Следва

IT shopping: РОКЛИТЕ за коледните партита

Editors' Choice: На Коледа искам Да ми подарят/Да си подаря

Носи се. Във въздуха е. Магия ли е, що ли, но Коледа ни обсебва, обладаните се познават по замечтания поглед и...

Shopping преди 8 години

Носи се. Във въздуха е. Магия ли е, що ли, но Коледа ни обсебва, обладаните се познават по замечтания поглед и главата, която все се обръща към прозореца, сякаш сърцето чака нетърпеливо някой/нещо да дойде, да го открадне, да го накара да прескача. И няма нищо необичайно в това състояние, и ние сме така, ето, признахме си!

А най-хубавото е, че можем да си го разкажем. Каквото си пожелаем да ни се случи, каквото си мечтаем да ни подарят и каквото ще си купим за нея, нашата Коледа, споделяме с вас, в една много любима, много лична поредица Editors’ Choice. След Какво ще си купим, идва и признанието за какъв подарък бленува всеки от нас поотделно. И така:

Антоанета


The Kinfolk Table, книга, 25.93 евро, оттук>>

Всяка книга на Kinfolk е абсолютен мечтан подарък за мен. Техните книги и списания са повече от печатни издания, самите те са произведение на изкуството, които са високо оценявани дори и от неценители. Като се започне от корицата, хартията вътре, избраният шрифт, невероятните фотографии и се стигне до изключителната креативна мисъл зад всяко едно издание. „The Kinfolk Table“ представя 85 избрани рецепти, идващи от всякакви краища на света и разпръснати върху 400 луксозно изглеждащи страници. Изданието е изпъстрено със спиращи дъха фотографски кадри и вдъхновяващо дизайнерско оформление. Поместените рецепти са на професионални готвачи, но и на обикновени любители, точно такива като мен, които просто обожават да прекарват време в кухнята и да приготвят всякакви вкусотийки за близки и приятели. Кулинарните резултати са запечатани по удивително пленяващ начин от фотографите, че наистина нямам търпение да взема книгата в ръцете си и да я „сготвя“ и „изям“ само с поглед.

Александрина



„Пътуването и смяната на местата влагат нов заряд в ума“, е казал Сенека. Истинско богатство е да се докоснеш до различни култури, места и забележителности. Да посетя Япония, е едно мое голямо желание и мечта. Разкошната природа – приказните им дървета Пауловния, живописните цветя, които виреят там – са нещо, на което никога няма да се нагледам, но се надявам да зърна поне веднъж със собствените си очи.

Затова, Дядо Коледа, ако си забелязал колко се трудих тази година и се чудиш какво да ми подариш, няма да се разсърдя, ако получа екскурзия до Япония. Обещавам да си направя снимка до някоя красива Сакура!

Габриела


BRIMNES,IKEA, тоалетка, 149 лв.

По Коледа е абсолютно окей да си правим подаръци, от които съвсем не се нуждаем, не и по онзи прагматичен маниер, на който сме станали постоянни жертви. Моето желание, което най-после ще сбъдна, е тоалетката. Винаги съм искала една такава, още от детските ми години, но пък до днес не съм обмисляла реалното й приложение у дома. С компактните си размери и изчистени геометрични форми, точно тази тоалетка BRIMNES от IKEA е перфектното решение на коледното ми желание, а и страшно ще отива на интериора в апартамента.

Подарявам си я още днес, не искам да чакам!

Сияна


Сцена от постановката "Рицар на светия дух" на Маргарита Младенова. Още за спектакъла тук>>

Супер много искам да ме заведат на театър. От толкова много време насам никой приятел не ми се обаждал с идея да гледаме примерно „Лунатици”, а защо не и „Хамлет”. Не е кой знае какво, но това е подарък, който ще ме направи наистина щастлива. Защото обичам изкуството, а когато е споделено, е още по-хубаво.

Ако никой не ми подари нещо такова, сама ще си направя този подарък и ще поканя най-добрата си приятелка на по женски. После ще сгреем по чаша вино и ще се насладим на мига.

Гергана



Никога не съм го смятала за необходимост, но има толкова красота в жеста, който прави човек с ръката, когато поглежда към него, за да се ориентирам в кое време на денонощието се намира, че съм изкушена от такава покупка, въпреки че никога не се решавам, поради липсата на практични аргументи. Практично и Коледа обаче никак не са готини в едно изречение и ако мога да посоча какво да намеря под елхата тази година, ето това, мили мой, с тъмночервената каишка, което прави тик-так, тик-так. 

Моделът е малко нетипичен за моя стил, но пък понякога, особено на Коледа, е готино да кривнеш от пътя, все пак смелостта се проявява, когато има риск!

Моделът е на Larsson & Jennings, струва 325, намира се тук и съм сигурна, че ако не го получа от друг, сама ще си направя подарък за Коледа. Първият ми, само за мен!
 

More Shopping