Следва

Модната година на Амал Клуни. В 26 убийствени ансамбъла за пример

2015-та в цифри: 35 незабравими модни момента

Изминалата 2015 беше успешна, шумна, експериментаторски настроена, на моменти тъжна, но, все пак, добра и щедра откъм екшън моменти в модния свят...

All fashion преди 8 години

Изминалата 2015 беше успешна, шумна, експериментаторски настроена, на моменти тъжна, но, все пак, добра и щедра откъм екшън моменти в модния свят.

Неочаквани решения, разбира се, не липсваха - двама от най-добрите дизайнери напуснаха неочаквано постовете си, сестринските връзки се превърнаха в истински хит на модния подиум, а новите таланти изгряха с пълна сила.

Сбогувания, дългоочаквани колаборации и немалко интриги съпътстваха всеки един момент от годината, а публиката нахално чакаше за още... Любопитно следяхме развитието на новите It момичета; подготвихме се за довиждане с 70-те и с цялата тази бохо естетика, която ни донесоха; ескпериментирахме с екстравагантни кутюр рокли и обиколихме света...

Изпращаме 2015 готови за още толкова предизвикателства и през 2016 и си пожелаваме и на теб, и на нас новата модна година да е все така интересна, приказна и мистериозна!

Едно. След 11 години на модната сцена британецът Джонатан Сандърс закри едноименния си бранд поради прекалено продължителен спад в продажбите.

Две. Раф Симънс напусна поста си на креативен директор към дамската и кутюр линиите към френската модна къща Dior след три и половина години удивително успешна работа.



Три. Албер Елбаз неочаквано напусна поста си на креативен директор на Lanvin едва седмица след своя колега Симънс след цели 14 години творчество там.



Четири. Александър Уанг бе уволнен от Balenciaga след 3 години работа като креативен директор и няколко оспорвани, но в крайна сметка, успешни колекции.



Пет. Френският дизайнер и креативен директор на Ed Hardy Кристиан Одижие почина на 57-годишна възраст след борба с рака.



Шест. След назначаването на Демна Гвасалия за креативен директор на Balenciaga, истерията около неговия собствен бранд Vêtements стана още по-голяма, и то заслужено.



Седем. Яркожълтата кутюр рокля на Риана от бала към Института по Костюма Met Gala се превърна в една от най-обсъжданите теми на годината.



Осем. След цели 20 години на модния подиум, бразилската красавица Жизел Бюндхен си взе сбогом с индустрията, оттегляйки се в заслужена почивка.

Девет. Необичайното в календара с 50-годишна история е, че в новото му издание, не красиви модели в еротично бельо застават пред обектива, а жени, различни, силни и променящи света към по-добро.



Десет. Naked роклята се превърна в сензация за последната година, факт, от който не сме очаровани, но пък, изглежда, всички звездни дами с пищни извивки истински й се наслаждават.



Единадесет. Небезизвестният татко на сестрите Кардашиян-Дженър вече се казва Кейтлин.



Данадесет. Изминалата година окончателно затвърди тенденцията на дефилетата да пътуват до екзотични дестинации за показването на колекциите: Chanel се разходи до Сеул и Рим; Dior до френската ривиера в дома на Пиер Карден; а Louis Vuitton до дома на Боб Хоуп в пустинята.



Тринадесет. Дългоочакваната колаборация Balmain x H&M предизвика истерия с появата си по магазините в цял свят, в това число и родната София.



Четиринадесет. След над 30-годишна кариера, Дона Карън напусна едноименния си бранд, за да се отдаде на филантропия и култура.



Петнадесет. След негативното изказване на дуото зад Dolce&Gabbana относно зачеването Ин витро, последваха скандали, обиди и... бойкот.



Шестнадесет. След назначението на Микеле за креативен директор на Gucci, модният свят тръпнеше в очакване за първата му колекция, а оттогава насам, всеки един елемент, излязъл от въображението му, се превръща в истерия.



Седемнадесет. Дебютът на новият артистичен директор на Hermes Надеж Ван Сибулски не разочарова, а напротив - оправда всички очаквания.



