Следва

Double Trouble - Хубаво/Лошо време

Супер модел с батерии? Ако не вярваш, питай японците

Ако дефилирането по подиумите се струва тежка задача на сегашните модели, за тази цел японците създадоха робот...

All About Life преди 15 години

Ако дефилирането по подиумите се струва тежка задача на сегашните модели, за тази цел японците създадоха робот-хуманоид- модел, който със сигурност би могъл замести работата им.

Роботът е създаден по подобие на средностатистическата визия на японката, с изключение на факта, че тя има очи, лице и коса, по подобие на героите, изобразени в японските комикси.

Задейства се от батерии, разположени в тялото и лицето й, позволяващи изражения и мимики - за максимално сходство с човешкото изражение и походката, и позата на супермодел. Не е ясно обаче дали флиртуването с камерите се отдава на нежната машинка.

С мерките си от 90/60/90, сто петдесет и осемте си сантиметра височина и 43-те си килограма, тя е идеална за следващия сезон на America's Next Top Model. И както всички знаем, японците виждат в бъдещето и успяват да изобретят перфектни заместители, дори на хората.

Ето защо супермоделите най-вероятно ще се почувстват застрашени от новопоявилата се жена, която е не само с изваяна фигура, но не се и налага да я поддържа. И нищо, че не може да чувства - тя ходи, вижда и представя подобаващо облеклата на японските дизайнери. Просто е съвършена.

Виж какво може тук >>

More from View Sofia

More All About Life