Следва

Черно и бяло - нов прочит

5-те неща, които харесахме в модата

Всяка седмица има нещо интересно, което се случва в света на модата, нещо, което прави силно впечатление и...

All fashion преди 15 години

Всяка седмица има нещо интересно, което се случва в света на модата, нещо, което прави силно впечатление и оказва влияние върху най-комерсиалното изкуство.

Тъй като тази седмица в София не се откри нов бутик, нито присъства нов лейбъл, решихме да ти покажем 5-те колекции за есен/зима 2009-10, които харесахме най-много и, които определяме като най-добри. Виж ги.
 





1. Томас Майер, главен дизайн на италианската модна къща Bottega Veneta дълго време очакваше точния момент да представи най-луксозната си glamour колекция, но ето че за сезон есен/зима 2009, дизайнерът реши, че е време да зарадва и звездните почитатели на марката. Тази колекция е идеална за червения килим, официален коктейл с купи знаменитости или дори специална луксозна сватба. Харесахме дългите рокли в стил goddess и късите кожени рокли. А няма как да не ни спре дъха и при вида на бялата сватбена рокля.



 

2. Фокусът в колекията за сезон есен/зима 2009 на американската дизайнерка Donna Karan пада върху черния цвят, тесните рокли и униформите. Обожаваме колекцията на дизайнерката заради стегнатите поли, черния цвят, широките напталони и онзи премерено секси вид, който тя налага за есента.





3. Haider Ackermann (Хайдар Акерман) е един от любимите ни дизайнери от окло 3 сезона насам. Белгийският дизайнер прави много интересни неща, но за следащия есенно-зимен сезон е направо невероятен. В колекцията му присъстват тесни кожени якета, ръчно изработени сака, панталони тип шалвари. Впечатление правят хубавите кройки, свободния силует, женствената линия и склонността към напластяване на материи и интересни елементи. Смятаме, че съвсем скоро името на дизайнера ще стане едно от най-почитаните по време на седмицата на модата в Париж.





4.Lanvin e марка, която не можем да пропуснем, що се отнася до попълване на гардероба ни, по простата причина, че главният дизайнер на марката Албер Елбаз много добре знае какво искат жените. А какво може да искат жените освен хубави бижута, секси силуети и много елегантен френски look. За следващия студен сезон харесваме Lanvin заради използването на черно и червено, нежните драперии за акцент, силно вталените рокли в черно и червено и дългите кожени ръкавици.





5. За следващата студена зима италианската модна къща Prada представя едни от най-важните трендове за есенния сезон на 2009. Модната къща, превърнала се в задължителен елемент от гардероба на модерните градски жители, залага на селските елементи в колекцията си с идеята спокойствието на селския живот да стане част от градските ни аутфити. Харесахме колекцията и поли и рокли, които са задължителни за следващата зима, ресните, високите гумени ботуши и тренчовете тип рокли пристегнати с колан на кръста.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.