Следва

Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов започват годината с четири поредни представления

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 11 - 17 януари

На 15-ти януари от 22:30 Хилда Казасян ще представи своя концерт Jazz and Me на сцената на Studio 5...

Events преди 8 години

Jazz and Me - концерт на Хилда Казасян

Кога: 15 януари, 22:30 часа
Къде: Студио 5

На 15-ти януари от 22:30 Хилда Казасян ще представи своя концерт Jazz and Me на сцената на Studio 5. Едни от най известните джаз стандарти с аранжименти на изключителните музиканти - Димитър Карамфилов, Живко Петров и Христо Йоцов, от това ново трио. Една уютна и вълнуваща вечер с нов прочит на една толкова обичана музика.

Вход: 20 вева.

Прея - концерт

Кога: 16 януари, 22:00 часа
Къде: Mixtape 5

Българката с корени в Африка ще затопли въздуха с вибрациите на дълбокия си глас, а съпроводът ще е от плът и кръв на сцената с нея: Константин Ангелов ще свири на китара, Росен Ватев ще е на барабаните, TromBobby е ясен, а Евден Димитров ще дойде с баса си на рамо.

Вход: 8-10 лева.

Грозното пате - театър

Кога: 17 януари, 11:00 часа
Къде: Независим театър


Поли Генова се превръща в Грозното пате. Най-новият мюзикъл за деца и родители по мотиви от едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен.

Една от най-любимите приказки на децата и техните пораснали родители, оживява като вълшебен мюзикъл на сцената на столичния „Модерен театър”. Чудната история на грозното патенце идва при своята публика на крилете на музиката, танците и думите, които карат мечтите да се превръщат в истини.

Поли Генова се впуска в най-новото си сценично приключение и надява сивия пух на главния герой в спектакъла. Нейното „грозно патенце” ще мине през целия трънлив път на своите превъплъщения, за да се срещне с доброто и злото, с вярата и отчаянието, истината и илюзиите и да се превърне в красив бял лебед.

В годината, когато отбелязваме 210 години от рождението на великия разказвач Ханс Кристиян Андерсен, „Грозното пате” долита на българска сцена, за да напомни, че да си различен не е престъпление. Мъдростта на писаното слово - че всеки е красив по своему и заслужава да бъде ценен, е посланието към днешните деца и техния полет на мечтите.

ХАБИТАТ – изложба фотографии

Кога: 14 януари - 10 февруари, откриване 14 януари, 19:00 часа 
Къде: Галерия Синтезис

Влак претъпкан с хора.
Мъж в зелено яке седи срещу мен.
Рови в телефона си.
Прелиства страница след страница.
Вадя камерата си и почти опирам обектива си в лицето му.
Не реагира.
Затворът шумно щраква.
Не реагира.
Правя същото с хората около него.
Не реагират.


Дали ме виждат? Невидима ли съм? Те съществуват ли?

Според френска поговорка, най-големият ни проблем, пред който и целия свят е изправен е разрушаването на ХАБИТАТА.

От един вид ли сме? Еднакво видими ли сме? Ослепели ли сме за другите? Виждаме ли себе си?

Ужасени от страховете си, сковани в стоманените ризи на самотите си, с очи запечатани от умората, ръце натежали от навика, по тежки от камък седим, стоим, рушим…докато се събудим.

Куратор: Надежда Павлова
Участват: 
Галя Йотова
Евгения Максимова
Красимира Серафимова
Мичико Макино - Япония
Надежда Павлова
Негар Ягмаян - Иран
Венци Занков
Сантяго Серано - Еквадор

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?