Следва

Прегърни киното с Наградата ДЖЕЙМИСЪН за български късометражен филм

Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов започват годината с четири поредни представления

На 16-ти, 17-ти и 18-ти януари с „Арт“, „Спанак с картофи“ и „Дакота“ ще започне новата театрална година за „Три Беарс Ентъртеймънт“ ...

 

Events преди 8 години

На 16-ти, 17-ти и 18-ти януари с „Арт“, „Спанак с картофи“ и „Дакота“ ще започне новата театрална година за „Три Беарс Ентъртеймънт“ – продуцентската компания на Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов.

Пиесата „Спанак с картофи“ на Золтан Егреши „влиза“ в съдийската стая преди и след футболния мач и по време на почивката между двете полувремена, за да „изкара“ на бял свят неподозирани до този момент емоции и чувства в съдийското трио.Пак за трио, но не на съдии, а на дългогодишни приятели разказва постановката „Арт“ на Ясмина Реза. Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери.През януари на театрална сцена се завръща и най-новият проект на „Три Беарс Ентъртеймънт“ – спектакълът „Дакота“ на топ драматурга Жорди Галсеран. В пиесата подреденият и перфектен живот на главния герой Иполит неочаквано се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит започва да губи своите очертания и никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва реалността.

Цялата програма за януари:

16 януари, 19:30 – „Арт“от Ясмина Реза, реж. Антон Угринов
17 януари, 16:30 – „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши, реж. Богдан Петканин
17 януари, 19:30 – „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши, реж. Богдан Петканин
18 януари, 19:30 – „Дакота“ от Жорди Галсеран, реж. Владимир Пенев
24 януари, 19:30 – „Арт“ от Ясмина Реза, реж. Антон Угринов
25 януари, 19:30 – „Дакота“ от Жорди Галсеран, реж. Владимир Пенев

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.