Следва

Седмичен ХОРОСКОП: 11 - 17 януари

Диетата на космонавтите - как да станеш "безтегловен"

Диетата на космонавтите е суров, но ефективен начин за отслабване в кратък период от време. В продължение на 20 дни може да свалиш до 20 килограма. Как...

Astro преди 8 години

Диетата на космонавтите е суров, но ефективен начин за отслабване в кратък период от време. В продължение на 20 дни може да свалиш до 20 килограма. Как?

При споменаването на тази диета мнозина веднага си представят мъже и жени, които се подготвят за полет в космоса. В действителност тази система на хранене няма нищо общо с космоса. И космонавтите не я спазват. Тя е наречена така поради факта, че е много трудна за организма, както и тренировките на космонавтите, но дава страхотен резултат.

В действителност, диетата на космонавтите е протеинова диета с еднообразно меню, предназначена за точно 20 дни. Отново трябва да се отбележи, че е много трудна за организма и психиката, защото не е лесно да се яде едно и също в ограничено количество. Но резултатът оправдава всички мъки. Така, по време на тази диета може да свалиш от 10 до 20 кг излишно тегло. Много малко методи за отслабване могат да се похвалят с такива резултати.



Както всяка протеинова диета, така и тази не може да се практикува от хора със заболявания на бъбреците, сърцето, стомашно-чревния тракт, както и от бременни и кърмещи.

Тази диета веднага "нанася удар" на наднорменото тегло: дневното меню се ограничава само до 700 калории на ден, включва единствено протеини и напълно изключва въглехидрати. Протеиновата храна утолява глада за дълго време, но по време режима организмът ще се чувства без сили. Това се дължи на липсата на въглехидрати, отговорниците за производство на енергия.

Ако се решиш на тази диета, не забравяй, че такива диети може да се практикуват рядко - веднъж годишно. И също е много важно да следиш стриктно състоянието на здравето си: ако нещо се обърка - прекрати това начинание и се върни към нормалното хранене. Също така не забравяй да пиеш достатъчно, защото организмът се нуждае от вода, за да отдели продуктите от преработения протеин. Диетолозите съветват, по време на тази диета да се отменят всякакви фитнес занимания, но да се ходи пеша колкото е възможно повече.

МЕНЮ
Както бе споменато по-горе, диетата на космонавтите е много трудна за възприемане от организма поради изморителното еднообразие. За да понесеш по-лесно този период, трябва да се подготвиш, както физически, така и психически. Така че, две седмици преди диетата трябва да започнеш постепенно да се ограничаваш от някои продукти. Например, първо може да ограничиш захарта, след няколко дни маслото, после пърженото и така нататък. Психологическата подготовка включва намирането на нужната мотивация - да се почувстваш силно мотивиран и с непоколебимо желание да стопиш излишната маса. Тя ще те кара да продължаваш, когато ти се иска да се откажеш (такива моменти задължително ще има).

Закуска:
чаша кафе и 1 яйце (варено или пържено, без масло).

Обяд: варено пилешко филе + 500 мл пилешки бульон. Месото може да бъде заменено с говеждо rли немазна риба.

Следобедна закуска: чаша кефир.

Вечеря: 200 грама извара.

Подправки, сол, захар, хляб и други продукти, в рамките на тази диета не трябва да се употребяват. През деня може да се изпиват 2 чаши кафе, и зелен чай и вода без ограничения.

More Astro