Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 4.01 – 10.01

Годишен ХОРОСКОП 2016: РИБИ

2015 г. беше кризисна за много хора и всички ние гледаме към 2016 г. с надеждата, че тя ще бъде по-спокойна...

Astro преди 8 години

2015 г. беше кризисна за много хора и всички ние гледаме към 2016 г. с надеждата, че тя ще бъде по-спокойна. Отчасти това наистина ще бъде така, нажежаването на страстите и конфликтите ще намалеят. Но процесът на дълбока трансформация на обществото, стартирал с аспектите на по-висшите планети, ще продължи.
През 2016 г. човечеството ще се съсредоточи върху решаването на важни духовни и философски въпроси. Мнозина ще почувстват силна потребност да променят своите възгледи за живота, някои ще решат да сменят своята религия или ще открият за себе си езотерични вярвания. В обществото ще бъде преразгледано отношението към традициите от всякакъв род - религиозни или семейни. Някои хора ще поискат да се освободят от властта на правилата и догмите, ограничаващи техния живот, а други, напротив, ще настояват за необходимостта да се следва мъдростта на предците. Конфликтите между поколенията, които засегнаха почти всяко семейство през последните години, ще преминат в нова, решителна фаза. За всички тези процеси е отговорен квадратът между Уран в Овен и Плутон в Козирог, който през 2016 г. ще премине на ново ниво.

Престоят на Юпитер в знака Дева ще накара мнозина да променят отношението си към финанси, ресурси, здравеопазване. Икономическата криза от последните години ще ни застави да си направим определени изводи. По-популярни ще станат проекти за околната среда, грижата за природата и животните. Малкият бизнес ще се окаже в по-добра позиция, отколкото големите предприятия. Хората ще искат да се хранят с чиста храна, да купуват храни и продукти от доказали се малки компании. Ако планирате да започнете свой собствен бизнес през следващата година, внимателно планирайте бюджета си и потърсете подкрепата на съмишленици. През 2016 г., тези неща ще бъдат важни за развитието на успешен бизнес.

Първата половина на годината е особено добра за започване на нов бизнес. Може би светът е в очакване на някакво важно изобретение във финансовата или икономическата сфера. Много хора ще започнат щателно да следят за здравето си и ще преживеем поредната вълна на здравословен начин на живот. Така че, ако имате намерение да се отървете от лошите си навици, да се заемете със спорт и да преминете на по-здравословна храна, заемете се с това в първите месеци на годината.

Според астрологичната прогноза за 2016 г. мечтите за емиграция, които са посещавали много хора през последните години, трябва да се отложат. Това е особено вярно за първата половина на годината, когато Сатурн и Юпитер два пъти образуват напрегнат аспект. Сатурн в знака Стрелец ще засили консервативните нагласи в обществото. Вместо да си мечтаят за красиви страни, хората ще започнат да благоустройват собствената си родина, своите градове и домове. В началото на годината трябва да бъдем подготвени за различни бюрократични забавяния, бавене на визи и др. Но към края на 2016 г. ще можем спокойно да установяваме задгранични контакти и да се замислим за обучение или временна работа в чужбина.

Ето и подробната астрологична прогноза за 2016-та за всеки знак от хороскопа, които ще публикуваме поотделно за всяка зодия. Накрая, съвсем заслужено, отдаваме почит и на последния знак от зодиака - РИБИ.

Риби

Чувствителните и склонни към меланхолия Риби най-накрая ще успеят да напълнят живота си с нови преживявания и ярки цветове. Много прекрасни моменти им обещава хороскопът за 2016-та г. Настъпващата година ще е особено успешна за трудолюбивите и упорити Риби, отличаващи се с жизнерадост и неизчерпаема енергия. Ако направиш всичко възможно, за да реализираш замисленото, ще постигнеш всичко това, което пожелаеш.

През изминалата година много Риби отчаяно си поемаха въздух, приспособявайки се към трудните ситуации и оцеляваха, въпреки всичко. Обаче предстоящата 2016 г. ще те възнагради за смелостта и волята ти за живот, позволявайки ти да се превърнеш в истинска Златна рибка. Голяма част от твоите желания ще се изпълнят, като с магична пръчица. Само че за целта, не е достатъчно само да помахаш с опашка, ще трябва да положиш и други усилия. Въпреки това, новата година ще се погрижи за това, всяка твоя стъпка да води до благополучие и просперитет.

