Следва

Ева Херцигова пред Паоло Роверси за Dior

10-те най-скъпи парфюма в света. За още по-разкошна Нова година

Живеем в свят от аромати. Обонянието е дълбоко свързано със спомените ни за хора, моменти и места, повече от...

Body преди 8 години

Живеем в свят от аромати. Обонянието е дълбоко свързано със спомените ни за хора, моменти и места, повече от всяко друго сетиво. Затова казваме, че парфюмът е бижу, невидимо, но способно да остави спомена за теб за дълго, да те запечата в нечий ум, да обезсмърти мига. Точно сега, малко преди голямата Новогодишна вечер, искаме да заухаем на красота, разкош и недостъпност. С 10-те най-скъпи парфюма в света, които не просто оставят следа, а пишат история.

Ела да помечтаеш с нас: 

Annick Goutal Eau d’Hadrien, 442 долара



Направен е през 1981 година от Annick Goutal и Francis Carnail. Парфюмът е унисекс с цитрусов аромат от лимон, грейпфрут и кипарис.

Jar Bolt of Lightning, 765 долара



За пръв път са миксирани съставките му през 2001 година от току- що нарязани тревисти растения, ябълка и портокал.

Joy, 800 долара



Или радост от Жан Пату. Годината е 1936. Превръща се в един от най-уважаваните аромати направени някога, а за 2010 е почетен като парфюмът на века.

Caron Poivre, 1000 долара



Този аромат е силно екстравагантен, не случайно носи френската дума за черен пипер „poivre”. Също унисекс, опакован в стъклена бутилка с малки камъчета и тънък отвор, символизиращ фината човешка шия.

24 Faubourg, 1500 долара



Френската марка Hermes създава аромата през 1995г., след което веднага е изложен на витрината в магазина в Париж. Много необичаен аромат от жасмин, цвят тиара, ванилия и сандалово дърво.

Clive Christian No.1, 2150 долара



Освен сред най-скъпите, често е нарочен и за един от най-пищните аромати. Предлага се в 2 асортимента – за мъже и за жени. Шишенцето е направено от олово и скъпоценни камъни, сякаш е бижу, достойно да се окачи на врата. Богат е на бергамот, ирис, концентриран иланг и ванилия.

Chanel No 5, 4200 долара



Дори няма нужда от коментар. Вечна класика си носи името. Изчистен силует, пълна прозрачност, семпло име. Роза и жасмин. Просто Шанел…

Baccarat Les LarmesSacrees de Thebes, 6800 долара



Опаковката е подобие на скъпоценен камък. От 98-ма е с ограничено производство, което прави намирането му още по-трудно.

Clive Christian No.1 Imperial Majestry Perfume, 12720 долара



Този парфюм е в книгата на Гинес за най-скъпо струващ парфюм на планетата. Надписите са гравирани с 18-каратово злато.

DKNY, 1 милион долара



Парфюмът съдържа 183 жълти сапфирa, 2700 бели скъпоценни камъка и 1.6-каратов тюркоаз, оформени в силуета на Ню Йорк.
 

More Body