Следва

Сандвич с печена тиква и масло от градиснки чай

Великолепно брауни

Великолепно Брауни

Food преди 8 години

Това е най-вкусният сладкиш на света! Знаем, че всеки има различен вкус, но силата на точно този екземпляр е такава, че разби всичките ни досегашни представи за това какво трябва да представлява едни сладкиш. Плътен и мек, силно шоколадов, пълен с наслада и чудесен за кафе, чай или вино.

Необходими продукти:

60 гр. (по-малко от 1/2 ч.ч.) брашно
60 гр. (1/2 ч.ч.) какао на прах
1/2 ч.л. Бакпулвер
200 гр. (1 и 2/3 ч.ч., грубо нарязан) горчив шоколад
300 гр. (1 и 1/2 ч.ч.) пудра захар
250 гр. (2 х 120 грама + 2 ч.л.) безсолно масло на стайна температура
3 големи яйца + 1 жълтък леко разбити

Начин на приготвяне:

Постилате квадратна тава (приблизително 20-25 см дълга) с хартия за печене. Предварително загрявате фурната до 180 °C. Пресявате брашното, какаото на прах и бакпулвера в купа. Разтапяте шоколада и го оставяте настрани.

В голяма купа разбивате на крем маслото и захарта, докато станат с мека, кремообразна и въздушна консистенция. Добавяте леко разбитите яйца малко по малко, като разбърквате непрекъснато, така че да се смесят добре с крема. След това разбърквате вътре разтопения шоколад. Finally, fold in the flour mixture gently but firmly.

Изсипете сместа в подготвената тава, пригладете върховете и печете 30-35 минути. Сладкишът ще се клати леко, когато го извадите от фурната, но върха трябва да се е издул леко, а когато забиете клечка за зъби в средата, трябва да излезе лепкава, но без сурово тесто по нея.

Оставяте да се охлади за час, през който сладкишът ще се втвърди изцяло. Режете на квардатчета и му се наслаждавате.

МММММ и така до последната трохичка!
 

More Food