Следва

„Мис Вселена" - една корона, много сълзи, нестихващи скандали

2015-та в цифри: 50 най-култови модни изцепки

Във времето за равносметки няма как да пропуснем голямото обобщение на една от силно обичаните ни рубрики "Г като гаф"...

All fashion преди 8 години

Във времето за равносметки няма как да пропуснем голямото обобщение на една от силно обичаните ни рубрики "Г като гаф". Култова за нашата медия, не минава и седмица, без която да пропуснем да заредим с малко смях, а днес разглеждаме 50-те най-запомнящи се измежду тях модни изцепки от изминалата година.

Искрено благодарим на тук споменатите личности, били те от световна величина или от родните ширини. Техните недоразумения ни помогнаха да извървим пътя на 2015 с една идея по-леко и с малко повече чувство за хумор. Защото, преди всичко останало, хуморът е изключително ценно качество, с което не всеки може да се похвали. И сега да си припомним кой, кога и как, но на "защо", опасяваме се, не можем да дадем отговор...

Да видим!

Едно. През 1997 година Дженифър Лопес се превъплъщава в Селена Куантанила Перез на големия екран. Сега, почти 20 години по-късно отново виждаме Джен в образа на изпълнителката на "Amor Prohibido" този път на Латиноамериканските награди на Билборд. Дотук всичко е добре, с едно изключение - тоалетът недоразумение, който дивата носи. С цялото ни уважение към творчеството и образа на Селена, просто няма как да подминем това не дотам лицеприятно творение на Versace, което Дженифър е облякла.

Две. Лий Лин Чин е австралийска журналистка, известна със смелия си откачен стил и, въпреки че не е много популярна в нашите ширини, нямаше как да пропуснем това престъпление срещу модата, пък дори и дошло от другия край на света.

Три. Тук ви показваме колко точно нелепо може да стане човешкото поведение с цел да се хареса на "селфи иконата"... Колегите от изданието на Dazed magazine публикуваха кадри, дело на дуото зад Instagram профила @artlexachung, на които уж се показва приликата на Ким с някои от най-известните и значителни произведения на изкуството. Вярваме, че идеята е била, поне донякъде, хумористична, но все пак ни се струва обидно да се правят подобни сравнения. Като обидата не е за Ким.

Четири. На въпросните фотоси за Complex виждаме Зоуи Кравиц, която се опитва да изглежда опасна и секси, но някак нещата не се получават. Позите са сковани, а изражението на дъщерята на Лени също не ни подкупва да я харесаме.

Пет. Престараването е една от най-големите грешки. А най-пресният пример за това е пред очите ни в лицето на Кели Роуланд. По време на музикалните BET награди, които отдават почит на афро-американски изпълнители и техните постижения, 34-годишната изпълнителка се престара в ролята си на лебед. Казваме "лебед", защото това е единственото донякъде логично обяснение на аутфита й, дело на немската модна къща Lever Couture.

Шест. Оставаме безмълвни пред начина, по който Ники Минаж изглежда, остава ни единствено да употребим ирония - всичко друго би било просто описание на очевидния абсурд.

Седем. Колкото и да харесваме екстравагантни обувки, всяка ексцентричност си има граница и тези модели на филипинеца Кърмит Тесоро определено я преминават. 27-годишният дизайнер се вдъхновява от всичко в околната среда и го претворява в обувка. И е грозно, грозно, грозно.

Осем. Според Financial Times италианската луксозна модна къща Fendi продава кожено палто от новата си изцяло кожена колекция висша мода за есен 2015 за малко повече от милион - 1,085,470 $, ако трябва да бъдем точни.

Девет. Ясно личи, че Джъстин се опитва да привлече вниманието на всички като го раздава в стил лошо момче, виждаме как тийн идолът сваля ризата си и позира за няколко доста пикантни снимки, които може би биха били доста горещи, ако в кадър не беше точно той, а някоя гореща холивудска звезда например.

Десет. Майли Сайръс за пореден път изумява с визията си. Не че не сме свикнали на щурите й изпълнения, но този път сме смаяни как успява да преобрази и загрози една кутюр рокля с абсолютна лекота. Дизайнерката зад роклята е Уляна Сергеенко, която, смеем да твърдим, е едно от най-споменаваните имена в днешната висша мода. Оригиналът на роклята виждаме по-долу, а интерпретацията на Майли е запечатана за дълго в съзнанията ни. Истината е, че скандалната певица е поискала роклята да бъде променена според нейния вкус, така че няма защо да обвиняваме Сергеенко в кич.

