Следва

Сирене с къри на грил. Между две филийки

Умерената консумация на алкохол става тренд сред милениал потребителите

Ново глобално проучване върху навиците на консумация на алкохол сред милениал потребители (на възраст 21-35...

All About Life преди 8 години

Ново глобално проучване върху навиците на консумация на алкохол сред милениал потребители (на възраст 21-35 г.) разкри, че самосъзнанието и запазването на контрол са основните мотивиращи фактори за умерена консумация на алкохол. 75% от така наречените милениал потребители твърдят, че все повече ограничават количеството алкохол, което консумират, когато излизат вечер. Популярността и обсега на социалните медии сред тази възрастова група показват, че контролът над собствената им представа за себе си е от първостепенно значение.

Проучването е проведено от Canvas8, от името на HEINEKEN, в 5 държави сред 5,000 участници на възраст от 21 до 35 г., консуматори на премиум бира. То е специално изготвено, за да подпомогне най-новата им кампания "Moderate Drinkers Wanted", която е част от глобалната платформа "Enjoy Heineken® Responsibly". Кампанията е насочена към засилване на тенденцията за отговорна консумация на алкохол.



Основните заключения:



"Господари на собствената си вселена"
• 59% от милениал поколението твърдят, че основната мотивация за ограничаване на алкохолната консумация вечер е да не загубят контрол.
• Повече от един на всеки трима (36%) признават, че са страдали от "социално засрамване" заради снимки в социалните медии, на които изглеждат пияни.



"Фокусирани върху бъдещето"
• 88% са съгласни, че те самите са отговорни за това как ще се развие животът им.
• 69% смятат, че трябва да работят по-усилено от родителите си, за да постигнат успех в кариерата.
• Когато става дума за намирането на "голямата любов", 97% смятат, че прекомерната консумация на алкохол не води до благоприятни срещи и влюбване.
• 71% смятат, че животът им е по-добър, когато имат контрол над поведението си.



"Качеството пред количеството"
• Вкусът (41%) и качеството (32%) са най-важните при избора на алкохолна напитка.
• Цената е от ключово значение за всеки пети (19%), докато алкохолното съдържание е важно за по-малко от един на всеки двадесет (4%).
• Тенденциите за хубава вечер се променят – милениал поколението все повече предпочита приятели и добра храна пред прекомерната консумация на алкохол. Те търсят и "нови преживявания" (49%), вместо старите начини за "голямо забавление" (39%).



"Умерено движение"
• 38% твърдят, че консумират алкохол умерено всеки път, когато излизат.
• 75% от милениал поколението ограничават консумацията на алкохол през повечето вечери.
• Повече от половината участници в проучването уважават решенията на останалите за умерена консумация, без да им оказват натиск.

Радина Шкутова, Маркетинг Мениджър на Загорка АД, каза; "Това проучване показва, че умерената консумация на алкохол се превръща в активен избор за едно поколение, което държи на своя имидж и на това да има контрол над себе си. Отговорната консумация на алкохол позволява на милениал поколението да оформя собствената си репутация и да се възползва от всяка възможност, която му се отдаде. Като се има предвид широкото разпространение на социалните медии сред тази възрастова група, "персоналното брандиране" е от ключово значение, така че качеството става все по-важно от количеството. "

Мирослава Георгиева, Социолог, каза; "Милениал поколението е израснало в период на бързи технологични промени, глобализация и икономически сътресения. В резултат, техният възглед за живота е доста по-различен от този на предишните поколения. Те са посветени на създаването на положителен начин на живот. Умерената консумация на алкохол е един аспект на това – поемането на контрол, взимането на положителни лайфстайл избори и старанието да взимат най-доброто от всяка възможност, която им се удава.“

По този повод HEINEKEN стартира нова кампания, водена от марката Heineken®, озаглавена "Moderate Drinkers Wanted". За първи път, жените са в основата на кампанията – те притежават силата да насърчат мъжете да консумират алкохол умерено, когато излизат вечер. Показвайки положително поведение, HEINEKEN вярва, че може да помогне за промяната в отношението на потребителите към употребата на алкохол. 



Новата кампания се основава на вече съществуващия ангажимент на HEINEKEN да използва своята марка, за да предаде съобщението "Консумирайте отговорно". В допълнение към инвестирането на 10% от медийните разходи на марката в специални кампании за отговорна консумация, съобщението се доставя и чрез спонсорски платформи като UEFA Champions League, Rugby World Cup и стотици музикални събития по целия свят. Съобщението се появи и на повече от 8 милиарда бутилки и кенове през 2015 г.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 14 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.