Следва

Reach your Limits с награда на фестивала Bilbao Mendi Film Festival 2015

Който търси, ще намери: какво най-много търсихме в Google през 2015-та - ВИДЕО

Малко остава до края на годината, времето за равносметки е тук, така че и Google, като всички, се хвана да анализира...

Events преди 8 години

Малко остава до края на годината, времето за равносметки е тук, така че и Google, като всички, се хвана да анализира какво стана през 2015-та и какво всъщност се оказа най-търсеното в търсачката, без която не можем.

И така, отчитайки работата си през 2015-та, Google споделя, че в последните 12 месеца сме търсили най-вече информация, свързана с трагичните събития през годината: Париж, на първо място, после земетресението в Непал и ситуацията в Сирия. Не толкова подробни отчети от горещите точки, но нещо друго, което прави чест на всички ни - начините да се помогне на пострадалите. Така, популярните запитвания в търсачката през годината са били: "Как да помогна на Непал?" и други подобни.

Ползвателите не са оставили без внимание и въпросите за еднополовите бракове и легализацията им в САЩ, историята с Кейтлин Дженър и темата за трансексуалността. Интересували сме се от Адел и новия й албум, както и от... мода! Всичко това го помним, но ако го забравим случайно, специалното видео на Google за най-популярните търсения е точно за нас.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?