Единадесет. Можем да наречем истинско разочарование празничната кампания на Agent Provocateur в сравнение с всичко, което сме виждали досега: в прекалено изкуствените и обработени кадри, главната роля е поверена на британския модел на бельо Аби Кланси, а човекът зад камерата е Лиз Колинс. С прекалено аматьорските пози и нелепия снежен декор, смятаме, че първоначално търсеното внушение не съвпада с крайния резултат и дори разсейва от бельото с този лош хумор.

Дванадесет. 77-годишната актриса икона, която виждаме в завидна форма в неделя вечер на Hollywood Film Awards, е в ансамбъл от Рустейн. Бялото й отива, тесният къс блейзър подчертава тънката й талия, но цирковите панталони няма как да преглътнем. Всъщност възрастта на Фонда не играе роля в случая - панталоните са толкова нелепи, че не можем да си представим човек, комбинация или повод, при които да проработят. Balmain треската не прощава.

Тринадесет. Едва ли някой може да носи този бледосин костюм Calvin Klein по-добре от Миранда Кер. И всичко щеше да бъде прекрасно, ако просто беше облякла и закопчала сакото, даже на голо. Но тя решава да го наметне и да експериментира със случващото се отдолу. И тук започват нередностите. Ако се беше появила просто по това бюстие, нямаше да се учудим особено, определено е практика напоследък.

Четиринадесет. Къде е проблемът? Не сме сигурни дали е това, че роклята стои евтино с доста странните си дължина, набори и топ с флорален принт. А може би това чувство идва от избора на пищната Салма да облече точно нея и в комбинация с тупирана прическа, опушен грим и огърлица от мъниста. Където и да е същината на гафа, такъв при тази визия има.

Петнадесет. Свикнали сме да виждаме в лицето на блогърката Кристина Базан вдъхновение. Тя е млада, смела и талантлива по отношение личен стайлинг, но ето че по презумпция и страшно добрите понякога грешат. В случая тя сгреши запомнящо се с цялостната си визия Lanvin, изключително неподходяща за ръста й, по време на Vogue парти в Париж. Тялото й изглежда сякаш срязано и после съединено с липсваща част от торса. Последователите на Базан в Instagram (където тя първо пусна снимката) реагираха бурно по отношение на визията й, а момичето, видимо афектирано от това, се защити нападателно, пишейки, че това е нарочно търсен ефект и се нарича игра с пропорциите за неосведомените...

Шестнадесет. Джеръми Скот прави страшно откачени неща - това е той, това е стилът му. Няма лошо, даже ироничният му подход към модата забавлява, а докато има кой да отговаря на провокациите му, те ще стават все по-силни.

Седемнадесет. Най-нелепият ретуш, който някога сме виждали, било то на чужда или на наша корица, е този на родния Playboy, с главно действащо лице - модел на име Моника Валериева, участник в новия сезон на Vip Brother.

Осемнадесет. Признаваме си, не сме добре запознати с музикалното творчество на шотландската R&B и поп певица, но нямаше как да пропуснем това модно недоразумение. Без да преувеличаваме Талия изглежда като оцеляла след взрив в магазин за цветя! Изобщо не можем да понесем тупираната коса на вафлички и безформената рокля, за която сме склонни да мислим, че е по-скоро взета от някой карнавален магазин, отколкото шита от дизайнер с някакво разбиране от мода.

Деветнадесет. Модните гафове от наградите на MTV са често явление, а Бритни Спиърс е неизменна част от тях, този път с рокля, която е едновременно къса, с дълбоко деколте и с прорези. В комбинация с не съвсем перфектната фигура на Бритни и преливащият й бюст, ефектът е чистосърдечно просташка визия, ама какво да правим.

Двадесет. Преди дни, наградената с Грами певица сподели снимка в социалните мрежи на рекламната кампания на новия й парфюм, носещ лаконичното, но крайно достатъчно ни название RiRi. Първоначално помислихме, че е някаква шега, а после наистина искахме да е проява на чувство на хумор. Уви, не... Пухкава, розова и демоде, Риана и новата й кампания...

