Следва

Годишен ХОРОСКОП 2016: ВОДОЛЕЙ

Годишен ХОРОСКОП 2016: КОЗИРОГ

 2015 г. беше кризисна за много хора и всички ние гледаме към 2016 г. с надеждата, че тя ще бъде по-спокойна...

Astro преди 8 години

2015 г. беше кризисна за много хора и всички ние гледаме към 2016 г. с надеждата, че тя ще бъде по-спокойна. Отчасти това наистина ще бъде така, нажежаването на страстите и конфликтите ще намалеят. Но процесът на дълбока трансформация на обществото, стартирал с аспектите на по-висшите планети, ще продължи.
През 2016 г. човечеството ще се съсредоточи върху решаването на важни духовни и философски въпроси. Мнозина ще почувстват силна потребност да променят своите възгледи за живота, някои ще решат да сменят своята религия или ще открият за себе си езотерични вярвания. В обществото ще бъде преразгледано отношението към традициите от всякакъв род - религиозни или семейни. Някои хора ще поискат да се освободят от властта на правилата и догмите, ограничаващи техния живот, а други, напротив, ще настояват за необходимостта да се следва мъдростта на предците. Конфликтите между поколенията, които засегнаха почти всяко семейство през последните години, ще преминат в нова, решителна фаза. За всички тези процеси е отговорен квадратът между Уран в Овен и Плутон в Козирог, който през 2016 г. ще премине на ново ниво.

Престоят на Юпитер в знака Дева ще накара мнозина да променят отношението си към финанси, ресурси, здравеопазване. Икономическата криза от последните години ще ни застави да си направим определени изводи. По-популярни ще станат проекти за околната среда, грижата за природата и животните. Малкият бизнес ще се окаже в по-добра позиция, отколкото големите предприятия. Хората ще искат да се хранят с чиста храна, да купуват храни и продукти от доказали се малки компании. Ако планирате да започнете свой собствен бизнес през следващата година, внимателно планирайте бюджета си и потърсете подкрепата на съмишленици. През 2016 г., тези неща ще бъдат важни за развитието на успешен бизнес.

Първата половина на годината е особено добра за започване на нов бизнес. Може би светът е в очакване на някакво важно изобретение във финансовата или икономическата сфера. Много хора ще започнат щателно да следят за здравето си и ще преживеем поредната вълна на здравословен начин на живот. Така че, ако имате намерение да се отървете от лошите си навици, да се заемете със спорт и да преминете на по-здравословна храна, заемете се с това в първите месеци на годината.

Според астрологичната прогноза за 2016 г. мечтите за емиграция, които са посещавали много хора през последните години, трябва да се отложат. Това е особено вярно за първата половина на годината, когато Сатурн и Юпитер два пъти образуват напрегнат аспект. Сатурн в знака Стрелец ще засили консервативните нагласи в обществото. Вместо да си мечтаят за красиви страни, хората ще започнат да благоустройват собствената си родина, своите градове и домове. В началото на годината трябва да бъдем подготвени за различни бюрократични забавяния, бавене на визи и др. Но към края на 2016 г. ще можем спокойно да установяваме задгранични контакти и да се замислим за обучение или временна работа в чужбина.

Ето и подробната астрологична прогноза за 2016-та за всеки знак от хороскопа, които ще публикуваме поотделно за всяка зодия, следвай ни в 12-те дни пред Новата година. Днес, няколко часа преди новата година официално да настъпи, проверяваме какво да очакват за нея и КОЗИРОЗИТЕ.

Козирог

През 2016 г. Козирозите навлизат в активен период, през който ще действат неуморно. Това ще бъде наситено време с много бизнес срещи и преговори. Представителите на този зодиакален знак ще изпитват глад за промяна, благодарение на което ще започнат постепенно да подобряват условията на живот и собственото си финансово състояние.

Достатъчно е да си малко по-изобретателен и за сравнително кратък период от време ще можеш да постигнеш целите си. Почти през цялата 2016 г. късметът ще те съпътства, разбира се, ако не се поддаваш на мързела и продължиш упорито към целта. Мързелът е заразна болест. Ленивите хора правят и приятелите си лениви. Така че, през 2016-та г., внимавай на кого се доверяваш и с какви приятели си заобикаляш. Без да се усетиш може да се плъзнеш по наклонената плоскост и да започнеш да си губиш времето в безцелни приказки, пренебрегвайки работата си. В края на краищата Козирозите се отличават със здрав разум, целеустременост и упоритост, така че те могат с лекота да се справят с предизвикателствата и в крайна сметка, да постигнат целите си. А изпитанията само ще ги направят по-смели и по-силни.