Твоята прекалена чувствителност ще ти създава допълнителни грижи. Рибите ще приемат възникващите проблеми с роднини и приятели като свои собствени и с всички сили ще тръгнат да ги решават. Околните ще възприемат всички действия на Рибите като истински подвиг и благородство, защото те ще бъдат готови да дадат на ближния и последното, което им е останало. Хороскопът не те съветва да взимаш присърце всички възникващи проблеми. Ако ти сам не помислиш за себе си, не очаквай другите да го направят вместо теб!

Работа

Рибите непрекъснато търсят своето място под слънцето и често сменят работата си. 2016 г. е благоприятна в това отношение и те най-накрая ще намерят това, което търсят. Работата ще им носи удоволствие и радост.
През 2016-та година Рибите ще се отличават с общителност, трудолюбие, постоянство, самоувереност и организаторски способности. Ще бъдеш в състояние да постигаш целите си, при условие че полагаш максимум усилия. От голямо значение ще бъде и подкрепата на хората около теб.

Жаждата за действие ще погълне активните Риби още през януари. Но не бързай прекалено! Дай си време да си отдъхнеш и да се настроиш за една ползотворна работна година. Постарай се да набереш сили, да се наспиш добре, да се заредиш с енергия, тъй като съвсем скоро ще трябва да покоряваш нови висоти и няма да имаш време да безделничиш. И вече през февруари, може да започнеш полека лека да се готвиш за битка. Анализирай допуснатите досега грешки, спомни си провалите, извлечи поуки от всички неуспехи и чакай удобен момент – много скоро ще имаш възможност да се изявиш в целия си блясък.

Любов

Началото на 2016 г., не е благоприятно за сериозни отношения. Каквито и чувства да показва човека до теб, все ще ти се струва, че всичко това е несериозно и не е за дълго. Напрежение ще възникне и в семейните двойки. Рибите ще започнат да смятат, че те вече не разбират своята втора половинка, възможни са чести скандали. През този период не е необходимо да изясняваш отношенията си, по-добре е да помълчиш и да отстъпиш, за да не се задълбочава още повече конфликта.

Средата на годината ще внесе нов свеж полъх в отношенията и ще почувстваш спокойствие и увереност. Любовният живот ще излезе на преден план и ще започнеш да отделяш много повече внимание на семейството и човека до теб. Добър период и за самотните Риби. Те ще се радват на огромен успех с противоположния пол, ще имат много възможности да изпитат истинска любов. Много е вероятно да срещнеш човека на своите мечти, с когото да поискаш да свържеш живота си. Важното е да не се затваряш в себе си и да не забравяш, че за да намериш своята половинка, ще трябва най-малкото да излезеш от къщи. Също така, трябва да разбереш, че ако предявяваш към околните по-малко претенции, шансовете да се отървеш от самотата ще нараснат. Това не означава, че трябва да се хвърлиш на шията на първия срещнат. Просто, когато преценяваш кандидатите, не трябва да забравяш, че идеални хора няма.

Същото спокойствие и стабилност обещава и краят на годината, в отношенията ще цари хармония. Но някои Риби ще поискат по-бурни прояви на емоции и не винаги ще бъдат в състояние да направят разлика между своите фантазии и реалността. Ще изискваш от партньора си повече, отколкото той може да ти даде. Но дори и ти самият няма да можеш да си обясниш какво искаш да се промени. Това понякога ще води до меланхолия и до осъзнаването, че светът е несъвършен, и че всеки човек си има своите недостатъци, които просто трябва да приемеш.
В края на годината Рибите, които все още не са сключили брак, трябва да бъдат много внимателни. В търсене на идеала, те може да разрушат дългогодишни отношения и да се разделят със своя любим човек, само защото ще им се струва, че някъде има по-възвишени отношения.

Здраве

2016 г. обещава на Рибите доста бодро настроение и добро здраве. Обаче те съветва, през цялата година да укрепваш имунитета си, с помощта на билкови чайове, пресни плодове и зеленчуци. Би било хубаво да включиш в графика си спорт и някакви оздравителни процедури. Рибите, склонни към напълняване, не трябва да се отпускат: през 2016-та година лесно ще се поддават на любимите си изкушения и може да увеличат забележимо теглото си. Старай се да не губиш контрол и да не забравяш, че изобилието от сладко е вредно не само за фигурата, но и за здравето. Освен това, желателно е да не се преохлаждаш и да пазиш гърба си. Съществува вероятност и от вирусни заболявания. За да се предпазиш от тях, ще бъде важно да водиш активен начин на живот и да консумираш храна, богата на витамини и минерали. Ако се грижиш за себе си и укрепваш организма си, то през цялата година ще можеш да бъдеш деен и енергичен.

More Astro