Двадесет и едно. Две мнения няма - Донатела Версаче понякога прави дрехи като подигравка към знаменитостите, които робуват на марката й. Един такъв свеж пример е наскоро омъжилата се милионерска наследница Ники Хилтън. От малкото, което можем да видим от роклята на Ники, откриваме 60-тарско вдъхновение, останалото обаче е мистерия, освен дупето й, което се вижда доста добре. Чудно ни е какво точно я е накарало да избере подобна дреха, която освен на дупки, е прозрачна точно там, където най-малко биха искали да я видят.

Двадесет и две. Почетно място тук заема и Рик Оуенс с неговите, меко казано, екстравагантни, да не го кажем направо, грозни "сандали", които, ако не беше описанието в luisaviaroma.com, бихме помислили за някакъв вид средновековен уред, предназначен за оране на полета, например, а не за просто, при това модно, ходене с тях.

Двадесети и три. Стегнати в розов латекс на марката Atsuko Kudo, двете звезди Рита Ора и Ким се сблъскаха на партито на Мадона в Лондон. Неприятната сцена не бе неприятна само за тях, уви, а и за околните. Не можем да преценим дали повторната поява на Ким в подобен аутфит е по-отблъскваща от бондидж стайлинга на певицата, или обратното. Която и гледка да обявим за по-неприятна, едно е сигурно - подобно съвпадение не се вижда всеки ден...

Двадесет и четири. Шейлийн Удли се появи на корицата на списание Elle за април. Виждаме звездата от "Дивергенти" и "Вината в нашите звезди" да позира в цял бански и опушени очи в заветния фотос за корицата. Определено обаче не намираме точно тази снимка за подходяща за корица. Да си признаем, на нея холивудската актриса изглежда буквално като съседското момиче и никога не бихме я забелязали.

Двадесет и пет. Сръбската певица Йелена Карлеуса обвини риалити звездата Ким в кражба на визията й. В своята Instagram страница, певицата публикува множество нейни и на Ким снимки, на които е почти невъзможно да се разпознае коя коя е. Освен визуално, двете жени имат и почти идентичен стил, към който като се добави и плашещо русата коса, става кич х 2.

Двадесет и шест. По подразбиране Лейди Гага винаги е в двете модни крайности - обичаме или мразим стилистичния й избор, но никога по средата. Днес отново е ден, в който трудно проумяваме как, защо и какво е подтикнало създателката на хитове да се облече така. По-точният акцент, който заслужава вниманието ни, е не точно с какво е облечена, а по-скоро това, което е забравила да облече - като панталони и сутиен.

Двадесет и седем. Британската певица Лили Алън явно е приела прекалено буквално темата на ежегодния Rose бал в Монте Карло, защото по време на изпълнението си на въпросното събитие се появи с ексцентрична връхна дреха в искрящо розово и с вдигната яка, цялата украсена с рози. Така описано може и да не звучи толкова зле, но в действителност резултатът е доста комичен. С този аутфит Лили със сигурност си гарантира, че ще бъде център на вниманието.

Двадесет и осем. Преди няколко месеца Макдоналдс отпразнуваха "#imlovinit24" - празник, измислен от маркетинговия тим на веригата, където 24 града вършат откачени неща за 24 часа. В Австралия, например, направиха басейн с топки във формата на чаша за кафе, широк 7 метра. Да кажем, че това е оригинална и забавна идея, доколко може да бъде всеки начин за празнуване на джънк храната, която ядем. В Швеция обаче БигМак вдъхновението ескалира до... колекция на име „МакУолк".

Двадесет и девет. Златната игла.. Хубав замисъл, старание, идея за развитие и почти всичко свършва тук. Не казваме, че на родната сцена липсват млади таланти, напротив, имаме ги в изобилие, но за поредна година те са "лекичко" притиснати от прекалено познатите ни имена. Трудно е да кажем нещо позитивно за добрата идея, знаейки факта, че дизайнер на годината стана София Борисова, която няма срам що се отнася до чуждо творчество.

