Следва

Как го правим: Гримът за Коледа в блестящи идеи от подиума

Празниците ще дойдат и ще си отидат, а на нас все ще ни се иска да ни стават дънките. Затова: Диета Сензация

Диета Сензация е с малко съдържание на въглехидрати, нискокалорична е и достатъчно продължителна: тя може да се прилага до три седмици...

Body преди 8 години

Диета Сензация е с малко съдържание на въглехидрати, нискокалорична е и достатъчно продължителна: тя може да се прилага до три седмици. През всяка седмица се свалят от 3 до 5 кг, а общата загуба на тегло за три седмици може да достигне 7-12 кг. При това, авторите на диетата твърдят, че свалените килограми няма да се върнат цели 3 години.

Дали да вярваме на тези обещания - решаваме сами. Както цяло, диетата не е особено "гладна", доста е балансирана и при липса на противопоказания, можем без особено затруднение да се откажем от тестените храни и сладкишите, така че напълно е възможно да я пробваме. Веднага след празниците, защото преди това не искаме.

Седмично меню:


Ден 1-ви
Закуска: чаша кафе
Обяд: 2 твърдо сварени яйца, салата от връзка спанак или варени моркови с малко количество растително масло, един домат (или чаша доматен сок) без сол.
Вечеря: един голям (200-250 г) телешки стек, приготвен в растително масло, салата от пресни зеленчуци (зеле, цвекло, моркови) с добавяне на растително масло.

Ден 2
Закуска: чаша кафе, препечена филийка.
Обяд: един малък (около 100 грама) стек, една чиния салата от пресни зеленчуци (зеле, цвекло, моркови).
Вечеря: 200 грама шунка (може да бъде заменена с варен колбас без мазнини или варено месо), чаша кисело мляко, кефир или айрян без добавки.

Ден 3
Закуска: чаша кафе, препечена филийка.
Обяд: морков, цвекло или голям корен целина, задушени в растително масло, един домат (или чаша доматен сок), една мандарина или слива, ½ портокал.
Вечеря: същата като обяда.

Ден 4
Закуска: чаша кафе.
Обяд: 1 варено яйце, 3 големи варени моркови (може да направим от тях салата с малко растително масло), 150 грама сирене
Вечеря: плодова салата (ябълки, круши, сливи).

Ден 5
Закуска: настъргани сурови моркови, поръсени с лимонов сок.
Обяд: 0,5 кг немазна варена или задушена риба, домат (или доматен сок).
Вечеря: една малка пържола, салата от пресни зеленчуци (зеле, цвекло, моркови, краставици, чушки).

Ден 6
Закуска: чаша кафе.
Обяд: половин пиле, задушено в растително масло, или запечено във фолио.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца, настъргани сурови моркови, чаша чай.

Ден 7-ми
Закуска: чаша чай.
Обяд: 150-200 грама телешко или говеждо месо, задушено или варено, ябълка.
Вечеря: същата като обяда.

Втората и третата седмица от диетата повтарят първата. Въпреки това, не е задължително да се седи три седмици на тази сензационна диета, всичко зависи от целите, които сме си поставили.
Между храненията е препоръчително да се пие повече вода, обикновена или негазирана минерална.



Препоръки:

По време на тази диета едва ли ще почувстваме тежки пристъпи на глад, особено ако сме привикнали към лека закуска. Голямото количество месни продукти и зеленчуци с добавянето на растително масло, снабдяват организма с достатъчно "градивни материали" и витамини.Основният проблем при използването й може да възникне от голямото, до известна степен дори излишно количество протеини и почти пълната липса на въглехидрати. Възможно е появата на чувство за слабост и понижена работоспособност.

Ако тези проблеми станат достатъчно сериозни, за да ни притесняват често, ако те приемат тежки форми (например, стигне се до виене на свят), разбира се, в този случай, диетата трябва да се прекрати незабавно.

Основните противопоказания за използването на тази диета са заболявания на сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт и бъбреците. Във всеки случай, при прилагането на която и да е друга диета за отслабване, е желателно да се консултираме с лекар.

Весели празници! А и в дънките винаги има процент еластан.

More Body