Следва

Поп иконата Деспина Ванди идва с европейския шампион по футбол Демис Николаидис за първия си концерт у нас

Свежо настроение струи от галерия "Ракурси"

Галерия „Ракурси" стартира 2016 година с изложба на млади автори, с намерението да разпространи свежо настроение в мразовитите януарски дни...

Events преди 8 години

Галерия „Ракурси" стартира 2016 година с изложба на млади автори, с намерението да разпространи свежо настроение в мразовитите януарски дни. Изложбата включва произведения на Ана Тодорова, Анжела Терзиева, Велико Маринчевски, Деян Янев и Калия Калъчева.

Ана Тодорова е художничка, завършила „живопис" в Чикагския арт институт през 2007 г., в момента живее и работи в София. Фокус в картините й са автобиографични моменти, които създават чувствени усещания. В работите си използва символи, създава нереални и неочаквани, но обясними връзки и подтиква към философски ръзмисъл.

Анжела Терзиева показва четири живописни работи, две от които от цикъла „Total Body". Център в тях са тела, които въздействат директно, изглеждат познато и същевременно звучат абстрактно, тъй като формата губи своята цялост и очертания, както манията за съвършено тяло замъглява погледа към собственото тяло.

Велико Маринчевски е представен с две работи от цикъла „Усещане на природата", които отразяват съвършените пространства и хармония във връзката човек-природа. Форми – отражения – присъствие – отсъствие, това са елементите на творбите на автора, които създават усещане за баланс. Изградил характерен почерк в последователната си работа у нас и на изток - Япония и Китай, където е и в момента, произведенията на Велико Маринчевски носят едно автентично дзен послание – на живот в красотата на мига.

Деян Янев представя серия акварели „Деян в Париж", създадени по време на специализацията му в Cité des Arts. Те изглеждат познати, като спомени от ваканция и същевременно поставят извън контекста знакови места и правят неочаквани връзки между различни символи и фантазии. В тях прозира фино чувство за хумор, което развеселява зрителя и го подтиква към размисъл.

Калия Калъчева показва четири голямоформатни работи от сериите „Морска решетка" и „Щастливи изоставени места". За авторката е интересно пространството и човекът, застинал в него, който обикновено е поставен в неочаквани перспективи. Въпросите за светлината, цветовете, напрежението и ракурсите са в центъра на нейното внимание.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?