Следва

Christmas Present of the day: Нощно, синьо и на колелца!

Стил урок на седмицата: Коледен обяд у МАМА. Неговата. Какво и как да носим

Възможността да се натъкнем на родителкото тяло нараства правопропорционално с идващите празници. Коледа...

All fashion преди 8 години

С любимия сме заедно от няколко розови месеца и както изглежда, нещата тепърва ще стават все по-сериозни. Докато трепетно кръжим около него, а пеперудите в стомаха стават все повече, наближава още една съдбоносна среща. Каква ти среща, направо сблъсък.

Възможността да се натъкнем на родителкото тяло нараства правопропорционално с идващите празници. Коледа е точно такъв и след като вече от няколко месеца слушат за нас, нищо чудно да ни дебнат, за да се убедят лично, че отрочето им не се среща с някоя пропаднала издънка.

Изпадаме в тих ужас и лека истерия - какво ще облечем, как ще се представим и изобщо за какво ще си говорим??? Без паника! Има няколко супер лесни трика, с които ще направим по-добро впечатление, отколкото изобщо сме възнамерявали. Първо - нека преди фронталната с Aреща се запознаем със създателите му със снимков материал - така ще разберем що за стил имат (и подкрепят). Второ - оставяме разговора да протече спокойно и непринудено, без да напъваме излишно ситуацията, тъй като те 100% ще са наясно за нашето притеснение.

И сега - на лов за аутфити! Има различни типове семейства - някои са страшно взискателни на пръв поглед, други са били част от 70-тарските хипита, трети са яко рокендрол, четвърти - държат да видят именно теб, в твоята светлина, твоя личен стил и маниери. Щом разберем с какво си имаме работа, ще ни е мнооого лесно да поднесем нужната информация, запазвайки личните си предпочитания. Ето как:

1. Свръх-взискателните, тип кралско семейство:



Успешни, образовани и лъснати. Това е типът родители, които всяват най-голям страх при запознаване. Обикновено се оказва, че зад полираната фасада са най-големите добродушковци. Или пък не, затова изваждаме стилната армия и се запасяваме с най-голямото търпение. Тук е много важно да преценим ситуацията. Формират се две опции, спрямо локацията на срещата - за ресторант и за по-неформална (у тях на гости, ле-ле-ле). Или ви канят на събите. Ако случаят налага формално облекло избираме не задължително най-скъпите дрехи, но такива, които са в идеално състояние - кройка, която комплиметира тялото ни, материи според сезона и локацията за среща. Наблягаме на естествени материи, ако можем да си го позволим - естествена кожа, коприна. Обувките не трябва да бъдат прекалено високи, дори да сме се спрели на прекрасна рокля и стилето. Свръх-високите токове изглеждат вулгарно в изискана обстановка. Връхната дреха нека бъде палто, дълго и с колан.

В случай, че ще бъдем неформални, избираме хубав пуловер и дънки, които съчетаваме със сако. Пъхаме крачетата в брогс обувки и внимаваме чорапите да отиват с цветовете на цялостната визия. Ако времето е снежно, се спираме на кожени боти или ботуши. Ако слагаме бижута и в двете ситуации трябва да сме пестеливи и задължително да са от благородни метали, ако нямаме, не слагаме, защото фалшивите бижута си личат и за тях това ще бъде признак на лош вкус. Същото се отнася и за грима и прическата - с минимални усилия, постигаме повече - подчертава се естествената красота, без натруфени букли и наслоени сенки. Заложете на нюд и в маникюра. За пример сочим Кейт Мидълтън, при всякакви съмнения в избора, можем да се посъветваме онлайн с найният безупречен кралски стил.

Ето как можем да извлечем максимума от формална ситуация:









И от неформалната:





2. Хипитата



Честно, на тях им е все тая. Обикновено не обръщат внимание даже на техните собствени, пък камо ли ще се хванат за нашите. Но това не означава да се появим с костюм, изцяло в черно или с най-скъпите си дрехи. Защото ще ги стреснем и то не по хубав начин. Тези хора не харесват претенциозноста. Избираме светли цветове (най-добре), пастелни или земни нюанси. Етно и фолклорни елементи са добре дошли. Свободни плетени пуловери (но не раздърпани!) и класически сини дънки са неутрален и безопасен вариант. Едно сако от мек плат и боти от велур за финал и сме готови. За връхна дреха избираме парка или палто.

Ето и малко вдъхновения: 









3. Рокендрол



Родителите му са нашенския вариант на Шарън и Ози Озбърн? Слагаме кожени панталони или черни скинита, шифонена риза, тренчкот или кожено байкър яке. Като цяло се обличаме така, както отиваме на концерт на готина банда. Обаче избягвайте късите поли, просто така, за всеки случай, нищо, че майка му има свръх-къса кожена. За финал - черни боти, може и кубинки. С такива родители има голяма вероятност да завършите вечерта в бар с шотове текила. Имайте едно наум и бройте вашите чашки.







4. Обикновените



Най-често това са хора, работещи в административни сектори. За тях е важно половинката на любимия им син да бъде жена на място, грижовна, обичаща, а останалото се размива на заден план. Избираме спретнати дрехи с добра кройка и съчетаваме според ситуацията. В този случай не е нужно да се престараваме. Ще ни свърши работа пола с дължина до коляното или малко под него. Друг вариант е панталон - дънков или зимен от габардин. Съчетаваме с риза, риза + пуловер, риза/пуловер със сако, къси боти с нисък ток или ботуши.









*И последно - какво НЕ се носи на среща с родители:
Къси поли и рокли над коляното, деколте, по-дълбоко от приличното, прекалено много бижута и грим, претруфени дрехи - с много декорации и изкуствени бляскави материи, пайети, прекалено високи обувки, кичозни и наслоени един върху друг мотиви.
 

More All fashion