Следва

Face to face... с Джоана от Area 51

Editors' Choice: На Коледа искам Да ми се случи/Да ми се сбъдне

Носи се. Във въздуха е. Магия ли е, що ли, но Коледа ни обсебва, обладаните се познават по замечтания поглед и...

All About Life преди 8 години

Носи се. Във въздуха е. Магия ли е, що ли, но Коледа ни обсебва, обладаните се познават по замечтания поглед и главата, която все се обръща към прозореца, сякаш сърцето чака нетърпеливо някой/нещо да дойде, да го открадне, да го накара да прескача. И няма нищо необичайно в това състояние, и ние сме така, ето, признахме си!

А най-хубавото е, че можем да си го разкажем. Каквото си пожелаем да ни се случи, каквото си мечтаем да ни подарят и каквото ще си купим за нея, нашата Коледа, споделяме с вас, в една много любима, много лична поредица Editors’ Choice. След като вече нямаме тайни желания за покупки и бленувани подаръци, завършваме поредицата с какво най-много искаме да ни се случи/да ни се сбъдне тази година - всеки поотделно в следващите редове:

Антоанета



Отдавна си мечтая за един кратък престой в красива европейска дестинация през зимата. Тъй като не съм нито запалена скиорка, нито страстна любителка на зимните курорти, съм се насочила към друга област. Изкуството, историята, архитектурата и добрата кухня са моите основни притегателни сили, които определят дестинацията при всяко мое пътуване. А италианското съкровище Милано, просто залепва като с лепило за тези характеристики. Какво като е по-студено, нима снегът и дъждът, нощните светлини и привечерната тайнственост не отиват на тази готическа архитектура и италианска романтика. Напротив, студените дни са идеални за разходка из малките калдъръмени улички на италианския град, след това кратка отбивка за едно ароматно кафе и парче Panettone, както само италианците могат да ги направят, после пак навън сред тълпата, отклонявайки се ту в някой музей за изящно изкуство или дизайн, ту в някое малко ресторантче за по една вкусна Маргарита, докато накрая денят не завърши като за десерт на площад „Пиаца дел Дуомо“. Една зимна приказка по европейски, ммм…. Искам Коледа да идва!

Габриела


STOCKHOLM, 2 бр. в к-т, от IKEA, 19,99 лв

Ден със сестра ми, това си пожелавам да ми се случи. Тя е много чаровно хлапе. Не сме се виждали от края на лятото и нямам търпение да си дойде по празниците, за да прекараме време заедно. Вярно, една седмица няма как да е достатъчна, но все пак ще обикаляме магазините, ще пробваме безумно грозни дрехи, ще нащракаме няколко безумни снимки, които ще изпратим вместо коледни картички и ще завършим деня с вечеря, която тя ще сготви. На мен кулинарните приключения ми идват в повече, но пък при нас двете ролите на голяма/малка сестра са ако не сменени, то поне почти равни по тежест. Аз може и да й помагам с домашното по френски, но пък тя прави страхотни палачинки, които ми сервира с еспресо, късо и горещо, както го обичам. В най-подходящите чаши, елегантните STOCKHOLM, 2 бр. в к-т, от IKEA. Трудно ми е да дочакам да го видя това чаровно детенце...

Александрина



Ами, кой беше казал, че „Всичко е любов“?! Имаше и такъв филм дори. А на миналогодишната Коледа моята любов се сбъдна и аз не искам нищо друго, освен да продължава да ми се сбъдва всеки ден, всеки час и секунда, да събирам усмивки и вълшебни мигове, споделени с любимия човек. И така, много Коледи подред. А за Япония…нека самолетните билети бъдат два!

Сияна



Знаете ли защо харесвам филма „Наистина любов”? Защото е лигав, забавен, семеен, но най-много е искрено наивен. Говорим за любов, Коледа и семейство. Каква страхотна комбинация!

Филмът започва със сцени от летище Хийтроу. Близките се посрещат. Усеща се магията на празника.

Това е. Искам повече откраднато време с близките си. Няма по-голяма магия за Коледа.

Гергана


KALLAX/TJENA, IKEA, етажерка с 4 кутии, 238,96 лв

Да завърша отдавна започнатия ремонт на апартамента си е моята Коледна мечта, разбира се, това не би било възможно, не и в следващите няколко месеца, освен ако не намеря магическа пръчица под елхата. Жадувам за момента, в който всяко нещо у дома ще си има своето място, без кашони в ъгъла, върху които слагам ароматни свещи, за да е по-уютно, без книги по пода и инструменти на балкона, мечтая за мига, в който едната стена на дневната ще е напъно готова за голямата етажерка, която съм набелязаlа от любимата ми IKEA - KALLAX/TJENA, като два етажа от нея ще отделя за всичките играчки на моя малък мъж, за да му е лесно да ги намира, а на мен да ми е "подредено" някак...

Мили Дядо Коледа, дай едно рамо, моля!
 

More All About Life