Следва

Trend Report - Скъсени панталони

Есен-Зима 2009 в цветове

Всяка година дизайнерите представят колекциите си и налагат тенденции, които следваме повлияни от...

All fashion преди 15 години

Всяка година дизайнерите представят колекциите си и налагат тенденции, които следваме повлияни от предложенията им.

Тази година има цветове, който присъстват почти във всяка колекция представена по време на модните седмици в Милано, Париж, Ню Йорк и Лондон.

Виж кой ще са основните цветове в облеклото ти за следващата есен и се подготви от рано.

Черно


Abaete, Alexander Mcqueen, Ann Demeulemeester, A. F. Vandervost

Черния цвят няма как да бъде подминат по никакъв начин и тази зима. То присъства в колекциите на дизайнерите, които представиха идеите си за сезон есен/зима 2009 в Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк като най силно впечатление в колекциите на Givenchy, Ann Demeulemeester, Abaete, Alexander McQueen и др., които го използват при създаването на дълги копринени рокли, гащеризони, копринени ризи, широки панталони и дълги кожени наметки.

Бяло


Givenchy, Rick Owens, Phillip Lim, Givenchy

Въпреки че бялото е цвят, който не е практичен за софийските улици, за следващата зима той отново ще присъства в гардеробите на всички fashion victims. Дрехите в бяло са или с много минималистични и изчистени кройки или са със силно напластяване на материи, създаващи нежна романтична визия. Можеш да видиш бялото в колекциите на Givenchy, Rick Owens, Phillip Lim, Helmut Lang и др, като всички те залагат на изчистена и строга класическа линия за колекциите си.

Бежово


A. F. Vandervost, Chloe, Bottega Veneta, Allesandro dell Acqua

Бежовото присъства в колекциите на много дизайнери като основен цвят. Модни лейбъли като Helmut Lang, Anna Sui, Max Mara, Lanvin, Chloe и др. Дизайнерите на тези марки се вдъхновяват от колониалния стил, Африка и добавят доза слънчево настроение в зимните си колекции посредством този топъл цвят. Така че не бързай да изхвърляш ботите си в беж защото ще можеш да ги носиш и следващата зима.

Кафяво


Fendi, Bottega Veneta, Bruno Pieters, Donna Karen

Когато миналата година една колежка си купи невероятно секси кецове Converse в кафяво, този цвят ни стана един от любимите. Харесва ни защото е много нежен, топъл и приятен като усещане. Тази година дизайнери като Bottega Veneta, Hermes, Hermes, Fendi и Etro го използват в колекциите си, като представят панталони, кожени поли и рокли, сака, туники и палта с дълъг косъм в кафяво. Ако на теб ти се струва, че кафявото не е точно твоя цвят, можеш да акцентираш само с колан в тази гама. Много е секси да си със сива трикотажна рокля, тренчкот в черно и високи велурени ботуши в кафяво. Можеш и да пристегнеш талията си с тъмно кафяв колан ако и ботушите ти идват повече.

Розово


Ungaro, Balenciaga, Blumarine, Dior

Този бонбонен цвят отново започва да навлиза в гардероба ни. Ако дрехите имат сантиментална стойност за теб и ти пазиш всичко, което някога се е допирало до гърба ти, значи имаш късмет ако пазиш розовата си рокля от преди 6 сезона или пък розовото пуловерче, което си купи преди 5 години. Освен, че тази пролет цвета ще е актуален, то и през зимата то властва в колекциите. За сезон есен/зима дизайнерите го използват от най-бледите му нюанси до най-ярките като го използват при пуловерите, дългокосместите палта, аксесоарите и полите. Виж колекциите за сезон есен/зима на Balenciaga, Blumarine, Emanuel Ungaro, Christian Dior и Dolce&Gabbana.

Оранжево


За следващата зима оранжевия цвят отново е актуален. Той присъства във всичките си нюанси и оцветява рокли, обувки, поли, костюми дори. Интересно е, че оранжевия цвят присъства най-вече в колекциите на дизайнерите, които работят в много минималистичен изчистен стил - Jil Sander и Dries Van Noten. От това излиза, че ако си си купила онова секси оранжево палто на Alberta Ferreti миналата година, то знай че си е струвало защото ще можеш да го носиш и през зимата на 2009 година.