Осемнадесет. Сливането на дамския и мъжкия гардероб в едно дойде напълно очаквано тази година. Vetements, Givenchy и Gucci са само част от имената, които се присъединиха към освободеното от полови предразсъдъци модно движение.



Деветнадесет. Сестрите станаха новата power couple. Виждайки дори част от кампаниите и сесиите през годината, разбираме,че формулата х2 работи страшно добре.



Двадесет. Джиджи Хадид и Кендъл Дженър станаха най-обсъжданите, търсени и снимани модели за годината. Еуфорията около тях стана толкова голяма, че дори получиха участие в тазгодишното ревю на Victoria's Secret.



Двадесет и едно. Транссексуалните в модата не са ново явление, но пък през тази година те категорично заявиха присъствието си по многобройните рекламни кампании, дефилета и сесии.



Двадесет и две. Брандът на Кание Уест Yeezy предизвика необяснима за нас истерия по цял свят, разпродавайки колекциите си за отрицателно време.



Двадесет и три. Възрастта не е от значение, когато говорим за стил. През изминалата година не един или два бранда сложиха на кампаниите си възрастни дами като олицетворение на красота, успех и елегантност.

Двадесет и четири. Годината на селфитата остави отпечатък с тенденцията по корици на списания и дефилета, по които дори моделите, дефилирайки се снимаха сами. Dolce&Gabbana, Libertine и Interview Magazine са само част от примерите.



Двадесет и пет. Втората част на небезизвестния филм Зулендър е истински очаквана и предизвика възторг в модния свят с неочакваната поява на двамата главни актьори Бен Стилър и Оуен Уилсън на дефилето на Valentino през седмицата на модата през февруари.



Двадесет и шест. Питър Дундас смени мястото си на творчески директор при Emilio Pucci за това в Roberto Cavalli. Надеждите са, че с този ход ще се вдъхне нова глътка живот на недотам добрите печалби на Cavalli.



Двадесет и седем. След смъртта на Оскар де ла Рента, британецът Питър Копинг зае мястото му на креативен директор в едноименния бранд. Мненията са единодушни - Копинг се справя добре, но работата му бледнее в сравнение с тази на майстора.


Питър Копинг

Двадесет и осем. След 5-годишен труд при Carven Гийом Анри смени поста си за Nina Ricci, където, признаваме, нещата му се получават страхотно.



Двадесет и девет. Изложбата на Met към Института по Костюма, посветена на китайската естетика предизвика огромен интерес и счупи рекорда по посещения от предишни години.



Тридесет. Фантазията на Карл Лагерфелд е безгранична, а за едно от най-коментираните модни събития през годината, е отговорен именно той. Chanel Airlines или дефиле пролет/лято 2016 е поредният силен моден спектакъл, който дълго ще се помни.



Тридесет и едно. Младежката линия Marc by Marc Jacobs се слива към Marc Jacobs след 14 години самостоятелно съществуване. Решението несъмнено е било трудно, но пък се счита, че така значително ще се подобри общият имидж на бранда.



Тридесет и две. Една от най-големите и добри модни онлайн платформи style.com се закри. Липсата на медията се усеща силно не само заради съдържанието й, но и заради страхотният екип зад нея.

Тридесет и три. Free the Nipple кампанията, бореща се срещу цензурирането на жените в социалните мрежи достигна нови висоти тази година, ставайки една от водещите модерни теми и привличайки много знаменистости за подкрепа.



Тридесет и четири. Изложбата на творения на великата Жан Ланвен тази година в Париж, Palais Galliera се оказа сбъднат сън за мнозина. Разглеждани като истински произведения на изкуството, посетителите имаха възможност да разгледат отблизо едни от най-ранните й творения.



Тридесет и пет. Създателката на голямата френска модна къща Carven, Мари Луиз Карвен почина на 105-годишна възраст. Тя ще бъде запомнена с модерните си дизайни и въвеждането на термина "достъпен лукс", с който преобръща модата във Франция в годините след войната.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.