Следва

Новият дом на BRAVE MOUSTACHE

Нова Година - Нова мода или кои са 10-те най-ранни модни прогнози за 2016-та

Оставихме в 2015-та половинчатите опашки, розовите коси, бретоните и още много трендове, които минаха като ураган покрай нас...

All fashion преди 8 години

Оставихме в 2015-та половинчатите опашки, розовите коси, бретоните и още много трендове, които минаха като ураган покрай нас. Превъртаме календара наум и залагаме на точно десет тенденции за новата година. Защото 2016-та лъха на индивидуалност и ние силно и безпрекословно вярваме, че на новата година й трябват различни тенденции от предъвкваните през последните сезони. Ето го и нашия топ 10, залогът е хвърлен:

1. Синият е най-топлият цвят!



И макар да нямаме лично отношение към хубавия френски филм от 2013-та, заглавието му толкова много ни пасва, че не се сещаме за по-добро. От светло синьото до драматичния металик на Мезон Маржела се уверяваме непрестанно колко универсален е този цвят. Наслояваме пластове от него и пак не ни омръзна. Няма да казваме, че е новото черно, защото е доброто старо синьо, но преоткриваме любовта си към него и открито я показваме.

2. Супер късата прическа.



И под супер къса, разбираме на не повече от сантиметър от скалпа. Да, този Mad Max ефект е малко шашкащ, още повече като се сетим,че прекарахме два дни пред различни виртуални програми, да видим дали ще ни отива бретон. Но такава кардинална промяна се прави изведнъж, точно както я направиха Чарлийз Терон, модела Kris Gottschalk и още много знаменитости. Затова, ако искаме нещо наистина различно, доброто старо каре не е решение, а изтупване на снимка от 2005 г. от прахта, което си е супер готино решение.

3. Неконвенционални червила за устни.



Всеки път тайно се възхищаваме на тъмното червило на Риана, което варира от лилаво до тъмно бордо,та чак  до черно. И все се разминаваме с него. А когато Лупита Нионго се появи на премиерата на последния епизод от Star Wars с металиково синьо, ахнахме. И си признаваме, че на дъното на козметиния ни несесер има празно място за един нестандартен цвят червило, колкото и възмутени погледи да събудим след себе си.

4. Плитката.



Появява се постоянно, ту пълзяща по главата, ту разделена на две или небрежна. Тази пролет залагаме на класическата единична плитка. В случай, че не сме се решили на радикална промяна с дължините, спокойно можем да почнем с тренировките по сплитането още отсега.

5. Keep It Real. 



Или да оставим нещата такива, каквито са, и да спрем да се опитваме да заличим “несъвършенствата” и да се уеднаквим. Идеята да оставим индивидуалността си на показ се засилва от края на миналата година и я помним силно застъпена в ревюто на Balenciaga, които дефилираха по подиума с техните “истински момичета”. Ще пробваме и ние. Може пък да ни хареса.

6. Au Naturel. 



За да засилим ефекта от гореказаното, прибавяме и естествените си коса, кожа и изобщо завършваме една натуралистична визия. Стига толкова изправени къдрици и перфектно пригладени коси.

7. Независим дух.



Ъндърграунд култура на показ, за онези, които не се примиряват с прекалената натуралност на външния вид. Какво пък, нека има разнообразие. Бляскавите и металически отблясъци на клубовете могат да се разходят по улиците и да се слеят с тълпата, точно толкова, колкото и хипарската прическа без излишно фиксиране.

8. Етажирана коса.



Съвсем не се шегуваме. Даже почва да ни харесва, колкото повече я виждаме. Особено откакто видяхме Алисия Викандер в януарския брой на Vogue.

9. Атлетичната фигура.



Или казано за пореден път, не на прекомерно слабите тела без извивки, вследсвтие на нечовешки диети и лишения. По модните подиуми се разхождат все повече красиви тела, които са изваяни с тренировки и това си личи. Адриана Лима, Джиджи Хадид и много други примери ни идват в идеално потвърждение на горното.

10. Ню Уейв Движението.



И не, не се сещаме само за Depeche Mode като чуем Ню Уейв. Пак бие на свобода в начина на изразяване и доза хипарство. И си представяме момичета с разпуснати, естествени коси и онова хубаво време в средата на 80-те. И нищо, че терминът идва от авангардното и стилно френско филмово наравление през 60-те, той носи в себе си белезите на доста култури. Одобряваме го! И го интерпретираме през цялата година!

Честита 2016-та!

More All fashion