Следва

Една одисея в космоса. Или стилът на Дейвид Бауи в снимки

Новите колекции: Lanvin, Pre-Fall 2016

Уволнението на Албер Елбаз от Lanvin очаквано се оказа скандал и вече е предмет на съдебни спорове...

All fashion преди 8 години

Уволнението на Албер Елбаз от Lanvin очаквано се оказа скандал и вече е предмет на съдебни спорове. Да съди бившите си работодатели реши не самият дизайнер, а верният му екип. Което прави удивителен факта, че освен тези си действия, те са намерили време и да работят над новата колекция.

Процесът по замяната на Албер Елбаз в Lanvin обещава да е дълъг: засега няма никакви очевидни кандидати за овакантеното място, а малкото останали сили на целокупния екип сериозно страдат от неразбирателства (в това число и съдебни) с ръководството на модната къща. Все пак животът продължава, и колекциите, независимо от всичко, трябва да продължат да излизат. Резултатът от първите няколко месеца без творчески шеф вътрешният дизайнерски екип представи преди няколко дни. И остави моментът с лекото, но много приятно учудване, че в тези смутни за фирмата времена, нейните сътрудници не само са намерили време за същинската работа (защото все по-често напоследък слушаме за вдигнати бунтове срещу собственици на компании в бранша), но и да измайсторят колекция, неотстъпваща по качество на онова, което бе създавано под ръководството на големия Елбаз.

Основните зададени принципи на работа включват максималистка любов към всичко и веднага, съблюдавани щателно, плюс, без да е трудно да се забележат, някои познати ни моменти от предишни колекции на къщата. Пак в обръщение са номадските образи, главни персонажи в есенно-зимната колекция. Но теракотените и пясъчни тонове, огромните плащове-пелерини и харем-панталоните тук се сгодяват с напълно неочаквани елементи: от викториански пищни блузи до подплатени рамене ала 80-те.

Някои неща изглеждат като събирани от десетки други, предварително накълцани на парчета: космати пъстри шуби — от други шуби, сложни топове и блузи — от драпирани парчета плат, прилични на пердета. Само така може да се обясни това, че крупните черно-бели точки се оказват редом до потоци от райета, а белите волани - в комбинации с тип царски халати от кадифе.

Точно както при Албер Елбаз, пълният безпорядък обезпечава абсолютната хармония. Така че, току виж, новият креативен директор може и да не се налага да се търси по други модни къщи, подходящият човек, съвсем неочаквано, най-вероятно вече е вътре в пределите на Ланвен.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.