Следва

Love to quote: Много зареждащи цитати за по-богата седмица

Сирене с къри на грил. Между две филийки

Сирене с къри на грил. Между две хрупкави филийки

Food преди 8 години

Представяме ви една смесица от мляно говеждо месо, топени японски къри кубчета и настърган бял чедър, който може да държите в хладилника за спешни случаи, в които да бъде разтопен за секунди в пикантно и наситено на вкус сирене с къри на грил между две филии селски хляб.

Необходимите продукти за 6 сандвича:

За плънката:
1 с.л. безсолно масло
3 глави лук, нарязани на тънко
150 гр. говежда кайма
1 ч.л. ситно накълцан/настърган джинджифил
2 глави чесън, пресовани или ситно накълцани
2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. неподсладено какао на прах
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
50 гр. японски къри кубчета, нарязани на малки парчета
Приблизително 1 и 3/4 ч.ч. (175 гр.) настърган бял чедър

За сандвичите:

Филии хубав селски хляб
Малиново сладко или друг вид, ако предпочитате
Безсолно масло за готвене

Начин на приготвяне:

За приготвяне на плънката: В тиган поставен върху котлон на средно висока температура, разтопявате маслото и запържвате нарязания лук, докато потъмнее добре в крайчетата. Добавяте говеждата кайма и готвите докато покафенее равномерно. Прибавяте настъргания джинджифил, пресования чесън и кърито за 30 секунди, след което прехвърляте всичко в голяма купа. Докато е все още топло, добавяте какаото на прах, прясно смления черен пипер и къри кубчетата и бъркате, докато кубчетата се разтопят добре. Оставяте да се охлади за 10 минути, след което се разбърква равномерно с настъргания бял чедър. Плънката може да се приготви и да се държи в хладилника, докато ви потрябва.

За приготвяне на сандвичите: Върху едната страна на филия хляб намазвате тънък пласт от малиновото сладко, слагаме от плънката върху него (не прекалено много, защото е по-солено) и отгоре слагаме втора филия хляб. Намажете двете страни на сандвича с масло (около 1/2 с.л. за всяка страна), след което запържете в грил-тиган на средно висока температура, докато придобие златисто кафяв цвят и от двете страни. Сервирайте веднага.

Бележка:
Японското къри и неподсладеният шоколад, или в случая какао, са страхотна комбинация, която придава комплексност на цялостния аромат и вкус.
 

More Food