Синьо


Versace, House of House, Emanuel Ungaro, Carolina Herrera

Синьото е царят на цветовете. Няма нищо по-красиво от синя копринена рокля, нищо по-удобно от пуловер в кралско синьо, нищо по-модерно от ярко синя чанта. Явно на същото мнение са и Emanuel Ungaro, Balenciaga, Versace, House of Holland, Blumarine, DSquared2 и Carolina Herrera. За наше щастие през следващата зима всички нюанси на синьото присъстват в колекциите, което си е плюс защото тъмните тонове ще подчертаят женствеността ти, а по-светлите ще допринесат за създаването на романтична нежна визия въпреки ужасното софийско ноемврийско време.

Зелено


House of Holland, Carolina Herrera, Chanel, Julien McDonald

Зеленото е един от най-пролетните цветове и за наша радост дизайнерите го налагат във всичките му нюанси и за следващата зима, което само по себе си е повод за добро настроение. От тревисто зелено, до млечните му нюанси, колекциите преминават в ярко и отровно зелено и достигат до тъмнозелено с метални отблясъци. На зеленото най-много му харесваме освежаващото действие върху настроението. Защото представи си как се разхождаш в студено време по улиците със яркозелена рокля с 4 гривни и високи ботуши в същия цвят. Няма как да не се почувстваш добре. Погледни колекциите на House of Holland, Carolina Herrera, Chanel и Julien McDonald.

Червено


Christian Dior, Donna Karan, Haider Ackermann, Iceberg

Още един цвят, които най-вероятно присъства в гардероба ти от преди. За есен/зима 2009/10 модните диктатори отново използват червеното в колекциите си и го виждаме най-често при палта и сака. Ние харесахме и предложението на Haider Ackermann – червен костюм с пискюли.

Сиво


Albino, Ferre, Christian Dior, Calvin Klein

От около 2 сезона насам, сивото е един от най-актуалните цветове. Убедени сме, че имаш поне едни сиви джинси, сиво сако, може би копринена рокля или обемна винтидж чанта в тъмносиво, закупена от някой битак в Париж. За есента сивото е във всякакви нюанси като ние го харесахме най-много в колекциите на Burberry Prorsum и Calvin Klein.

Щампи и карета


Christian Lacroix, Marc by Marc Jacobs, Giambattista Valli, Anna Sui

Щампите и каретата отново присъстват и ще бъдат много носими за следващия студен сезон. Това може да е само в твой плюс, особено ако не си изхвърлила роклята си в етно мотиви с преобладаващо кафяво и златно или пък пазиш кадифеното си сако в шотландско каре. Има ги в колекциите на Giambattista Valli, Christian Lacroix, Christian Dior, Anna Sui и др.

Лилаво


Christian Dior, Alberta Ferretti

Темата за лилавото стана доста експлоатирана и честно казано се надявахме да не го видим по време на модните седмици през февруари и март. Но ето, че и за следващия сезон то отново присъства в колекциите. В по-ограничени количества, но все пак присъства. То е актуално от наистина много време насам и няма как да не си се сдобил с нещичко в лилаво. За да се ориентираш повече, виж ревютата на Alberta Ferretti, Donna Karan, Christian Dior и Salvatore Ferragamo.

Метални отблясъци и злато


Balmain, Gareth Pugh, Allesandro Dell Acqua

Металът е силно засегната тема в колекциите за сезон есен/зима 2009 с особено внимание към такъв от благородните видове. Т.е. следващата зима ти ще бъдеш едно ходещо бижу. Можеш да си с боди, обшито с кристали, пуловер с метални вериги или в рокля от коприна в златисто. Ще ги видиш при Albino, BCBG Max Azria, Alberta Ferretti, Balmain, Gareth Pugh и Alessandro Dell’Acqua.

More All fashion