Следва

Още подаръци от Bulgaria Mall, този път следпразнично

Love to quote: 10+1 зареждащи цитата за по-богата седмица

За него се знае много, той е писател, политик, философ, учен, хуманист, драматург и поет, при това един от най-великите в немската литература от края на 18 и началото на 19 век...

Celebrities преди 8 години

За него се знае много, той е писател, политик, философ, учен, хуманист, драматург и поет, при това един от най-великите в немската литература от края на 18-ти и началото на 19-ти век. Познаваме го като авторът на "Фауст" и "Теория на цветовете", които, чуем ли, мигновено извикват в умовете ни името на Йохан Волфганг Гьоте.

Днес научаваме и още нещо за него. Твърди се, че когато на 22 март 1832 година Гьоте умира, последните му думи са: "Повече светлина!"

Присещаме се за гения и богатото художествено въображение на този голям творец и се вдъхновяваме от мъдростта му, в опит да отворим сърцата и умовете си за същата тази светлина, която Гьоте остави в безсмъртните си творби. 

 

"Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение".

"Нищо не е по-ценно от днешния ден".

"Всяко нещо, което може да направиш или фантазираш как правиш, трябва да бъде започнато. Смелостта притежава гений, сила и магия".

"Можеш да научиш само това, което обичаш".

"Нищо не разкрива така добре характера на човека като това, на което се смее".

"Да изкажеш мнение е като да преместиш пешката в партия шах – можеш да изгубиш пешката, но партията започва и може да бъде спечелена".

"Съвети може да даваш само за работа, в която сам смяташ да вземеш участие".

"Всяка умна мисъл вече е идвала в нечия глава, трябва само да се опитаме още веднъж да достигнем до нея".

"Не се пита дали дейността съвпада напълно, а дали се действа в един и същи дух".

"Няма положение, което да не би могло да се облагороди с усилие или търпение".

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 18 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 15 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.