът: Джей Джей Ейбръмс

Сюжетът: Действието се развива 30 години след събитията от „Завръщането на Джедаите“. В МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: СИЛАТА СЕ ПРОБУЖДА ще видим познатите култови образи на Хан Соло, Кери Фишър и Марк Хамил се завръщат като принцеса Леа и Люк Скайуокър.

Разбира се и Питър Мейхю като Чубака. До „старата стража“ застват и „новобранците“ Домнал Глийсън, Адам Драйвър, Лупита Нионго, Макс вон Сидоу, Анди Съркис, Джон Бойега и Дейзи Ридли, за чиито роли все още няма яснота. Миналия месец с хумористично видео беше обявено завръщането в поредицата и на Уоруик Дейвъс, който участва в „Завръщането на джедаите“ и „Невидима заплаха“.

Премиерата: 18 декември (България)

"Виктория" ("Victoria")

Актьорите: Анастасия Ингилизова, Димо Димов, Георги Спасов, Мариана Крумова, Ирмена Чичикова, Дария Виткова, Калина Виткова, Катерина Ангелова

Режисьорът: Майя Виткова

Сюжетът: "Виктория” е едновременно интимен и епичен филм, а Майя Виткова, ярък талант, използващ драматично завладяващ, визуално изобретателен и пълен с метафори и ирония стил. Като представител на ново поколение режисьори от Източна Европа, Виткова предлага нова, лична гледна точка върху надеждите и мечтите както на своето, така и на поколението на своите родители...”

Премиерата: 18 декември (България)

"Чудният Бокачо" ("Wondrous Boccaccio")

Актьорите: Ким Роси Стюарт, Микеле Риондино, Витория Пучини, Флавио Паренти, Каролина Крешентини, Паола Кортелеси, Рикардо Скамарчо, Лело Арена, Касия Смутняк

Режисьорът: Паоло Тавиани, Виторио Тавиани

Сюжетът: Многоцветна адаптация на шедьовъра от класическата италианска литература „Декамерон” на Джовани Бокачо, в която братя Тавиани показват силата на младостта, любовта и поезията. Флоренция, 1348 г.

Чумата вилнее в градовете на Тоскана. С надежда да се спасят от смъртта, група млади мъже и жени намират подслон в отдалечена вила в околните хълмове. За да се откъснат от страховете си, те решават да си разказват по една история за любовта на ден.

Премиерата: 18 декември (Бъргария)

"Победа в кръвта" ("The Program")

Актьорите: Бен Фостър, Джеси Плимънс, Дъстин Хофман, Илейн Касиди, Лий Пейс

Режисьорът: Стивън Фриърс

Сюжетът: В началото на своята кариера Армстронг веднага прави впечатление на световната колоездачна общност, но всички единодушно смятат, че тъй като не е свикнал с големи надморски височини, е малко вероятно някога да спечели Тур дьо Франс.

През 1998 г. обаче Армстронг вече е преживял битка с рака на тестисите и е решен да спечели състезанието на всяка цена. Прилагайки фармацевтичен режим, разработен от италианския лекар Микеле Ферари, Армстронг събира отбор колоездачи с на пръв поглед безупречна стратегия за победа и за преминаване на изследванията за допинг. Докато колегите на Армстронг аплодират вдъхновяващите му подвизи, Уолш и в. „Сънди Таймс“ го посрещат със страховита враждебност и пораждат спор, като отправят срещу него обвиненията, които никой друг не иска да чуе.

Интелигентен подход към тема все още оплетена в противоречия, "Победа в кръвта" е едновременно въодушевяващ и смущаващ. Въвлича ни в смайващата сложна психика на един невероятно амбициозен атлет, докато прави анализ на една култура, която ожесточено брани своите герои.

Премиерата: 18 декември (България)

More Movies & TV