Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 21.12 – 27.12

Помощ: Умеем ли да обичаме...

Малцина умеят да обичат. Ако за теб главното в любовта е да получиш от любимия това, което ти е нужно, ти обичаш себе си, а не него, и в този смисъл - всъщност ти не умееш да обичаш...

Health преди 8 години

Малцина умеят да обичат. Ако за теб главното в любовта е да получиш от любимия това, което ти е нужно, ти обичаш себе си, а не него, и в този смисъл - всъщност ти не умееш да обичаш.

Ако обичаш ябълки, какъв е резултатът от тази любов? - огризки ...

Любовта е отражение на личността на човека. Обичайно любов не е това, което ние правим, а това, което се случва с нас, това, в което попадаме. Говорейки научно, такава любов е реактивно отношение, това е неволен поведенчески и емоционален отговор на човека-организъм, на това, което му е въздействало в тази посока. Обаче хората могат да бъдат не само организми, в тях в добрия случай присъстват разум и воля и тогава те могат да отговарят за своите избори, включително и за своите чувства.

В този случай е възможна друга любов, по-рядко срещана любов, любов като избор, решение и поведение. Човек обича този избор и тази любов като поведение - както това, което прави всеки ден. И как тогава да изберем този, на когото да дадем любовта си?



Да обичаш - това означава да обичаш другия, да мислиш за него, да се грижиш за него. Ако не включиш разума си, твоята любов може да се окаже за любимия човек стихийно бедствие. Трябва да се учим да обичаме. Ние трябва така да се научим да обичаме, че нашата любов да не обслужва нас, а любимия.

Способността да обичаш е умението така да носиш любовта си, че да се разбира като любов, да радва и теб, и околните. Ако умееш да обичаш, ще се стараеш да не изразяваш своята тревога и безпокойство, ако от тези чувства любимият се дразни. Много мъже искрено вярват, че тяхната ревност е проява на любов. Само че след това жените трябва да се учат как да избягат от тази проява на любов, за да спасят и себе си и връзката си. Ако знаеш как от своята ревност да направиш подарък за любимия, ако лицето на любимия човек от твоята прекрасна ревност разцъфтява и блести като букет от свежи рози – тогава може да ревнуваш.

Много момичета са готови да пращат десетки SMS-и на ден на любимия, вярвайки, че това ще го зарадва. Не, това е в повече, мъжете се дразнят... Но един или два SMS-а – да, това е приятно, само че пожелателно без укор от типа: "Защо не отговаряш?".

Умението да обичаш е способността да предаваш любовта си на другия човек, на език, който му е близък и ясен. Любовта говори много езици и е важно да говориш езика на своя партньор, за да може той да се чувства обичан. Някои „обичат с ушите си", за други е важно действието, за трети - физическото докосване...



Въпрос към жените: знаете ли от какво има нужда вашият любим, когато е болен? За един е нужно да седиш до него и да го храниш с лъжичка. Друг мъж в тази ситуация иска да бъде оставен на мира и да не го съжаляват! Въпрос към мъжете: какво й е приятно на вашата любима - скъпи подаръци от време на време или дребни знаци на внимание всеки ден? Думи на обич или помощ в домакинството?

Съвет: Не вярвайте на думите им, момичета понякога сами не знаем...

Не всеки разбира, че любовта, това не е просто чувство. Любовта също е навик, определена способност, подобно на ходенето на работа всяка сутрин. Любовта - това е поведение, действия, които предприемаш в нейно име... И ако си решил да обичаш, прави го толкова професионално, леко и радостно, колкото можеш. Получавай удоволствие от любовта и се наслаждавай на това, че обичаш.

Можеш ли да обичаш 50 години, дори ако любимият човек е болен, замислен, непрекъснато мърмори или е недоброжелателен? За тези, които умеят да обичат, да обичат в продължение на много години подред - не е трудно. Любимият по естествен начин става просто този, когото обичаш. Любимият - това е следствие, а причината е фактът, че ние го обичаме. Любовта е действие, глагол. Ако влагаме в човека своята любов, той става любим.

Тези, които искат да се обичат един друг истински, се учат на това. Как?

По-често се питай: "Ами ако обичах?" и ще разбереш, че може да живееш и да реагираш и по друг начин и. С любов.
Да обичаш - това е да познаваш един човек, неговите особености, какво обича и какво не, неговите интереси и потребности.
Има хора, които вървят по този път и то успешно.

Лесно е да обичаш, когато чувствата са взаимни. А какво да правиш, ако този, когото обичаш, не се държи като любещ човек?

Първо, трябва да разбереш какво стои зад това. Може би това са само твои фантазии. Може би от другата страна няма любов, но има някакви други чувства: уважение, състрадание, приятелство, любопитство. Може той да се отнася добре към теб и може дори да те обича, но:

● сега има проблеми, не му е до любов

● може би случайно с нещо си го обидил, а той, вместо да ти каже, се сърди.

● не знае какво искаш от него.

● не умее да се държи като любящ човек - случва се доста често.

Понякога с мъжете трябва да се постъпва като с деца, тогава те се превръщат в истински мъже! Когато децата се раждат, те не умеят нито да дружат, нито да обичат. Но ако майката е умна и обичаща, децата постепенно също стават такива.

Пожелаваме /си/ любов и обещаваме да се учим! Любовна Коледна на всички!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.