Работа

Още в началото на годината, повечето Козирози ще започнат да работят усилено, някои, за да увеличат богатството си, а други, за да подобрят финансовото си положение. Работата до толкова ще те погълне, че няма да ти остава време за личен живот. Поради това, може да възникнат сериозни разногласия в семейството или в отношенията с партньорите. Има вероятност да се стигне до неприятни разговори или скандали, от които може да изпаднеш в депресивно настроение.

Към средата на годината финансите на Козирозите така ще се подобрят, че някои представители на този знак, дори ще изпитат страх от този истинския вървеж. Ще можеш да заработваш добри пари, а работата ще ти носи усещане за максимална удовлетвореност. Тези позиции и проекти, за които си мечтал от дълго време, най-накрая ще придобият реални очертания. Важното е да не се отпускаш в този период, да следиш отблизо своите подчинени, колеги и конкуренти, за да не те подведат умишлено или просто да те злепоставят, поради небрежност. Трябва да действаш незабавно и да не си оставяш твърде много време за размисъл, в противен случай може конкурентите да те изпреварят.

Съществени промени в края на 2016 г, не се очакват, всичко ще продължи да се случва в същия ритъм, както през изминалите месеци. Най-важното е да не забравяш за своите близки, тъй като в резултат на това може да се стигне до сериозни конфликти в семейството.

Любов

Представители на този знак трябва да бъдат много внимателни през 2016 г. и да не дават на своята "половинка" поводи за ревност. Козирозите ще се радват на повишено внимание от страна на другите, но ако са им скъпи текущите отношения, не е необходимо да отговорят на ухажванията от страни. По този начин, Козирозите, за които е важна стабилността може само да запазят съществуващата връзка. Всички останали може да разчитат на вълнуващи романтични приключения, както и на достатъчно ухажори. Може би, с течение на времето, това ще доведе до нещо по-сериозно.

През 2016 г. самотните Козирози ще имат възможността да научат какво значи истинска, искрена любов, животът им ще се напълни с нови ярки цветове. Очаква ги не само вълнуващо романтично приключение, но и силни емоционални преживявания. За някои ще бъде просто флирт, а други ще срещнат истинската си любов, за която толкова дълго са мечтали. Въпреки това, звездите предупреждават, да не разкриваш чувствата си веднага и да не се доверяваш напълно на непознат човек.

Семейните Козирози също трябва да бъдат подготвени за възможни промени. Годината няма да бъде спокойна за тях, особено през първата ѝ половина. Тук ще има пълна гама от емоции, започвайки от завист и завършвайки с банални разправии на битова почва. Но тези двойки, които намерят в себе си сили да простят и да преодолеят всички обиди ще направят връзката си по-силна. Ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш.

Много Козирози може значително да развалят отношенията си с любимия човек, заради собствената си ревност. Представители на този знак са със собственически нагласи и те искрено вярват, че всички хора са длъжни да им посветят цялото си свободно време. Най-важното е, дори в разгара на ревността, да знаеш мярката. Не забравяй, че никой и нищо не може да ти отнеме това, което по право е твое. Ако обичаш някого, дай му свобода – ако той те обича истински, ще се върне при теб, ако не, значи никога не е бил твой.

Здраве

Основните проблеми на Козирозите ще бъдат свързани с отслабване на имунитета. Упоритите Козирози, за да постигнат целите си, до толкова ще се потопят в работата си, че ще забравят не само за здравето, но и за най-елементарна почивка няма да им остава време. В най-добрия случай организмът ще отговори с настинки и обща слабост. Ето защо от време на време позволи на умореното си тяло да си отпочине - опитай се да забавиш темпото, да спреш и да почувстваш живота.

Добро решение за профилактика на здравните проблеми, ще бъде посещението на санаториум или почивна станция, както и своевременните медицински прегледи и посещения при специалисти. Ако не си обърнеш нужното внимание, през есента са възможни изостряния на хроничните заболявания, както и проблеми със сърдечно-съдовата система.

More Astro