Следва

2016-та - година на Огнената Маймуна

Сандвич с печена тиква и масло от градиснки чай

Сандвич с печена тиква и масло от градиснки чай...

Food преди 8 години

Студените месеци често асоциираме с уютни вечери, дебели пуловери, меки одеала, приятни филми и мека светлина. През тази част от годината често се прибираме у дома и се позиционираме в топлината на кухнята за голяма част от вечерта, за да се обрадим в топлите й, ароматни прегръдки, творейки апетитни ястия, които да очароват сетивата на семейството ни.


Необходимите продукти:

За двама

1/2 мускатна тиква (тип цигулка)
5 (диви, кафяви) гъби, нарязани
2 бр. шалот (или обикновен лук), ситно накълцан
1 голяма скилидка чесън, пресована
1 с.л. зехтин
1 с.л. безсолно масло
10 гр. настърган пармезан
Шепа пресни листа от градински чай, накъсани на парченца
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
2 дебели филии хляб с квас

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 °С.
Измийте тиквата и я разрежете на еднакви кубчета, без обаче да махате кората. Полейте със зехтин, подправете със сол и черен пипер и запечете за около 30-45 минути, докато станат меки и златисто кафяви.

Загрейте предварително тиган с 2 с.л. масло. Запържете шалота/лука, докато омекне и стане прозрачен, добавете чесъна, гъбите и половин шепа листа от градински чай. Подправете добре и запържете, докато станат златисто кафяви.

Добавете тиквата и разбъркайте добре. Изкарайте всичко от тигана и оставете настрана.

В същия тиган, върху силен огън, прибавете останалото масло и листата от градински чай. Оставете маслото да покафенее, а листата да станат хрупкави.

Разделете тиквената смес равномерно върху филиите хляб. Поръсете с покафенелите листа от градински чай. Добавече настърган пармезан и завършете с малко прясно смлян черен пипер.

Бележка:

Може също така да оставите маслото с листа от зелен чай да се охлади и да го сложите в хладилника, така че да стане с консистенция, която можете да намажете. Така, вместо да го поръсвате върху сандвичите, можете да го намажете върху филиите хляб преди да сложите тиквената смес отгоре.

Най-вкусно е, когато се сервират топли.

More Food