Следва

Адвокат на салата

Софийски потайности - II част

Тази седмица в “Софийски потайности”  уловихме улица "Шишман".
Започнахме да откривателстваме от небезизвестния Placebo, second hand или скейт магазин или каквото точно е...

All About Life преди 17 години

Улицата е част от живота ти , мачкаш тротоарите и настилката й , шляпаш из локвите й, крадеш целувки по ъглите й, бързате заедно нанякъде... Твоята улица. Ние ще ти покажем специалния й чар, който в дневната си инерция си пропуснал да забележиш. В новата рубрика на ViewSofia – “Улицата”.

Тази седмица в “Софийски потайности” уловихме улица "Шишман"

Започнахме да откривателстваме от небезизвестния Placebo, second hand или скейт магазин или каквото точно е това място, от където късметливи наши прители често ни изненадват с добри находки. Групичка артисти ни посреща в слънчевия ден отвън. В Placebo има много неща и почти винаги много хора, казват ни работещите там.





Държим десния тротоар и хихикайки се с кварталния безделник, който вече е наш “екскурзовод" се озоваваме пред "Мухоморка". Мястото е знайно и крайно неподходящо за хора с чувствителност към ароматни пръчки и свещи. Вътре сред тежкия дъх на сандалово дърво откриваме тениски, шапки, индийски фигурки, тарамбуки и други причудливи инстументи.Всичко с подпис „различен” .





От  "Мухоморка" прекосихме "Графа" и сме в чуден двор. В малкото пространство на номер 37 съжителстват три култови заведения: Mediterrani , Отто, Mama mia.
Заради ранния следобед заложихме на пица Mama mia, следвана от ароматно Meditterani капучино на открито. Mясто във винения свят на Отто резервирахме за вечерта.





Покрай вълшебните витрини на Gourmet House спираме пред най-стилния номер 27 и бутик S.t.Dupont и в съседство ресторант Comercial. В абсолютен унисон.
 




Артистичният Punto – магазин-галерия за ръчно правени украшения за теб и дома ти е в момента на афровълна. Удоволствия за нас. Тръгваме си с няколко огромни дървени гривни и супермодерна такава с животински принт едва за 20 лв. всички.





През ул. "Гурко" и отсреща. Погледите ни се отправят към интерсния вход на галерия Testa , която живее там. Белия автентичен паркет на мястото прави впечатление голямо, колкото и това от изложените творби.





Спирка задължителна – "Дар за горене", който се намира на "Славянска" 19 с вход откъм "Шишман" със странните врати. Свещи, есенции, музика и артистични чанти от естествени материи, всичко там. След приятния разговорн с момичето вътре, излязохме с вестник за изкуство и куп идеи за аранжиране на дома.





Софийски потайности е активна рубрика за живота в града. Старите улици и интересните места на тях очаквай всеки вторник. Участвай и ти! Изпрати на формата ни за контакт твоят коментар за показани или пропуснати места, къде обичаш да ходиш или никога не би. Стани откривател на града.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 23 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.