Следва

Международното лице на Lóreal Professionnel дефилира на червения килим на наградите "Златен глобус" 2016

Как го правят те: Домашните бюти рецепти на Блейк Лайвли, Скарлет Йохансон, Катрин Зита Джоунс

Много са знаменитостите, предпочели да следват бабините рецепти, вместо тези на квалифицирания дерматолог....

Hair преди 8 години

Много са знаменитостите, предпочели да следват бабините рецепти, вместо тези на квалифицирания дерматолог. Причините варират от елементарно удобство до предубеденост в качествата на рекламираните „химии“. А и явно действат!

Ето какво издават някои от най-красивите холивудски жени за разхубавяването с домашни средтсва, кои са те и за какво ги прилагат, съвсем успешно при това:

Скарлет Йохансон - ябълков оцет






Скарлет Йохансон признава, че не се радва на факта, че присъстват толкова много токсични химикали в бюти-продуктите. Затова сменя тоника за лице, заедно с всичките почистващи препарати с... ябълков оцет. Точно така, киселинността на оцета балансира pH нивата на кожата ѝ, затова Скарлет се доверява само и единствено на салатната подправка. За останалите продукти споделя, че изсушават прекомерно и е страшно доволна от откритието си. Освен това е силен съюзник в борбата с акнето!

Блейк Лайли - майонеза





Друга поклоничка на подправките за салати е Блейк Лайвли, която се кълне в качествата на майонезата и олиото. Нейният трик е, преди баня да намаже долната половина на косата си с една от тези съставки. Така косъмът се предпазва от прекомерното изсушаване от шампоана и не се накъсва.

Ким Кардашиян - захар





Дори Ким Кардашиян използва бабина рецепта за ексфолиация на устните. Риалити звездата признава захарта за един от най-добрите начини да отстрани старата епителна тъкан, която освен това освежава и подобрява кръвообращението. Можем да добавим и мед за допълнителна хидратация.

Холи Бери - кафе





Холи Бери пък залага на кафето за ексфолиация на цялото тяло, която магически енергизира. Освен това знаем, че кофеинът се бори с целулита, а пък ароматът на кафе няма как да бъде неприятен. Актрисата споделя, че понякога използва чисто кафе, а друг път го смесва с душ-гела. Колко удобно и екологично – преди да изхвърлим вече свареното кафе му даваме още една полезна функция!

Катрин Зита Джоунс - бира и ягоди





Споменавайки аромати, се сетихме, че преди време Катрин Зита Джоунс призна за свой таен трик за красота - маската с бира. Само че миризмата е трайна, че и стои с дни по нейни думи. Но пък си заслужавало – г-жа Джоунс определено не ни е подвела, съдейки по страхотната ѝ коса.



Друг съвет от нея е да се поглезим с десерт – ябълки или ягоди след хранене. Защо ли? Ами плодовете почистват зъбите и ги избелват, тъй като съдържат ябълчена киселина, която премахва петната. А и са толкова полезни за метаболизма ни!
 

More Hair