Следва

Item of the day: Задържаме празниците още малко с Roja Parfums

2+2=5. Или какво да добавим към тоалета, за да стане ТРЕПАЧ

Всички пазим прилежно в гардероба дрехи, за които сме наясно, че никога няма да им отмине времето. И...

All fashion преди 8 години

Всички пазим прилежно в гардероба дрехи, за които сме наясно, че никога няма да им отмине времето. И обожаваме да ги обличаме, а с отминаването на сезоните те сякаш стават все по-необходими, непреходни. Често са съвсем традиционни, но това е просто илюзия. Защото с времето и опита сме се научили така да ги съчетаваме, че никога да не ни омръзнат.

ДА!

Има малки трикове, чиято роля (почти) винаги спасява положението, когато то е „Няма какво да облека“. Защото всички сме наясно, че тази фраза се тълкува като „Нямам нови дрехи“. Ами, ще си ги направим! Това са нашите топ тайни за спасяване на добрия имидж, когато финансите или времето не позволяват да се впуснем в ентусиазиран шопинг. Защото винаги има скрит коз в ръкава и често, много често дори, той носи великолепна добавена стойност, или иначе казано 2 плюс 2, ако знаем как, е равно на 5!

Разделяме придобивките си на 3 категории – основни (basic), отличителни (statement), завършващи (completer) и една подкатегория - аксесоари (accessories). Модната формула е да се вземе по едно от поне две категории, разбира се, спрямо ефекта, който искаме да постигнем, имайки предвид, че те понякога се припокриват. Например, коженото яке е, ако не основен, то задължителен елемент в гардероба на модерното градско момиче, но тук го слагаме в категория завършващи. Или страхотното палто, което влиза в 2 категории – тази на отличителни и завършващи.



Основни са – любимите дънки – черни и сини, черната рокля, полата-молив, бялата тениска и хубавата изчистена риза.



Отличителни са всички неща с интересен и нестандартен дизайн, ярки цветове, интересна текстура на плата и готино-странен мотив. Това включва и аксесоарите.



Завърщващи са палтото, якето, жилетката, тренчкотът. Макар че и аксесоари, като шала, колана и шапката също определят финалната визия, когато са избрани правилно.



Аксесоари са всякакви бижута, обувки, чанти, шапки, тюрбани, шалове, ръкавици, колани, очила и всички малки добавки, които поставят акцент на аутфита.

Тъй като комбинациите са безкрайни, представяме ви нашите любими 2+2. Почти всички елементи имат магическата способност да преобразят аутфита от лежерно всекидневен до свръхелегантен.

Малките трикове при обличането, които винаги имаме предвид, са:

Подпъхването и завързването на ризата, закопчаването на колана и как да преметнем свободния му край. Не забравяме и шала, който е свръхс(т)илен приятел и многото му размери, премятания, възли и прочие. Също и навиването – дънки, ризи и сака, толкова лесно и толкова стилно. Играем си с дължините, слоевете и копчетата. Защото можем, а и е толкова забавно. Научили веднъж правилата на играта, знаем как да ги нарушим, създавайки свои собствени стилни похвати.







Например: Блогър на годината, Киара Ферани, е с фина лятна рокля и латексови ботуши посред жегите на миналага година. Поне в Париж е по-хладно. Съчетава фино лолитско излъчване (роклята) и друго, по-зряло – латексови ботуши с ток от Dior, който от своя страна не е прекалено висок, за да бъде сметнат за вулгарен. Акцентира с контрастен на синьото цвят – червена мини чанта, в тон толкова ярък, колкото е синьото. Завършва визията със златен часовник на едната и златна гривна на другата ръка. Комплементира с друг артикул на модната къща – очилата в хармонично синя рамка и огледален ефект.

И ето – започваме! Взимаме по едно от всяка категория, за да ви представим нашите най-любими 2+2!

ОСНОВНИ – Взимаме любимите скинита



1. С челси/боти/стилето + риза/топ/тениска + блейзър + мини клъч + аксесоар по избор (не е задължително) отиваме на парти.

2. С маратонки, суитчър/тениска и раница отиваме на кафе, на пазар или на някое неизискващо толкова отношение към стила ни събитие.

3. С челси/кубинки, топ от шифон, карирана риза и кожено/пухено яке отиваме на концерт.

4. Със стилето, подходяща риза/топ/пуловер и смокинг/ дълго палто и бижута (по избор) или шал отиваме на работа, делова среща, официално събите (освен ако няма определен дрескод).

Ето няколко страхотни примера. Помнете, вариантите са безброй и всичко, посочено горе, е относително. Имайте вдъхновението да покажете най-доброто от себе си:















ОТЛИЧИТЕЛНИ – Взимаме дреха или аксесоар с интересен мотив и супер сили



1. Със стилето + пола-молив + риза + тюрбан/бижу/шал + блейзър за по-официално събитие;

2. С челси + скинита + пуловер + блейзър/кожено яке + неонов клъч за парти или излизане с приятели;

3. С челси + деним гащеризон + риза + кемъл палто + тюрбан с декоративна игла

4. С ботуши + деним + кроп-топ + жилетка с ресни



















ЗАВЪРШВАЩИ – Взимаме палто със страхотен мотив и текстура:



1. С дънки/ пола + стилето + риза + аксесоар по избор за работен или официален аутфит

2. С рокля + сандали с ток + аксесоар по избор (слънчеви очила, шапка, бижу) за по-лежерно или по-елегантно събитие

3. С брогс + цветни чорапи + пола + топ/бяла тениска за среща с приятели/ модно събите/концерт, а защо не и на работното място. Нека бъдем по-цветни и весели.

4. Със стилето/брогс или кецове + бермуди + риза/топ + аксесоар за по-лежерно излизане





















АКСЕСОАРИТЕ, защото Дяволът е в детайлите:












 

More All fashion