Следва

Благодарим за тази година!

Love to Quote: 40 зареждащи цитата за по-богата година от Даяна Врийланд

Пътеките на живота й стигат далеко, а в кръга от приятели присъстват имената на Коко Шанел, Уолис Симпсън, Анди Уорхол и Джак Никълсън...

Celebrities преди 8 години

Защото кариерата, стилът и името й са легенда. Истински моден великан, за когото лошият вкус е като подправката върху ястието, a стилът трябва да личи във всичко, дори и в начина, по който се събуждаме сутрин, американската редакторка с френски корени остава в историята като един от най-ексцентричните хора на модата, с ум, който я нарежда сред най-влиятелните личности на 20-ти век. 

Родена през далечната 1903 година и живяла до 1989-та, пред гения на Вриланд като главен редактор на Harper's Bazaar, после и на Vogue, се кланят изключителни модни творци като Ив Сен Лоран, а сред най-верните й приятели са Коко Шанел, Уолис Симпсън, Анди Уорхол, Джак Никълсън. Жена с неповторимо усещане за елегантност, която никога не е понасяла скуката, точно затова дори начинът, по който носи класическите перли, е помнен от всички.

„Има само един добър живот, и това е животът, който искате да изживеете.”

И още 40 вдъхновяващи нейни цитата:



1. "Да не си лъснеш обувките преди да излезеш - това е краят на цивилизацията!"

2. "Всеки трябва да има стил. Това е нещото, което ви помага да слизате по стълбите, да ставате сутрин. Това е начин на живот. Без него сте никои. И не говоря за дрехите!"

3. "Разбира се, човек се ражда с добрия вкус. Трудно е да се придобие."

4. "Малко лош вкус е като черен пипер на гозба. Здравословно е и всички имаме нужда от това. Мисля, че можем да използваме повече от него. Липсата на вкус е това, което всъщност ме притеснява."

5. "Първото правило, което се преподава на една гейша още на 9 години, е да бъде очарователна за другите жени. Всяко момиче трябва да мине през това обучение"



6. "Селяните и гениите са единствените хора, които успяват. Шанел беше и двете."

7. "Най-силното нещо, което носи човек, е страстта. Искам да кажа, че не е невъзможно да обичаш без страст, но го няма животоспасяващият пламък."

8. "Няма такова нещо като мълчаливи французи. Не сте ли забелязали? Те винаги упражняват челюстите си и имат какво да кажат."

9. "Мисля, че част от успеха ми като редактор дойде от това, че никога не се вълнувах от фактите или атмосферата. Моята работа беше единствено да давам на хората това, от което имат нужда, преди да са разбрали, че го искат."

10. "Когато говорим за стил, всички слагат оригиналността в основата на всичко."



11. "Модата е част от въздуха, който дишаме. И се променя през цялото време заедно с всички събития. Можете да забележите наближаването на революция по дрехите. Можете да видите и да почувствате всичко чрез облеклото." 

12. "Баленсиага винаги е казвал, че за жените не е нужно да бъдат красиви или да носят по красив начин дрехите му. Когато носят дрехите му, те стават красиви."

13. "Човек никога не знае какво ще види от новите неща на Баленсиага."

14. "Мисля, че докато човек е млад, трябва да не бяга от емоциите и най-вече от страданията си. След това така или иначе бяга от тях."

15. "Ако някой ми предложи глътка от нещо идейно, бих изпила цялата чаша."



16. "И все пак моята мечта в живота е да се прибера вкъщи и да не мисля за нищо. В края на краищата мозъкът ми не може да мисли постоянно."

17. "Уважавам хитростта. Аз винаги съм я притежавала."

18. "Татко ми винаги казваше, че най-страшните неща се случват в морето."

19. "Не си мислете, че сте родени твърде късно. Всички имат тази илюзия. Единственият проблем е ако започнете да мислите прекалено късно."

20. "Всичко е ново, когато е за пръв път."

21. "Винаги са ме очаровали абсурдите, луксът и снобизмът на модните издания. Разбира се, те не са за всеки. Аз, за разлика от повечето, живеех в този свят още преди да стана част него, защото той беше във въображението ми."

22. "Западът е скучен до смърт. Дори и самата дума е скучна."



23. "Бих искала да съм Елизабет I. Тя е прекрасна. Била е обградена от писатели и поети, съпровождана от петнисти понита с дълги опашки. Обожавам и дрехите й. Отнемали са й четири час време в обличане. Имаме много общи неща." 

24. "Научих много за живота от камериерките си."

25. "Мода без литература? Докъде би стигнало това?"

26. "Колонката ”O, why don’t you?” се появява за пръв път през 1936 в „Harper’s Bazaar”.
„Плета си малка шапчица”, „Превърнете старото си палто в халат.”… Все изпробвани, истински добри съвети."

27. "Мисленето и обноските са всичко."



28. "През целия си живот съм преследвала червеното. Нито един художник не успя да го възпроизведе така, както го исках. Все едно казвах: Искам рококо с малко готика и капка индийско червено. Никой нямаше представа за какво говоря. За най-добрия тон може да се използват детските шапки във всеки ренесансов портрет".

29. "Светлината е всичко в един цвят."

30. "Черното е може би най-трудния за постигане цвят. С изключение на сивото."

31. "Когато отидох за първи път в Америка, ноктите ми бяха в тъмночервено, на което всички се противопоставяха. Сега хората се противопоставят на всичко."

32. "Защо да казвате, че сте родени в коптор, кой би искал да го знае?!"

33. "Свободното си време съм го пиляла много. Но смея да кажа, че съм се превърнала в практична жена. Не може да работиш толкова години и толкова упорито като мен без да си практичен човек."

34. "Да се чувстваш задоволен - та това е за кравите."



35. "Властта е най-опияняващото нещо на света. А от всички форми на власт най-опияняваща е славата."

36. "Лъжа, ако трябва да се измъкна от нещо или да взема предимство. Но лъжата с цел да направиш живота си по-интересен е съвсем друго нещо."

37. "Модата трябва най-много да освобождава от баналността."

38. "Защо американците бягат от дъжда? Толкова е вълнуващо, пречистващо и успокояващо."

39. "За какво трябва да помня рождения си ден? Възрастта е скучна."

40. "Ненавиждам нарцисизма, но обожавам суетата."
 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 14 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 10 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.