Следва

2015-та в цифри: 50 най-култови модни изцепки

Модната година на Амал Клуни. В 26 убийствени ансамбъла за пример

През изминалата година Амал Клуни се оказа една от най-коментираните личности. Адвокат, филантроп, активист и...

All fashion преди 8 години

През изминалата година Амал Клуни се оказа една от най-коментираните личности. Адвокат, филантроп, активист и не на последно място - съпруга на "неуловимия" Клуни, напълно разбираме големия интерес към нея и го оправдаваме. Зашеметяващата й визия, в комплект с прекалено добрите й стилови решения и високата интелигентност, рядко, ако не и никога, биха оставили някого равнодушен. Затова и адекватност е може би най-подходящата дума за описание на стила й; какъвто и да е поводът, тя винаги изглежда изрядно - червен килим, парти, интимна вечеря, работа или неглиже среща с приятели. Изряден, но не по онзи досаден начин като от "по каталог", а с чувство. Вярно, праволинейност в маниера й не липсва - за парти редовно се спира на Giambattista Valli или Dolce&Gabbana с много бродерии или пера, а за важно дело би заложила на класически Chanel костюм от туид. Но отличителният й знак не остава незабелязан - изрядна коса, слънчеви очила, жестоки обувки и елегантност.

Това, което истински харесваме при Амал, е, че тя има своя изграден и усъвършенстван подпис в обличането много преди да се обвърже със знаменития Джорж, обратно на тенденцията, където жените развиват стила си спрямо славата на съпрузите си. Вярно, може и да има някакво подобрение спрямо нулите по етикетите на красавицата, но това е по-скоро детайл, а не основа в този шедьовър.

Тя успява да лавира с лекота между уместното и непредвидимото, комуникирайки чрез дрехите, които избира, умение, за което искрено й се възхищаваме. Стилът й е приятен микс от ретро изрядност и модерност в комбинирането и макар и да е прекалено рано, за да я обявяваме за модна икона, надяваме се, че след някоя друга година ще заслужи този статус и няма да се изхаби откъм идейност.

А сега черпим вдъхновение от модната година на Амал в снимки. Всички - в галерията горе>>
 

More All fashion