Следва

Любимо от Item of The Day. Най-добрите ни избори за 2015

FASHION STARTER: Джилда Амброзио

Стилът, който не всеки може да си позволи...

All fashion преди 8 години

Да, Джилда Амброзио - италианката, по която полудя целият свят! Дизайнерката, бранд консултант и трендсетър с уникален нюх за стил – дръзка, ексцентрична, вън от всеки шаблон – е същински диамант в света на модата! Ще я познаете по огромните слънчеви очила и черната като маслина коса.

Джилда присъства неизменно на ревютата на световните модни седмици и винаги попада в обективите на фотографите. Причината: Тя не се страхува да носи дрехи от цветна кожа, палта с косъм и бляскави аксесоари. При това нерядко събира всички тези „шедьоври“ в един зашеметяващ аутфит.

И защо не? Всеки би се осмелил, особено, ако има перфектното тяло на Амброзио! Необикновената млада госпожица е категорична: притежателките на хубави тела могат да си позволят всичко! Между другото, момичето не крие, че води жестока борба с излишните сантиметри и никак не й е лесно. Тя често споделя в Instagram фотоотчети за това как минават разтоварващите й дни след кулинарни прегрешения в модните столици. Но пък такъв честен подход печели фенове. А нейните се множат със скоростта на вятъра. Е, едва ли само заради откровеността. Защото няма човек, останал безразличен към нейната персона и недокоснат от харизмата на Амброзио.

Джилда има какво да ни разкаже за живота си извън Instagram (където има над 74 хиляди последователи) и за „връзката“ й с модата и сме почти сигурни, че ще завладее и вашите умове и сърца!

Задкулисният свят на Джилда в секси „кратък“ блиц:



Къде живееш?
Живея в Милано, но доста често пътувам до Ел Ей, както и до родния ми град – Неапол.

Сутрешната ти рутина?
Един мой ден започва така – често закусвам тост с авокадо, но задължително прекарвам сутрините си с много, много кафе!

Коя песен винаги те кара да танцуваш?
Това е много лесен въпрос – саундтракът на Flashdance.




Сподели за книгата, която обичаш да препрочиташ?
„Алхимикът“ на Паулу Куелю. Когато четях книгата за пръв път, изживявах много тежък период. Попаднах на едно изречение, което гласеше: „Всеки знае как чуждият живот би бил по-добър, но той никога не може да реши същата загадка за своя собствен”. Това ме накара да се замисля, преобърна спектъра ми на виждане. От този момент тази малка подробност се превърна в моята мантра.

Кой е твоят герой от детството?
Майка ми.




Любим цвят?
Напоследък много се запалих по розовото. Но иначе обожавам пастелните цветове и техните нюанси.


Коя е твоята кола-мечта?

Тази, в която има шофьор. Сериозно! Дори не знам как да запаля кола…




Любимо животно?

Моите малки кученца.

А цвете?
Обожавам розови божури!

Какво ще открием в коктейлната ти чаша?
Джин с тоник.




Ще ни разкриеш ли тайните си за разкрасяване? Всички искат да разберат как поддържаш тази прекрасна коса!
О, полагам много грижи за косата си! Не я мия всеки ден – така се изтощава много. А относно грима – почти не нося. Случва се да сложа малко спирала. Но най-добрият съвет, който мога да дам, е да се грижите за кожата си и да използвате кремовете на La Mer. Ключът е в хидратацията!

Къде е твоят авариен изход, когато искаш да се отдръпнеш от всичко и всички?
Определено вкъщи, в Неапол!



Кой е любимият ти ресторант?

Е, аз съм италианка – ясно ви е, че обичам паста. Затова в Милано любимият ми ресторант е Giacomo. Когато съм в Неапол, обичам да вечерям в Cicciotto.

Къде виждаш себе си след десет години?
Някъде… Но със сигурност близо до модата!



Защо модата е важна?
За мен модата е начин да разшириш представите си, въображението си. Използвам я дори като инструмент на знанието. Това е начинът ми на живот, на изразяване – изливам творчеството си в дрехите, също както един художник го прави в рисунките си.

Коя е твоята модна икона?
Не можете ли да отгатнете по дългата ми черна коса? Винаги съм била огромна почитателка на Шер. Та тя е непредсказуема – като хамелеон! Винаги оставя своя отпечатък върху облеклото си. Но не мога да си кривя душата – научих се на класа и стил от моята баба. Израснах в ателието й. А в такава креативна обстановка, нямаше как да не добия усет за красивото.



Със сигурност имаш любим дизайнер, кой е той?
Никога няма да мога да избера само един. А и много зависи от настроението ми. Но за мен Маржела, Никола Геские и Джонатан Андерсън са гениални. Също така обичам, за по-секси визия, да нося нещата на Emilio Pucci или Dolce&Gabbana.

Ако трябва да напуснеш апартамента си бързо, какво би искала да спасиш първо?
Това е изключително трудно. Хората, които ме познават добре, дори се шегуват с мен като казват: „Джилда, ти по-скоро би умряла, отколкото да оставиш дрехите си!“

Ако можеше да се върнеш назад в историята, в коя фешън ера би избрала да живееш?
Една от най-големите ми мании е по винтидж стила. Представете си колко много бих избрала. Но наистина, обожавам 70-те, направо чувам диско ритъма в главата си!



Имаш ли си фешън порок?
О, определено да! Това са обувките. Понякога ми се случва да си купя чифт, който вероятно никога няма да обуя, само защото са толкова красиви…

Опиши стила си с една дума...
Бляскав.

Коя е любимата ти чанта?
Loewe Puzzle Bag – не я оставих цяло лято.



И още 5 страшно любопитни факта за Джилда Амброзио:

1. Апартаментът й щял да „експлодира” от дрехи, затова Джилда наема гараж, където да държи облеклото си.

2. Иска в бъдеще да работи в Америка или в Токио.

3. Веднъж обръсва цялата си глава. Да, и ние не можахме да повярваме!

4. Нейното мото е: „Нямай угризения!”

5. Джилда не може да живее без цигари, кафе, овлажняващ крем, червилото на Elizabeth Arden, много пръстени и паспорта си.
 





































 

More All fashion