Тридесет. Короната на гафовете от филмовите награди на MTV определено печели актрисата Бай Лин, известна с жадните си за внимание тоалети. Тя може би си е помислила, че отива на снимачната площадка, защото нямаме друго обяснение за черната й микро-мини пола с твърде ниска талия и златния драконов щит, които е решила да "сложи". Черешката на тоалета е златната опашка, която се увива около гърба й.

Тридесет и едно. Друга визия от същите награди, която е просто „Не!", е тази на Ребел Уилсън, която избира да изрази протеста си срещу манията на младите момичета да изглеждат като модели на "Victoria's Secret" по доста провокативен начин. Все пак си струва да бъде зачетено посланието й, отправено ясно с надписа „think" на задните й части.

Тридесет и две. На Coachellа по подразбиране всички се обличат бохо-шик. Свикнали сме да виждаме какви ли не модни решения и трудно можем да се впечатлим, защото атмосферата на музикалния фестивал го позволява. И все пак, Кейти Пери отново успя да ни шокира с избора си на аутфит. На партито на Jeremy Scott и Moschino, тя избра да се облече в стила на 80-те и в Moschino от глава до пети. Тоалетът й е абсурден дори в отделните му части, но в комбинация просто ни оставя без думи.

Тридесет и три. Това е един от редките моменти, в които оставаме съвсем безмълвни. Поводът е новата, поне за нас, колекция на така наречените Lilian Fashion. Поредна българска звезда се е заела с нелеката задача да ни покаже какво е то мода, стил, естетика и елегантност и очевадната невъзможност да ги достигне.

Тридесет и четири. Невинаги ни е лесно да говорим истината, когато става въпрос за неуспеха на родни артисти не само, защото подкрепяме българското изкуство, но и защото всякакъв вид творческа дейност трябва да бъде насърчавана. Има и изключения обаче, които често се случва да носят имената VHK Fashion или Lilian Fashion и които, за жалост, подобно на нас, ви се е случвало да чувате. Е, днес отново се налага да ви припомним за дамата, стояща зад марката VHK Fashion, а именно Веселка Крачунова и нейните творения.

Тридесет и пет. Да си признаем, много сме изненадани от избора на рокля на Кийра Найтли за червения килим на Златните глобуси, защото в повечето случаи тя е абсолютно безупречна, когато става дума за стила й. Но явно всеки греши понякога, дори и тя, въпреки че, доколкото разбрахме, са били нужни цели 30 души за реализацията на пеперудената рокля Chanel.

Тридесет и шест. Някак изобщо не разбираме фотосесията на Брадли Купър за W magazine, на която той позира разсъблечен, което е примамливо във всички други случаи, но не и в този, в който сюжетът се заиграва с по-женствената част от него. Може би целта на кадрите е била актьорът да изглежда театрално драматичен, но по наше мнение той е просто блед, объркан и скован, предизвикващ у нас единствено въпроса 'защо, по дяволите, си придържа дрехите така'?

Тридесет и седем. С оглед възрастта на най-малката сестра от клана Кайли, смятаме, че действията й са абсолютно "извън контрола" на настойниците й, което не бива да се случва. В съвсем тийнейджърска възраст тя вече е лишена от естествената си красота за сметка на визия на по-скоро порно актриса, което не можем да преглътнем, колкото и уиски да изпием. И не че изглежда зле момичето, но трябва да съществува някакво чувство за мярка...

Тридесет и осем. В случая с Розамунд, роклята Dior страшно много напомня палатка и обезформя фигурата, скривайки всеки женствен детайл по нея и даващ поне няколко килограма в повече на иначе красивата актриса. Освен всичко е далеч от бляскавата визия присъща за подобно събитие - наградите на актьорската гилдия и някак кара звездата да изглежда неуверено, докато позира пред обективите.

Тридесет и девет. Понякога си мислим, че действителността у нас е нереална, или поне много ни се иска да е такава и това, което виждаме да не се е случвало. Поредният конкурс, организиран под името "Секссимвол на годината" ни оставя без думи, за да опишем видяното. Оставаме без коментар снимките по-надолу, част от които, с грижа за твоя добър вкус, ви спестяваме...

Четиридесет. С повече от 118.5 милиона фена, гледащи я от 180 държави, поп звездата Кейти Пери направи истински фурор с 12-минутното си изпълнение на полувремето на Super Bowl. Пери, която е позната с бурното си сценично поведение, и този път не направи изключение с държанието си, изпълнявайки 7 от най-големите си хита, облечена в 4 смели аутфита, които успя да смени без да напусне сцената нито веднъж, дело, разбира се, на Джеръми Скот.

Четиридесет и едно. Тази седмица Ким може и да отсъства от нашите модни гафове, но мястото й абсолютно заслужено е заето от нейната майка. Крис Дженър се разходи из улиците на Париж по време на Седмицата на висшата мода с, меко казано, нелеп тоалет. Не ни хареса цялостното излъчване на визията, нещата изглеждаха прекалено много и кичозни, а прозрачните панталони са ужасни.

Четиридесет и две. Австралийското списание Woman's Day ни показва Кейт Мидълтън не като прекрасната Дукеса на Кейбридж, както сме свикнали да я виждаме, а по-скоро като бледо призрачно копие на самата нея, състарено поне с 10 години. Може би това е арт прочит на новата кралска икона на модата, както се оправда главният редактор след всички нападки, които получи само за дни, но явно и ние, както всички останали, не разбираме изкуството, което се опитва да пропагандира.

Четиридесет и три. Има нещо подвеждащо в тази корица, а най-вероятно то е, че тя никога не се е случвала наистина. Вярно е, че сме виждали Риана да прави какво ли не, но също така познаваме и характера на акулите, които едва ли биха си простили, ако изпуснат подобна апетитна хапка. Това е и причината да поставим кадрите сред модните недоразумения, изглеждат ни наивни и нереалистични, а можеше да са толкова по-добри...

Четиридесет и четири. Демонстративно пошлият тоалет на Мадж от Grammy наградите, макар и подписан с Givenchy Couture, а негов автор да е самият Рикардо Тиши, не можа да ни докосне, ама грам, особено пък съчетан с точно този мрежест чорапогащник и точно това оскъдно бельо, което звездата демонстративно показваше на път и под път.

Четиридесет и пет. Може би ще успеем да преглътнем поредната идея на Джеръми Скот за съвременна мода, която сякаш отново наднича изпод кутията с играчки, но макиаж решенията за есенно-зимното му ревю 2015-та със сигурност ни дойдоха в повече: отровно зелено, оранжево, розово и какво ли още придружават грозните перуки с излята по тях боя.

Четиридесет и шест. Вариант за суитчер получаваме от младия дизайнер Никола Формичети и неговия бранд Nicopanda в черна класическа качулка с едно важно допълнение обаче - черно наметало от тюл, зашито към нея, с помощта на което спокойно се престорваш на някое екзотично насекомо например.

Четиридесет и седем. След Ким Кардашиян и Майли Сайръс, българските "модни" събития са ни слабост, когато говорим за любимата ни рубрика с гафове. Ако не е Fashion week или "Златна игла", то значи става въпрос за "БГ модна икона", какъвто е и случаят тук...

Четиридесет и осем. Дивата Марая Кери пак се показа на улицата в тесен корсет и прилепнали кожени панталони. Нямала е търпение да смени пижамата и да получи овации след грипа, който я държа в леглото предната седмица. Но май от престараване, или от нещо друго, нещата с избора на облекло при дивата просто ни идват на поднос за седмичната порция Модни гафове. Определено гаден чойс за представлението „Ню Джърси".

Четиридесет и девет. Що за безумен е видът на Салма Хайек за събитието Evening Standart Theatre Awards?! Потресаваща липса на вкус с избора на рокля, с която нарочно се акцентира върху смайващото деколте, без значение дали й е дадено или придобито (Хайек упорито мълчи по въпроса). Роклята е Alexander McQueen, а снимковият материал е по-силен от думите.

Петдесет. От червения килим на Evening Standart Theatre Awards към този на наградите AMA's, където погледите ни се спират на Гуен Стефани. Любима певица и жена на много от нас ексцентричната блондинка се яви с рокля в хубава кройка, но прозрачността направо ни застреля. Заради силуета и черния цвят правим аналогия с прилепите, хубаво, че поне бедрата й са перфектни. Малко вдовишко ни идва цялото внушение, но то не е толкова от цвета, колкото от бледия й тен, върху който черното доминира.


 
Тези 50 избрахме от старата година, догодина - нови, още "по-хубави" модни гафове! Весели празници! 

More All fashion